Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zomrel najstarší muž na svete Breuning (114)

Walter Breuning
Walter Breuning

GREAT FALLS - Najstarší muž na svete, Američan Walter Breuning, vo štvrtok zomrel vo veku 114 rokov. Breuning mal pred časom zdravotné problémy, podľa agentúry AP ale zomrel z prirodzených príčin. Teraz je najstarším mužom sveta Japonec Džiroemon Kimura, ktorý bude mať 114 rokov v utorok.

Breuning sa narodil 21. septembra 1896 v americkom štáte Minnesota. V roku 1918 sa presťahoval do Montany, kde pracoval u železnice a kde tiež zostal až do konca života. Od 80. rokov žil v domove dôchodcov v montanskom Great Falls. Jeho manželka zomrela v roku 1957, žiadne deti spolu nemali.

Breuning bol nielen najstarším mužom na svete, ale druhým najstarším človekom vôbec. Podľa demografickej organizácie GRC, ktorá sleduje najstaršie žijúce osoby, bola staršia než Breuning len Američanka Besse Cooperová, ktorá sa narodila v auguste 1896.

Vlani na jeseň sa Breuning v rozhovore pre AP zveril so svojím receptom na dlhovekosť. Kľúčom vraj bolo jesť len dve jedlá denne a pracovať tak dlho, ako len to je možné. Svoje miesto na železnici Breuning síce opustil v 67 rokoch, až do 99 ale pracoval ešte na čiastočný úväzok pre zdravotnícku organizáciu.

Najstarším mužom sveta je teraz Japonec Kimura, ktorý je zároveň šiestou najstaršou osobou sveta. Medzi 85 ľuďmi staršími 110 rokov je podľa GRC iba päť mužov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu