Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Dobrá správa pre "macov": Pár kíl navyše je zdravé!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Ideálna výhovorka! Ľuďom, ktorí bojujú s kilami navyše, priniesla nedávna anglická štúdia potešujúcu správu. Pár tukových vankúšikov naviac je podľa nej zdraviu prospešné!

Chudnutie neprospieva! Tvrdí to výskum, ktorý uverejnil americký magazín zameraný na výživu Nutrition Journal. Píše sa v ňom, že pár kílogramov navyše človeku neškodí. Práve naopak; mať miernu nadváhu za predpokladu príjmu vyváženej stravy je zdravé.

Vedci, ktorí skúmali 350 000 ľudí, sa dopracovali k záveru, že ľudia s nadváhou žijú v priemere dokonca dlhšie ako ich chudší vrstovníci. Majú vraj taktiež vyššiu šancu, že prežijú ochorenia srdca či zlyhanie obličiek.

Výskumní pracovníci sa domnievajú, že najväčšie riziko pre obéznych ľudí predstavuje to, keď sa snažia schudnúť príliš rýchlo. Odporúčajú preto jesť pestrú a hodnotovo vyváženú stravu a občas si dopriať aj nejaké cvičenie.

Posadnutosť dnešnej spoločnosti rôznymi diétami a predstavou, že chudý človek je zároveň aj úspešnejší, je podľa nich nesprávna a scestná. Častokrát dokonca z dôvodu nedostatočného príjmu potravy vedie k ešte väčšiemu prejedaniu sa. Ich rada preto znie: "pred každodenným počítaním kalórií radšej uprednostnite rozmanitú stravu v menších dávkach a naučte sa načúvať svojmu telu".



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu