Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z exotickej ryby urobili "závisláčku" na čokoláde

Garymu ovocie veľmi nechutí
Garymu ovocie veľmi nechutí (Zdroj: PA)

LONDÝN - Exotickej ázijskej rybe menom Gary, ktorú získalo londýnskej akvárium Sea Life, skončili sladké časy. Miesto čokoládových tyčiniek, ktorými ju predchádzajúci majitelia výhradne kŕmili, si musí zvykať na ovocnú diétu, ktorá je jej druhu prirodzenejšia, napísala agentúra Reuters.

Gary patrí ku sladkovodnému druhu gurama veľká (Osphronemus goramy) a jeho prirodzeným domovom sú časti juhovýchodnej Ázie, kde sa tieto ryby chovajú na mäso. Gary dorástol do dĺžky 40 centimetrov a váhy štyroch kilogramov. V londýnskom akváriu skončil, pretože prerástol možnosti chovateľa, ktorý si ho kúpil.

Zamestnancov akvária však miatla skutočnosť, že Gary odmieta zožrať všetky bežné druhy potravy, ktoré mu ponúkali. Až potom zistili, že ho predchádzajúci majitelia kŕmili výhradne tyčinkami Kit Kat švajčiarskej firmy Nestlé. "Ešte nikdy som nepočula o rybe kŕmenej čokoládou, nieto aby bola chovaná výhrade na nej," povedala Garyho ošetrovateľka Rebecca Carterová.

"Guramy zvyčajne jedia ovocie, ale zdá sa, že Gary nemá žiadne nezdravé následky čokoládovej závislosti. Ale napriek tomu neodporúčame kŕmiť ryby sladkosťami akéhokoľvek druhu!" Akvaristi však museli začať dávať rozdrvené tyčinky jeho obľúbenej značky do kúskov banánov a zrniek hrozna, aby Garyho postupne navykli na prirodzenejšiu stravu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu