Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na Ukrajine vystavujú Davidov penis zo sadla!

Bizarné exponáty
Bizarné exponáty (Zdroj: tsn.ua)

Ľvov - Prvé svetové múzeum sadla otvorili v západoukrajinskom Ľvove. Návštevníkom sa sadlo predstavuje ako surovina nepostrádateľná pri príprave ukrajinských národných pokrmov, ale aj v netradičnej role materiálu pre výtvarné umelecké diela. Mnohé z exponátov je možné aj ochutnať.

Expozícia ponúka mapu obľúbenosti tohto živočíšneho tuku, fotografie a videá dokumentujúce jeho spracovanie. Sadlo sa predstavuje ako liečivá masť alebo téma literárnych diel, oslavných básní či historických pojednaní.

Perlou výstavy výtvarné diela, predovšetkým sochy prezentované v priehľadných chladiacich boxoch. Hostia uvidia pery Marilyn Monroe, poprsie bohyne Venuše, pohlavný úd Davida, nos ruského spisovateľa Gogoľa alebo ucho maliara Vincenta van Gogha. Na čestnom mieste je k videniu obraz slávneho ruského abstraktného maliara Kazimira Maleviča Biely štvorec, samozrejme celý zo sadla.

Súčasťou múzea je aj špeciálna reštaurácia. Hosťom ponúka jednoduchý, ale veľmi obľúbený ukrajinský pokrm - krajec chleba s masťou a cesnakom. Návštevníci si ale môžu objednať aj kóšer husaciu masť, japonské sadlové suši alebo ľvovskú cukrársku špecialitu: sadlo v čokoláde.

Múzeum sadla v Ľvove

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu