Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Telo potápača vytiahli z jazera po 17 rokoch!

Jazero Tahoe Zobraziť galériu (2)
Jazero Tahoe

LOS ANGELES - Telesné pozostatky Donalda Christophera Wideckera, potápača, ktorý sa 10. júla 1994 utopil v 82-metrovej hĺbke v jazere Tahoe ležiacom na hraniciach amerických štátov Kalifornia a Nevada, vyzdvihli po viac ako 17 rokoch z hlbočiny.

Príčinu úmrtia muža, ktorý mal v osudný deň iba 44 rokov, by mala objasniť pitva, ktorá môže ukázať, či Wideckerov organizmus nezvládol enormnú záťaž, alebo či za jeho smrť môže zlyhanie techniky. Prekvapujúcu zachovalosť telesných pozostatkov, ktoré sa na povrch dostali ešte koncom júla, vysvetľujú znalci sčasti ich zakonzervovaním vo vode, ktorej teplota sa pohybuje v rozmedzí od 2,2 do 3,3 stupňa Celzia, ako aj faktom, že sa nachádzali v potápačskom odeve.

Na Wideckerovo telo náhodne naďabila v júli skupina potápačov, ktorá realizovala v oblasti rutinné merania. Mimochodom, potápačovo telo objavili už po druhý raz. Po prvý raz sa tak stalo ešte pred desiatimi rokmi, vtedy sa však pri pokuse vyzdvihnúť ho z hlbín pretrhlo lano. Sladkovodné Lake Tahoe, ležiace západne od Carson City, je najväčším vysokohorským jazerom Severnej Ameriky a druhým najhlbším v USA (s maximálnou hĺbkou 501 metrov).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu