Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pracháč pre dva stromy kúpil dom za 40 miliónov!

Za pekný výhľad si miliardár Zobraziť galériu (6)
Za pekný výhľad si miliardár "priplatil" (Zdroj: Getty Images, Google, Lisa Romerein)

LONDÝN/BRATISLAVA - Za peniaze sa dá kúpiť takmer všetko a zjavne dokážu vyriešiť aj na pohľad banálne problémy. Miliardár Larry Ellison (66) mal už dosť dlhotrvajúceho sporu o privysoké stromy, a tak jednoducho dom od susedov odkúpil za 40 miliónov dolárov.

Zakladateľ spoločnosti Oracle sa roky sporil so susedmi, na ulici známej ako "Ulička miliardárov" v bohatej štvrti San Francisca, o stromy, ktoré mu podľa neho kazili výhľad na záliv. 

Miliardár, ktorý je piaty najbohatší človek na svete, sa sťažoval, že pre dve obrie sekvoje nevidí úžasnú panorámu, ktorá sa mu môže naskytnúť z jeho 5-spálňového domu o rozlohe 3000 metrov štvorcových. Susedia sa bránili, že sú nevyhnutné, pretože im zabezpečujú súkromie pri častých spoločenských akciách, ktoré poriada.

Ellison sa najprv snažil manželský pár, ktorému stromy patrili, zažalovať, ale nakoniec sa uchýlil k využitiu svojho bohatstva a na kúpu susedného domu obetoval zopár desiatok miliónov. Hoci extravagantná nehnuteľnosť z roku 1916, pozostávajúca z 22 izieb, nemá garáž, výhľad na záliv všetko kompenzuje.

Podľa právnikov sa tak problém vyriešil "k spokojnosti všetkých".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu