Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Müller venoval Zvieratká z Paneláku deťom s autizmom

Richard Muller Zobraziť galériu (3)
Richard Muller

BRATISLAVA - Prostredníctvom nadácie Linaje sa päťdesiat kusov albumov s pesničkami pre deti dostane k tým, ktorí ich najviac ocenia – deťom v detských domovoch a deťom s diagnózou autizmus.

Postarala sa o to Zuzana Vačková, ktorá spolu s kolegyňou Bibianou Ondrejkovou Linaje založila. „Sme mladá nadácia, vznikli sme len pred rokom, ale po dlhoročnej neoficiálnej práci pre deti v domovoch a pre Spoločnosť na podporu osôb postihnutých autizmom,“ hovorí Vačková.

Známa herečka na príprave albumu aj spolupracovala, producent Richard Müller ju, podobne ako ďalších hercov zo seriálu Panelák, angažoval ako speváčku. „Som pyšná, že som mohla byť súčasťou tohto projektu a mám obrovskú radosť, že pesničky sa páčia všetkým deťom, vrátane mojej dcérky. Už sa teším na to, keď sa jeho poslanie prehupne do druhej fázy – keď sa z jeho výťažku bude podporovať rozvoj talentovaných detí.“

Z albumu Zvieratká z Paneláku sa už predalo takmer tritisíc kusov, ďalších päťdesiat venoval Richard Müller práve nadácii Linaje. „Rozdáme ich deťom s diagnózou autizmus a deťom, ktoré sa stretli s domácim násilím a žijú v domove sociálnych služieb  alebo v detskom domove,“ dodáva Vačková.


Pesničky si vypočula aj detská psychiatrička Terézia Rosenbergerová a nadchli ju aj po profesionálnej stránke. „Sú živé, vtipné a veselé, medzi riadkami však aj na zamyslenie. Mierne zľahčujú aj ťažšie situácie, s ktorými sa denne stretávame. Pre deti sú prínosom aj preto, že svojou formou sú ich veku bližšie. Deti nemusia spievať tragické príbehy o láske, ktorým nie vždy rozumejú.“

Po vynikajúcej skúsenosti plánuje Müller už na budúci rok v spolupráci s textárom a hudobníkom Vladom Krauszom vyprodukovať ďalší podobný album s pesničkami pre deti. Po zvieratkách by sa tentoraz mali týkať ľudí s rôznymi povolaniami.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu