Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Pise predávajú vulgárne suveníry, aj vežu v rozkroku

Mesto považuje niektoré suveníry za urážajúce a vulgárne
Mesto považuje niektoré suveníry za urážajúce a vulgárne

PISA - S pomocou vysokých pokút sa talianske mesto Pisa pustilo do boja proti brakovým turistickým suvenírom, ktoré urážajú dobrý vkus a poškodzujú povesť jeho slávnych pamiatok, predovšetkým svetovo preslávenej šikmej veže.

Na špici nelichotivej hitparády najhorších kúskov, aké si turista môže z Pisy na pamiatku odviezť, sa umiestnili trenírky so strategicky umiestneným obrázkom veže. Za ich predaj dostalo tento týždeň päť obchodníkov pokutu vo výške 500 eur, povedal v stredu agentúre AFP hovorca mestskej rady Francesco Paletta.

Ďalšími spomienkovými predmetmi, na ktoré mestskí kontrolóri hľadeli s nevôľou, bola napríklad zástera s obrázkom Michelangelovho Davida či spodná bielizeň ozdobená pikantnými obrázkami z dávneho mesta Pompeje.

"Tieto hrôzy nemajú na pultoch predajcov suvenírov čo robiť," vyhlásil starosta mesta Marco Filippeschi, zatiaľ čo predstavitelia miestnej cirkvi dané predmety označili za "vulgárne a urážlivé voči veriacim". "Tí, ktorí to nebudú rešpektovať, budú potrestaní," dodal starosta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu