Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nový kondóm: Pre mužov, ktorí nevedia udržať erekciu!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Nové kondómy mužom pomáhajú predĺžiť erekciu a zároveň riešia problém týkajúci sa malého využívania tejto formy ochrany. Vnútri nového produktu britskej biotechnickej spoločnosti je nanesená vrstva vazodilatačného gélu, ktorý rozširuje cievy a zvyšuje tak prietok krvi v penise, čím mužovi pomáha udržať erekciu.

 

Na rozdiel od tabletiek s podobným účinkom však nie je určený pre mužov s erektilnou dysfunkciou, ale pre tých, ktorí majú problém udržať si erekciu počas používania kondómu.

Tento nový výrobok ešte potrebuje potrebné povolenia, aby ho začali predávať vo Veľkej Británii, ale podľa amerického denníka Wall Street Journal by sa mal dostať na trh do jedného roka.

Podľa denníka bolo pre vedcov najťažšie prísť na to, ako dostať do kondómu gél podporujúci erekciu bez toho, aby sa dostal do styku s partnerkou používateľa. Účinnou látkou je tu bežne využívaná zlúčenina, ktorá slúži na liečbu bolesti hrude spôsobenej zlým prúdením krvi do srdca.

Wall Street Journal však uvádza, že pre vedcov bolo zložitejšou úlohou zabezpečiť, aby sa táto látka dotýkala iba používateľa prezervatívu a zároveň kondóm nijako nepoškodila.

Kondómy podporujúce erekciu nemajú byť konkurenciou pre lieky, ktoré sa používajú na liečbu erektilnej dysfunkcie. Skôr sa očakáva, že by mohli zlepšiť čísla týkajúce sa ochorení šíriacich sa pohlavným stykom. Výrobok sľubujúci pevnosť a vytrvalosť by totiž mohol zvýšiť používanie kondómov.

Výrobca týchto kondómov plánuje svoj výrobok dostať na európsky a následne aj na americký trh. Informáciu zverejnila webová stránka healthland.time.com. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu