Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Miliardárovo meno na pláži je vidno z vesmíru!

Písmená sú kilometer vysoké Zobraziť galériu (3)
Písmená sú kilometer vysoké (Zdroj: google earth)

LONDÝN/BRATISLAVA - Takmer všetky deti do piesku na pláži vyryjú svoje meno. Zatiaľ čo tie ich odplaví voda alebo rozfúka vietor, super bohatý arabský šejk si zaistil, že to jeho vydrží o niečo dlhšie a bude viditeľné aj z vesmíru.

Hamád bin Hamdán an-Nahaján (63) si nechal svoje meno napísať do piesku vlastného ostrova Al Futaisi. Jeho písmená sú kilometer vysoké a celý nápis má šírku vyše troch kilometrov. 

Aby mužov rozmar len tak nezmizol v mori, písmená v skutočnosti tvoria vodné cesty, ktoré absorbujú príliv. Meno vládcu z Abú Zabí je dokonca vidieť aj na Google mapách.

Šejkovi remeselníci pracovali na diele týždne. Na koľko boháča "grafiti" vyšlo, nezverejnili, no jeho osobný majetok rozhodne neutrpel. Počíta sa, že je druhý najväčší po saudskom kráľovi.

"Dúhový šejk", ako ho prezývajú, má vo svojom vozovom parku približne 200 áut vrátane siedmich Mercedesov 500 v odtieňoch dúhy. Svoje ukážkové bohatstvo investuje podľa denníka Daily Mail aj do filantropických projektov. Dal napríklad kompletne vybaviť operačnú sálu nemocnice v Maroku. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu