Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pavián ušiel zo zábavného parku, vypátrali ho cez Twitter

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

WASHINGTON - Svojhlavého paviána, ktorý očividne ušiel zo zábavného parku a počas trojdňového túlania sa stal malou celebritou, zadržali v sobotu na farme v americkom štáte New Jersey.

Farma nie je ďaleko od mesta Jackson, kde sa nachádza veľký zábavný park Opičia džungľa. V tamojšom safari majú okolo 150 paviánov.

Predstavitelia parku potvrdili zadržanie paviána a uviedli, že zrejme bude ich. Naisto to však zistia, až keď sa presvedčia, či má v tele mikročip ako všetky ich paviány, napísala agentúra AP.

Pohyb paviána mimo parku sledovala verejnosť online cez Twitter. Prvýkrát naňho upozornila osoba, ktorá si vytvorila na Twitteri konto Pavián a opičie mláďa na úteku zbadala vo štvrtok pri diaľnici.

Krátko nato akási žena oznámila, že jej sedí na zadnej verande domu. Následne sa pohyboval po obytnej štvrti a v piatok si úrady mysleli, že už ho majú, keď sedel na strome na miestnom golfovom ihrisku. Ale pokus uspať ho šípkou nevyšiel a pavián opäť ušiel.

Úrady medzičasom upozornili verejnosť, že opica nepredstavuje hrozbu pre obyvateľov ale preventívne odporúčali nepribližovať sa k nej, ak ju uvidia. Obávali sa, že je vydesená a iba sa pokúša nájsť cestu domov.

Hovorkyňa zábavného parku Kristin Siebeneicherová povedala, že paviána, podľa všetkého adolescenta, najskôr prezrie veterinár. Ubezpečila, že všetky ich paviány sú zaočkované a majú pod kožou implantovaný mikročip, ale spia vonku v Opičej džungli a preto ich nemôžu každý deň preratúvať, či sú všetky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu