Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž pije benzín už 42 rokov, uľavuje mu od bolesti!

Čchenovi benzín údajne pomáha pri bolestiach
Čchenovi benzín údajne pomáha pri bolestiach (Zdroj: cfp.cn)

PEKING/BRATISLAVA - Čchen Dejun (71) z mestečka Shuijiang na juhozápade Číny popíja benzín už 42 rokov v domnení, že mu pomáha zmierniť fyzickú bolesť. Kostnatý muž predpokladá, že mesačne vypije okolo päť litrov tejto horľaviny, ktorú si chodí kupovať na miestnu čerpaciu stanicu.

Čchena, ktorý je známy ako kamenár a majster v tkaní bambusu, ľudia poznajú aj pre jeho nehynúcu lásku k benzínu. Táto závislosť sa datuje od roku 1969, keď náhle začal kašlať a cítil bolesť v hrudi. Keď žiadne medikamenty nezabrali, rozhodol sa uchýliť k ľudovému lieku - pitiu petroleja. Už po prvom dúšku zaznamenal zlepšenie a od tej doby sa ho nedokázal vzdať. Neskôr sa preorientoval na benzín.

Podľa Čchena je ťažké presne spočítať koľko paliva za celý život prehltol, ale spotreba za 42 rokov predstavuje okolo 2610 litrov. Jeho manželka a traja synovia sa ho snažili niekoľkokrát zastaviť, ale spôsobili tým iba napätie v rodine. Pred ôsmimi rokmi sa muž presťahoval do drevenej chatrče, kde žije sám.

Nemocničné zdroje hovoria, že Čchenove zdravie je v poriadku, napriek tomu, že má príznaky emfyzému (ochorenie pľúc, pozn. red.). Bezplatné prehliadky však odmieta.

Profesor Feng Fu z miestnej lekárskej univerzity si myslí, že starček si vypracoval odolnosť voči benzínu, inak by neprežil. Ten môže podľa neho fungovať len ako anestetikum, ale rozhodne bolesť nevylieči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu