Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Skupina Billy Barman bola online

Skupina Billy Barman
Skupina Billy Barman

Skupina Billy Barman vydala svoj debutový album Noční jazdci. Noční jazdci je aj názov jednej zo 14 skladieb, ktoré vybrala kapela na svoj album.

„Na základe tejto skladby sme vytvorili celý fiktívny príbeh o nočných jazdcoch, ktorý bude v podobe komiksu súčasťou albumu. Je to o partičke podivínov, ktorí sa na nás, teda na členov kapely, nápadne podobajú. Ťažko povedať či ide jednoznačne o pozitívne postavy, snažia sa konať dobro a pomáhať, ale často sa im veci vymknú z rúk. Dej komiksu sa odohráva v Bratislave v bližšie nešpecifikovanej budúcnosti, čiže je to aj tak trochu sci-fi,“ hovorí gitarista a jeden zo spevákov Jozef Vrabel alias Peter Novák.

Okrem starších piesní ako Introvert, Stano alebo Cigánska, ktoré už dobre poznajú nie len poslucháči Rádia_FM, bude album obsahovať aj 8 úplne nových nahrávok. „My ten album voláme soundtrack. Je to akýsi prierez našou tvorbou, budú tam skladby, ktoré sme vymysleli a nahrali v priebehu dvoch rokov. Tým pádom nebola šanca, aby to znelo jednotne, keďže rôzne skladby sme nahrávali v rôznych obdobiach v rôznych štúdiách vždy s inými ľuďmi. Dokonca na albume môžete počuť troch bubeníkov. Je to vlastne taká naša bestof-ka,“ dodáva gitarista a spevák Juraj Podmanický alias Milly. Exkluzívnym hosťom albumu bude aj známy raper Tomáš Hafner, ktorý si s kapelou zaspieval v pesničke Orbit, ktorú už kapela predstavila na odovzdávaní cien Musiq One Awards 2010.

Album oficiálne vychádza 24.11.2010 pod hlavičkou agentúry a vydavateľstva Gregor Agency – G.A. Records. V tento deň bude album dostupný na stiahnutie na internete. V hudobninách a vybraných kníhkupectvách sa objaví o týždeň neskôr. Krst albumu prebehne 1.12. v bratislavskom PKO, a to netradične na beánii architektov, na ktorej vystúpia aj Puding pani Elvisovej a britskí Kosheen. Krstní rodičia by mali byť dvaja a ich mená kapela zverejní až krátko pred ceremóniou.

Od 2.12. vyrážajú Billy Barman na koncertné turné po slovenských mestách spolu s kapelou Puding pani Elvisovej. Kapela takisto vystúpi 17.11. na Koncerte pre všímavých alebo 8.12. na Zimnom Žákovic Open. V priebehu novembra sa nahrával aj ďalší diel televízneho programu „Ladí neladí“, ktorý 10.2. 2011 odvysiela Česká televízia.

Rozhovor

10:10:10 - otázka od: pepe caute, nikdy som o vas este nepocul....ako dlho existujete uz? aky zaner hudby hrajete? Ahojte, skvela otazka na uvod. :) Hrame nieco cez dva roky, ak nas chcete pocut v radiu, treba naladit najskor Radio_FM.. V lete zvykneme hravat na letnych festivaloch. Momentalne sme vydali debutovy album Noční jazdci, v stredu sme ho pokrstili v PKO a v tychto dnoch sme na turne so skupinou Puding pani Elvisovej. Vcera sme hrali v Banskej Bystrici a v sobotu hrame v Prievidzi. Cakaju nas este Nitra, Trnava, Trencin, Partizanske, Presov a Kosice.. Vlastne podstatne informaciu su na www.billybarman.sk, samozrejme mame profil na Facebooku atd.

10:11:15 - otázka od: chevro Servus, tak ja dám moju klasickú otázku.. kedy už nahráte Hanu? :D Kľudne aj v obývačke do diktafónu, len nech sa to k nám dostane.. ;) dík, pekný deň! Hanu.. :) Snad v januari.. Neviem, teraz sme na snure a celkovo je dost roboty.. Nakrucali sme videoklip a ideme tocit dalsi... Potom budu Vianoce, Silvester atd.. Ked sa to cele ukludni, tak sa na to hadam pozrieme.. :)

10:11:47 - otázka od: Robert Robertovic Preco ma Juraj vlasy jak EDO z tvajlajtu? Akoze Edward? :D Podla mna ma vlasy jak Rick Astley!! :)

10:12:52 - otázka od: denisa caute, kolko mate rokov? ste zadani? Mame viac rokov nez na kolko vyzerame.. :D A vacsinou sme zadani.. Okrem Juraja.. teho fesneho spevaka.. :)

10:13:28 - otázka od: angelika nosite radsej trenky alebo slipy? :))) neviem ci mozem hovorit aj za ostatnych, ale zrejme trenky

10:15:42 - otázka od: black aku hudbu pocuvate vo volnom case? v prvom rade dobru.. opat, tazko hovorit za ostatnych.. kazdy clen by odpovedal nieco ine.. je toho hrozne vela.. povedzme ze momentalne mam v iPode Arcade Fire, Reginu Spektor, MGMT, Emilianu Torrini, White lies a neviem este co vsetko.. kopec dobrej hudby..

10:17:08 - otázka od: tatiana Zdravím chaloši, kto nový album produkoval? A pustili ste sa už do práce na veciach na druhý album? :-)) No.. ten album je vlastne prvy. Vacsinu pesniciek produkoval Marek Rakovicky (Lavagance). Ale nahravali sme to dva roky, a nieco aj u nas v studiu, cize asi tri songy sme produkovali my sami.. Ciganska, Podskalicky a Ahmed.. Fuh.. este nie.. zacneme robit na novych veciach az buduci rok..

10:19:37 - otázka od: RG ako dopadol vcerajsi koncert v banskej bystrici? Podla mna vyborne!! Plny dom a skvela atmosfera.. A prijemne teplucko.. :)

10:23:12 - otázka od: satusinka prave vas pocuvam na fmku, orbit. mam vas strasne rada, ale ked som prvy krat pocula orbit, ani vo sne by mi nenapadlo, ze ste to vy :) akoby iny styl hudby. vela uspechov, ste super. No to je pesnicka z uplne inej planety.. :) Chceli sme spravit nieco bez gitar.. Nieco vesmirne.. :D Nasli sme vymakany analogovy syntak a uz to islo same.. Je to uplne synthypop jak z 80. rokov.. :) Bavi nas robit veci stale inak. Diky! :)

10:26:17 - otázka od: verča cauteee,vianocne darky nakupene? aky originalny darcek ste dostali, ktory vam utkvel v pamati? :) No urcite.. Darceky nakupujeme 24.12. rano v Tescu.. :) Ale nie, fakt je ten, ze teraz bolo tolko roboty s albumom, krstom, turne atd. atd., ze sme nestihame vobec nic... Takze to bude zrejme na poslednu chvilu.. Originalny darcek? Ja dostavam kazdy rok to iste: vodu po holeni, ponozky, trenky, papuce.

10:27:01 - otázka od: Maja caute chalani... pripadate mi nejaki cudni... uzivate drogy? jasne.. chlast, cigy a tak.. :)

10:29:22 - otázka od: bella odkial pochadzate? mali by ste si dat viacej infosiek o skupine na vasu stranku... Nemame pocit, ze ludi zaujima, kde sme chodili na ZS, v akych skupinach sme hrali predtym atd. Ale mas pravdu, na www.billybarman.sk toho nie je vela. Cely nas pribeh najdes na myspace.com/billybarman. :)

10:30:42 - otázka od: fifina Ahojte, myslite, ze vas niekedy budeme pocut v eteri aj z inych radii ako FM? Alebo budu na nich donekonecna hrat dokola 3-4 slovenskych interpretov? Vasa hudba je skvela, odlisna, drzim palce Diky. Uz teraz hraju nas starsi singel Ciganska niektore lokalne radia, napr. Frontinus, Beta, Lumen, Radio Presov.. Co sa tyka velkych radii, treba verit, aj ked ja som skor skepticky.. :)

10:31:39 - otázka od: Veronika skvelá hudba, skvelé koncerty..Ďakujem za zážitky z Grape festivalu, z Pohody a tesim sa na Nitru :) Dakujeme Veronika. Aj my sa tesime do Nitry!! Len skuste vybavit, aby prestalo snezit, lebo toto cestovanie po Slovensku je teraz trosku nebezpecne..

10:32:28 - otázka od: Bigoš Ahojte. Kdesi som čítal, že Milly trpel v detstve tkzv. "patejdlmániou" a celú detskú izbu mal polepenú plagátmi a fotkami hviezdneho Vaša Patejdla, do ktorého bol úplný blázon. Drží ho táto mánia ešte aj dodnes? Je to pravda! Zial, alebo chvalabohu, preslo ho to v 15tich, ked objavil Milly Vanilly..

10:34:29 - otázka od: adriana Ahojte chalani, som fanynka už od vašich začiatkov, držím palce, nech sa vám v tom našom malom rybníčku darí stále viac. Napriek tomu trošku od témy, nedá sa mi nespýtať Ďuriho - čo Cliché? Definitívne uzavretá kapitola? Želám všetko dobré a ďalšie skvelé hudobné nápady, Adriana No.. je pol 11 a Juraj nikde, takze predpokladam ze zaspal.. :) Vcera bol totiz narocny koncert v Banskej Bystrici.. Takze odpoviem ja (Jozef). Pokial viem, skupina Cliche momentalne neexistuje, Siro hra v svojej kapele Lovely pimps, takze momentalne to na comeback nevyzera, ale nikdy nehovor nikdy.

10:36:12 - otázka od: laco ďurkech čaute fešáci, predpokladám že svoj nový album Noční jazdci ste pomenovali po kultovom čs filme s Mišom Dočolomanských a Radkom Brzobohatým... ako ste sa k tomuto filmu dostali? Presne tak!!!!! Teda, najskor sme po tom filme pomenovali pesnicku. A podla tej pesnicky aj cely album. Uz ani neviem, proste to davali na STV. Zrejme. Inak vynikajuci film, vrelo odporucam!!! :)

10:40:21 - otázka od: Mino Cau Juraj. Ako sa mas ? Nedame niekedy stretko z ZS ?. Spoluziak Milan Lisy :) Juraj asi spi.. :)

10:41:47 - otázka od: sasa Jozef na mna na fotkach posobi takym smutnym dojmom.. Je to tak alebo to len klame telom? :-) eeee.. na ktorych fotkach?? Na tych poslednych?? To sme fotili v noci.. Uz sa mi asi chcelo spat.. :)

10:42:50 - otázka od: miro ahoj.planujete aj nejake turne? Miro!!! Prave sme na turne!!! Mame za sebou Bratislavu a Bansku Bystricu.. V sobotu sme v Prievidzi.. Buduci tyzden Nitra, Trnava, Trencin a Partizanske.. 17.12. Kosice a 18.12. Presov!!! Dojdi..

10:43:34 - otázka od: Mária Hronská Dobrý deň. Ako rádovú občianku ma dosť šokovala kauza Georgiovho dramatického vzťahu a búrlivého rozchodu so speváčkou Tinou, ktorý bol dlhé týždne živnou pôdou médií. Nemyslíte si, že Georgio to s tými žiarlivostným scénami na verejnosti v tomto prípade trochu prehnal? Pardon, netusim o com je rec.. :)

10:45:46 - otázka od: sona Hoite, Vasa piesen Introvert je delo,uplne som ju jeden cas dookola pocuvala, a na tych nocnych jazdcoch nemate aj nejaky song s hafnerom som v tv videla, inac ten sa vam ako pozdaval, v pohode(hafo)?a nejaky komiks abo tak som tiez pocula ze tam je,tak je?a dnesne pocasie sa Vam jaqo paci, uz ste stavali snehuliaka?;) Pocko vonku je uzasne, snezi ako v rozpravke.. Parada.. Len tie cesty nic moc. A my sme teraz na turne.. :( Hafner je nas kamos a je super, mrte vtipny. Mame s nim spolocnu pesnicku Orbit, je na nasom albume. Chystame k nej aj klip. Sucastou CD je aj 20 strankovy komiks, spravne!! :)

10:46:20 - otázka od: moriak caute chalani...mam otazocku na toho, ktory studuje tu architekturu....chces ju niekedy aj dokoncit? :) Juraj studuje architekturu, je fakt, ze uz nejaky cas. :D Ale myslim ze ten zamer dokoncit skolu tam je. :)

10:48:41 - otázka od: Nika čaute chalani... veľmi sa mi páči vaša tvorba a chcela by som sa vás spýtať, aký je váš názor na súčasnú situáciu v slovenskom showbiznise, lebo podľa mňa je to pekný hnoj... dokonca už aj taký nepriateľ komerčnej scény akým bol Rytmus sa za love predal do nejakej poroty Superstar... podľa mňa to je hnus, čo vy na to? Tak my o tom slovenskom showbiznise nevieme vela, kedze sme uplne mimo neho. Ale vseobecne sa mi to javi tak, ze kazdy kto je v undergrounde je nepriatel komercnej sceny, az do momentu, kym sa nestane jej sucastou. Viete, o peniaze ide az v prvom rade.

10:55:09 - otázka od: tukan Zdarec, neplánujete niekedy spoločné turné s No Name alebo Braňom Mojsejom? Tak urcite!! Len ci by oni s nami isli.. To si nie som isty.. Oni su skutocni umelci, zatial co my len taki hochstapleri..

10:56:17 - otázka od: Dasa A cliche sa ma ako? Cliche ako skupina uz nefunguje. Juraj hra s nami, Siro hra v Lovely Pimps, dychari trubia dalej s kdekym a ostatni chlapci pokial viem uz nehraju vobec. Ale maju sa dobre.

10:57:34 - otázka od: publikum Co vas viedlo k napisaniu pesnicky o Ahmedovi? Pytali sa nas, ci je to o terorizme. Nie, nie je to o terorizme. Ahmed je skor taky envirosong, o tom, ze co tu po nas ostane ked vyrubeme posledny strom. Asi tak nejak.

10:59:07 - otázka od: Lucka ahojte, kam chodíte na texty? počúvam vás už nejaký týždeň, veľmi originálne, kde také rastú? :-) Ahoj Lucka, texty su pre nas velmi dolezite. To je dovod, preco k niektorym pesnickam nemame text aj rok. Skusame rozne verzie a nepustime to von, kym nie sme naozaj spokojni. Takto to je cele, tvrda praca za tym. Ale ked to piseme, tak si spravime pohodicku, vinko a tak. :)

10:59:19 - otázka od: petra ma juraj frajerku?chcem ho! Je tvoj! :)

11:03:16 - otázka od: tatusa uz sme sa tu bavili o smutnej situacii v komercnych radiach.. Tie vacsinou odmietajú hrat slovenske veci a oznacuju ich ako "prilis tazke" pre posluchaca.. Mate pocit, ze vase veci su pre slovenskeho posluchaca prilis tazke? Ako ktore. Su tam piesne, ktore by sa pokojne mohli hrat, ale preco by ich tie radia mali hrat? Komu by to vyhovovalo? Kto by z toho profitoval?? Nikto, okrem nas.. A pre nase modre oci to neurobia.. :) Ale myslim ze problem nie je v nasej hudbe..

11:03:25 - otázka od: moriak juraj p., jedna otazocka na teba: chces so mnou chodit? :D s moriakom???

11:10:05 - otázka od: moriak ano, s moriakom :) Juraj tu nie je, ale odkazem..

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu