Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Monk pobúril Chorvátov: Sprznil im vlajku a urazil jazyk!

Monk vyšetruje vraždu medzi
Monk vyšetruje vraždu medzi "slovanskými" utečencami (Zdroj: blic.rs)

ZÁHREB - Niektorých televíznych divákov v Chorvátsku rozladil jeden z dielov amerického detektívneho seriálu Monk, ktorý naposledy vysielala štátna televízia. V príbehu je totiž použitá vlajka veľmi podobná chorvátskej, ktorá zastupuje vymyslený štát s názvom Malá Zemenia.

V seriáli sa objavila vlajka s typickou chorvátsku "šachovnicou", ktorá bola na rozdiel od chorvátskej červenobielej modrobiela. Červená z trikolóry všeslovanských farieb, teda červenej, bielej a modrej, v upravenom farebnom poradí nahradila zelená. Nad "šachovnicou" tiež zostala koruna, ktorú tvoria erby chorvátskych historických oblastí. Štátny znak na vlajke navyše doplnili snopy obilia.

Vo spomínanom diele, ktoré malo premiéru v roku 2008, privedie Monka vražda taxikára do centra pre utečencov zo "slovanského" štátu. Populárny detektív o krajine hovorí ako o mieste, kde sa bojuje posledných 600 rokov a kde ľudia hovoria rusko-chorvátsky. Pri rozhovore s jedným obchodníkom Monk dospeje k záveru, že Zemenania ani nepoznajú svoj ​​jazyk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu