Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žene cez noc vypadali takmer všetky vlasy a nenarastú späť!

Pam nosí namiesto parochne turban
Pam nosí namiesto parochne turban

LONDÝN - Pam mala na sebe najradšej dlhé, čierne a husté vlasy. Dcéra jej vždy hovorievala, že chce mať také aj ona. To už je ale minulosťou. Žena prišla o svoju korunu krásy za jedinú noc.

Dvojnásobná matka mala doslova panický strach zakaždým, keď išla ku kaderníčke. Nikdy si svoje vlasy nedala podstrihnúť o viac ako pár centimetrov. Jej najväčšou nočnou morou bolo pomyslenie, že by v štyridsiatke začala šedivieť.

Keď sa ale v jedno sobotné ráno pred niekoľkými rokmi zobudila, prehrabla si vlasy a na hlave si nahmatala veľkú lysinu. "Pozrela som na vankúš a uvidela na ňom chumáče vlasov. Zhrozená som hneď utekala k zrkadlu," spomína Pam na nepríjemné zistenie.

V tej chvílu vôbec nechápala čo sa deje a až keď v hlave ucítila nepríjemné brnenie, vedela, že je zle. Manžel sa ju snažil upokojiť, veľmi sa mu to však nedarilo. Na druhý týždeň jej lekár oznámil krutú diagnózu. Pam trpí autoimunitným kožným ochorením nazývaným alopecia areata, ktoré vedie k ložiskovému vypadávaniu vlasov na hlave.

Tento stav, ktorý je pravdepodobne vyvolaný stresom, je bohužiaľ trvalý. Žena mala dve možnosti - buď sa so situáciou zmieri alebo začne brať steroidy podporujúce rast vlasov. Ich užívanie je však spojené s vedľajšími účinkami ako priberaniem, depresie a znížený imunitný systém. Po porade s manželom si vybrala tú prvú. Odvtedy sa Pam prostredníctvom svojich skúseností snaží pomáhať druhým ľuďom s podobným osudom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu