Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kocúr prežil s 21 guľkami v tele!

Kocúr Marley Zobraziť galériu (3)
Kocúr Marley

LONDÝN - Akoby zázrakom prežil anglický kocúr šialenú streľbu z brokovnice, ktorá ho nedávno zasiahla. Pätnásť brokov má však bohužiaľ stále v tele, pretože ich odstránenie by mohlo ohroziť jeho život.

Strieľanie po mačkách patrí v poslednom čase k obľúbeným zábavkám Angličanov. Len za minulý rok ich Kráľovská spoločnosť pre prevenciu krutosti na zvieratách (RSPCA) narátala 205. Odsúdeniahodné útoky na nevinné zvieratá majú väčšinou na svedomí tínedžeri, ktorí si takýmto spôsobom krátia voľné chvíle.

Najnovším cieľom sa stal ročný kocúr Marley, ktorý pri útoku okrem mnohých ďalších zranení takmer prišiel o oko. Tri guľky uviazli v jeho pľúcach a veterinári sa obávajú, že sa im ich nepodarí vyoperovať.

"Je to opovrhnutiahodný čin. Ako môže niekto strieľať na bezbranné zviera?", uviedla Marleyho majiteľka Kathy Thomsonová. "Štatistiky o streľbách na zvieratá sú príšerné a obávam sa, že tie čísla sú iba špičkou ľadovca," povedala.

Matka dvoch detí Kathy, ktorá žije v dedinke neďaleko Oxfordu, našla koncom minulého roka svojho kocúra krčiť sa pri dverách. Po tom, ako Marleyho zodvihla na ruky, uvedomila si, že niečo s ním nie je v poriadku, pretože začal strašne mňaukať. Odviezla ho k veterinárovi, kde tri dni bojoval o svoj život. "Je to zázrak, že prežil," dodala šťastná Kathy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu