Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Počas veľtrhu E+R+P si zmerajú sily záchranári

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

V dňoch 18. – 20. 5. 2011 sa v Incheba Expo Bratislava uskutoční 6. ročník špecializovaného veľtrhu zameraného na prezentáciu policajnej, hasičskej, zabezpečovacej a záchranárskej techniky E+R+P (EMERGENCY + RESCUE – SECUREX + PYROPOL)., na ktorom sa predstaví šesťdesiatka vystavovateľov zo Slovenska i zo zahraničia na celkovej výstavnej ploche 4.000 m².

Veľtrh sa koná s dvojročnou periodicitou a jeho odborné zameranie odráža aktuálne výzvy v otázkach bezpečnosti štátu či jednotlivcov.

 

Posledný ročník veľtrhu mal motto „Komplexná bezpečnosť“, ktorá zahŕňala okrem ochrany štátnych hraníc a územia aj humanitnú bezpečnosť obyvateľstva počas prírodných katastrof, či zabezpečenie majetku jednotlivcov proti narušeniu. V tomto roku sa nosnou témou veľtrhu stáva prevencia povodní. Je už pomaly každoročnou realitou, že Slovensko sužuje tento živel. Objavuje sa aj v lokalitách, kde ich pred nedávnom nikto nečakal. Povodne predstavujú hrozbu pre občanov postihnutých oblastí, siahajú im na majetok, zdravie, ba v niekoľkých smutných prípadoch i na životy. Veľtrh E+R+P prezentuje niekoľko zásadných noviniek z oblasti protipovodňovej ochrany. V tomto duchu sa nesie aj Prednáška „Prevencia pred povodňami, revitalizácia krajiny a integrovaný manažment povodí“, ktorá prinesie predstaviteľom mestských zastupiteľstiev dotknutých oblastí praktické informácie ako sa čo najlepšie pripraviť na krízové situácie vznikajúce v boji s valiacou sa vodou.

 

Veľtrh E+R+P bude miestom pre stretnutie príslušníkov policajných, hasičských i záchranárskych zložiek. Podujatie navštívia aj kvôli zaujímavým prezentovaným novinkám. Záchranári okrem prehliadky expozícií, majú šancu predviesť sa aj v akcii. Koná sa 3. ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. Podľa štatistík sa počet smrteľných dopravných nehôd na Slovensku znižuje k čomu okrem iných faktorov prispieva aj profesionalita našich záchranných tímov.

 

Veľtrh je otvorený 18. - 19.5.2011 od 9.00 do 17.00, 20.5.2011 od 9.00 do 16.00.

Viac informácií na webových stránkach www.incheba.sk a www.erp-fair.sk .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu