Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Mária Vaškovičová z projektu Pomôže celé Slovensko: najradšej by som pomohla každému!

Mária Vaškovičová
Mária Vaškovičová

V piatok dopoludnia bude našim hosťom rázna, ale veľmi príjemná dáma Mária Vaškovičová (54). Vyštudovaná ekonómka je majiteľkou, konateľkou a riaditeľkou umeleckej agentúry AGAS, ktorá už 13 rokov organizuje verejné ocenenie významných osobností pod názvom Krištáľové krídlo. Pani Vaškovičová je vydatá a má jednu dcéru Katku (20), ktorá študuje v USA. Vo voľnom čase sa venuje tenisu, psovi a domácnosti.

Takto ju pozná aj verejnosť. Mária Vaškovičová zastáva názor, že ak je niekto komerčne známy, mal by dokázať svoje meno využiť aj na altruistické a verejne prospešné projekty.

Práve preto ani chvíľu neváhala a doslova za pár dní dokázala zamotivovať a zorganizovať množstvo známych a úspešných osobností a umelcov, ktorí bez nároku na honorár vystúpili na benefičnom koncerte "Pomôže celé Slovensko."

Koncert sa konal pod záštitou osobností Krištáľového krídla ako pomoc na podporu rodinám, ktoré postihli tohtoročné povodne. Zbierka sa však neskončila a trvá až do konca augusta.

Rozhovor

09:48:07 - otázka od: peto dobry den, nie ste nahodou rodina Vaskovicovcom v RS? diki Dobrý deň. Nie som.

09:51:01 - otázka od: zuzana Cim chcete zaujat ludi, aby podporili Vasu myslienku? Predovšetkým priblížením toho veľkého nešťastia aj výpoveďami ľudí, ktorých sa nešťastie najviac dotýka, zaangažovaním všetkých vplyvných ľudí zo spoločenského a kultúrneho života. Tiež transparentným preukázaním, že všetky vyzbierané prostriedky idú do posledného centa postihnutým oblastiam.

09:54:32 - otázka od: Julian Kam konkrente poputuju peniaze zo zbierky a ako sa budu rozdelovat? Priebežne sa robia zoznamy najviac poškodených rodín a domácností, sledujeme a vyhodnocujeme v spolupráci s charitatívnymi organizáciami, kto už dostal finančnú podporu a v akej čiastke. Finančné prostriedky bude rozdeľovať komisia, ktorej mená sú verejne známe a sú zárukou objektívnosti a bezúhonnosti. Všetkým z nás záleží, aby sme čo najviac pomohli.

09:56:12 - otázka od: Dana Dobry den, v prvom rade som velmi rada, ze sa deje nieco, co pomoze ludom v zaplavami postihnutych oblastiach. Kto a ako sa moze dostat k financnej pomoci zo zbierky? Nebude to prilis zlozite? Dobrý deň. najradšej by som pomohla všetkým, lebo rodiny osobne navštevujem a na vlastné oči vidím, že pomoc potrebujú všetci. Preto to bude naozaj veľmi zložité.

10:01:25 - otázka od: Peter Uz som pocul, ze niekedy si o pomoc zaziadaju rozni spekulanti, ako sa chcete vyhnut takymto pripadom? Práve pre to, aby sme sa tomu vyhli, spojili sa známe charitatívne organizácie. Pripravujeme komisiu, aby sme dôsledne a individuálne riešili každú pomoc. Určitým predpokladom vyhnutia sa chýb je aj to, že sa angažuje aj verejnoprávna televízia, osobnosti Krištáľového krídla. Všetky informácie zverejňujeme na www.kristalovekridlo.sk a na facebooku. Samozrejme otvorene komunikujeme s printovými médiami, raz týždenne zasielame informácie o aktuálnom dianí, prijímame všetky návrhy verejnosti.

10:05:15 - otázka od: Ludvo Co Vas motivovalo k tomu, aby ste zorganizovala projekt Pomoze cele Slovensko? Prvá moja reakcia bola, že som sa rozhodla poslať vysokú finančnú čiastku spolu s manželom. Po minúte som zmenila svoje rozhodnutie a okamžite som vedela, že musím urobiť oveľa viac, lebo mám skúsenosti a potrebu pomáhať. Čím viac ľudí oslovíme a čím viac ľudí pochopí, že je našou povinnosťou pomáhať, tým je toto rozhodnutie úspešnejšie. Lebo nikto z nás nevie, kedy aj on môže byť v situácií, že bude pomoc potrebovať.

10:08:25 - otázka od: leo ako ste sa dostali ku kristalovemu kridlu? Krištáľové krídlo vzniklo v mojej hlave tiež z potreby, že spoločnosť nie je len o tom ako vyzeráme, o materiálnych stránkach života. Dejiny každého národa tvoria osobnosti, ktoré posúvajú krajinu vpred. Ocenené osobnosti Krištáľovým krídlom sú známe aj po rokoch a hodnoty, ktoré tu vytvárajú sú tu stále.

10:09:51 - otázka od: Kika v com spociva praca pre umelecku agenturu? Milá Kika. To je veľmi ťažká otázka. Človek musí byť všestranný, sčítaný, vzdelaný, musí mať rád ľudí a vedieť s nimi komunikovať. Samozrejme nepostrádatelný je cit pre umenie.

10:14:57 - otázka od: Lela ktory rocnik kristaloveho kridla bol pre Vas ten najzaujimavejsi a preco? Najzaujímavejší bol ročník, keď sme prvý krát pracovali so živým orchestrom. Táto veľkoleposť a hlavne úvod s Mariánom Vargom vo mne vyvolali pocit harmónie a čistoty, ktoré sú charakteristické pre Krištáľové krídlo. Preto som smutná, že Marián Varga Krištáľového krídla stále nedostal. :(

10:16:15 - otázka od: michal koklko sa zatial vyzbieralo penazi na pomoc? K dnešnému dňu je to cca. 335000 EUR. Zbierka pokračuje do konca augusta. Číslo účtu na ktoré je možné stále zasielať finančné prostriedky je 2765807454/0200.

10:19:25 - otázka od: Janka Ako sa da prispiet a do ktorych oblasti budu peniaze odovzdane? Okrem účtu je možné zasielať aj DMS. Cena jednej DMS je 1 Euro. SMS poslať na číslo 877 v tvare DMS(medzera)koncert

10:19:25 - otázka od: Silvia Dobry den, v prvom rade prajem pekny den, ako sa vola Vas psik, kolko ma rokov a aka je to rasa? Mate na neho cas? Psík má 12 týždňov, je to synček našej 4 ročnej fenky. Psík sa vola Kelvin, je to biely labrador.

10:22:29 - otázka od: Adam Ake knihy najradsej citate, aky je Vas oblubeny autor? Veľmi rada čítam psychologickú literatúru. Z beletrie sú pre mňa vzorom myšlienky Hemmingwaya. Mnohé viem naspamäť a častokrát sa mi stáva, že v správnej chvíli ich použijem pri rozhodovaní.

10:23:14 - otázka od: Lucia Dobrý den, velmi sa mi páči čo robíte pre rodiny po potope!!! Mám len 11 rokov ale spolu z maminov sme poslali 11 SMS!!:))dúfame že pomohli....este raz Dakujem...Dovidenia Aj ja ďakujem a prajem Vám, aby Vás nikdy nepostihlo podobné nešťastie.

10:25:49 - otázka od: beneficia Dobrý deň pani Vaškovičová. Rada by som sa opýtala, čo vás naštartovalo, aby ste sa pustili do tak náročného projektu akým určite je benefičný koncert? Keď som si prečítala sumy, ktoré dovtedy boli zaslané, uvedomila som si, že väčšina ľudí sa tvári, že povodne sa ich netýkajú. Stále som presvedčená, že každý človek by mal pomôcť ako môže. Je to tragédia nás všetkých. Tragédia je aj to, že ešte sú stále ľudia, ktorí majú dosť a nepomohli.

10:27:26 - otázka od: Lubka Mna by zaujimalo, na koho sa treba obratit, ked by som chcela poziadat o prispevok a kolko max. mozem ziadat. Dakujem a prajem prijemny den. Kľudne môžte napísať aj mne maria@kristalovekridlo.sk. Archivujeme všetky podnety. Po skončení zbierky sa budeme zaoberať v maximálne možnej miere každým podnetom.

10:28:47 - otázka od: Zofia Na co vsetko sa mozu ziadat prostriedky zo zbierky? Ako to mam dokladovat? Na všetko o čo ste prišli a čo k životu nevyhnutne potrebujete. Každú pomoc, ktorú poskytneme, budeme osobne konfrontovať.

10:31:36 - otázka od: Jan Co mate v plane v buducnosti, akymi dalsimi projektami okrem spominanych sa zaoberate? Stále sa zaoberám týmto projektom, v spolupráci s STV a režisérom Tomášom Eibnerom pripravujeme projekt Pomohlo celé Slovensko. Budeme dokumentovať konkrétne rodiny, ako sa im pomohlo. Bude to veľmi náročná práca, ale sme presvedčení, že má veľký zmysel pre všetkých. Priebežne pracujem aj na komerčných projektoch.

10:31:54 - otázka od: Lucka Zastupujete aj modelky? Modelingom sa nezaoberám. :)

10:34:32 - otázka od: jessica Myslite si pani Vaskovicova, ze sa vsetky peniaze dostanu k tym, ktori ich najviac potrebuju? Urobíme všetko pre to, aby to tak bolo. S charitatívnymi organizáciami komunikujeme tak, aby nedošlo k duplicite. Podotýkam, že vyzbieraných peňazí je veľmi málo v porovnaní so škodami, ktoré stále nie sú definitívne. Na druhej strane budem sa opakovať, je stále dosť ľudí, ktorí ešte nepomohli.

10:38:13 - otázka od: beneficia Dobrý deň pani Vaškovičová.ako reagovali oslovené osobnosti na vašu ponuku možnosti podporiť benefičný koncert svojim vystúpením? Určite to muselo byť ťažké zrealizovať niečo takéto za tak krátky čas a v rámci letných dovoleniek... Tí, ktorí pozitívne reagovali a účinkovali, boli rozhodnutí okamžite. Za všetkých hovorí vyjadrenie takej hviezdy, ako je Helena Vondráčková, ktorá povedala, že je to jej povinnosť. Ťažké to bolo v tom, že prvé oslovenie som musela urobiť ja a každému vysvetliť celú myšlienku a získať ho pre účinkovanie. Takže tých telefonátov bolo cca. 150, kedže som komunikovala aj s tými, ktorí sa nezúčastnili. Ešte dnes mi každé zazvonenie telefónu spôsobuje stres. :))

10:40:18 - otázka od: Kamila kolko by ste potrebovali vyzbierat na to, aby ste dokazali pomoct uplne vsetkym a kolko ste vyzbierali doteraz? Môj prvý cieľ bol vyzvať tisíc bohatých slovákov, aby každý poslal tisíc euro. To by bolo super, ak by sa to podarilo. Potom som zreálnila vo svojich úvahách a hladala som naozaj také riešenie, ktoré sa naozaj môže podariť. Ale tých tisíc bohatých slovákov má ešte stále šancu...

10:41:39 - otázka od: Leo Nechapem, preco v takychto pripadoch viac nepomaha stat - obratili ste sa aj na vladnych predstavitelov, ak ano, aka bola reakcia. Ved pred volbami slubovali, ako pomozu a teraz nic take nevidim, ze by sa dialo... Takýto postup sme nemali v pláne, vládni predstavitelia majú svoje šance a rozhodnutia. My sa snažíme osloviť každého.

10:43:23 - otázka od: jessica Dobry den pani Vaskovicova, myslite si, ze sa vsetky peniaze dostanu k tym, co ich najviac potrebuju? Máme také predsavzatia a všetko pre to urobíme a budeme cez médiá verejnosť informovať. Opakujem sa, že napriek vyzbieranej čiastke nielen cez náš projekt, ale aj cez iné zbierky, je to stále málo.

10:44:16 - otázka od: lenka Je možné, že sa bude diať aj niečo čo bude na benefičný koncert nadväzovať? Už som spomínala, že pripravujeme večer Pomohlo celé Slovensko, ktoré pravdepodobne odvysielame v priamom prenose v mesiaci októbri 2010.

10:45:56 - otázka od: zuzana Dobrý deň, pôjdete sa aj pozrieť do "postihnutych" oblastí, či sa naozaj vyzbierané peniaze použili/používajú na ten účel, pre ktorý boli vyzbierané? Toto leto mám aktívnu dovolenku práve v postihnutých oblastiach. Síce nie je to typický relax, ale považujem za nevyhnutné, aby som osobne dozerala na rozdeľovanie finančných prostriedkov a mala aj spätnú väzbu.

10:47:14 - otázka od: Saša Dobry den, pracujete aj na uslachtilom projekte Kristalove kridlo. Zaujimalo by ma,kedy ma byt vysielany dalsi rocnik? Mozem nominovat niekoho aj ja? ak ano akym sposobom. Dakujem Krištáľové krídlo bude v januári 2011. Váš návrh nominácie môžte zaslať cez web online formulár www.kristalovekridlo.sk. Teší ma Váš záujem.

10:49:48 - otázka od: Žeňa .....je možné, aby ma uživil nepostrádateľný cit pre umenie, láska k ľuďom, nadanie byť komunikatívny....? ....samozrejme, že nestačí. Musíte aj veľmi veľa pracovať. Možno mi neuveríte, ale v čase najväčšej pracovnej záťaže dokážem najviac pracovať, stíham sa starať aj o domácnosť a dokonca najviac cvičím práve vtedy.

10:53:56 - otázka od: alena Dobry den pani Vaskovicova.Myslite si, ze sa vsetky peniaze dostanu k tym, co ich najviac potrebuju? Na túto otázku som už odpovedala pred chvílou. Máme túto ambíciu a zodpovedne pripravujeme pravidlá rozdeľovania tak, aby to dostali tí, čo to najviac potrebujú. Keď si však pozriete štatistiky postihnutých rodín, je ich veľmi veľa. Pred konaním akcie Pomôže celé Slovensko pán Andrej Bán nás informoval, že na jedného človeka postihnutého povodňami vychádzalo okolo 100 EUR pomoci. Takže dosť málo.

10:59:25 - otázka od: kukin Kto Vám najviac pomohol s akciou Pomôže celé Slovensko? Konkrétne Michaela Fedorová z Únie materských centier, Barbora Žiačiková z Vodohospodárskej výstavby, podotýkam, že sú to moje priateľky, moja dcéra Katka, samozrejme neskutočná symbióza s dramaturgiou redakcie zábavy STV, programový riaditeľ STV Roman Lipták, neúnavný a kreatívny režisér a človek Tomáš Eibner, veľmi empatický scenárista Pavol Chovanec, veľký Človek a charakter predseda poroty Krištáľového krídla a predseda predstavenstva COOP Jednota Slovensko Gabriel Csollár a mnohí ďaľší, bez ktorých by toto podujatie nebolo možné zrealizovať.

11:00:18 - otázka od: jessica Pani Vaskovicova, planujute sa aj v buducnosti angazovat na beneficnych akciach? Áno, určite. Pochopila som, že toto je moje poslanie.

11:03:27 - otázka od: Adriana Co ste robili prv, nez ste si zalozili vlastnu umelecku agenturu? Nie je to, co teraz robite prilis stresujuce a zavazujuce? Nie je lepsia praca v uzadi? Takto ste na ociach verejnosti, co so sebou urcite prinasa nevyhnutny stres... Pred tým som bola na materskej dovolenke a ešte pred tým bol socializmus. Vždy som vnášala do každej svojej práce svoju kreativitu a umelecké cítenie. Ten nevyhnutný stres mi veľmi vadí, na druhej strane ma posúva. Vždy po nejakom veľkom diele sa na čas stiahnem do ústrania, predsa len nemám ambície byť mediálna celebrita.

11:04:30 - otázka od: simona Dobry den p. Vaskovicova, chcela by som sa spytat, ake su vase plany do buducnosti. resp. aku najblizsiu charitativnu akciu chystate? Už som spomínala, že v októbri bude benefičný koncert Pomohlo celé Slovensko spojený s prezentáciou konkrétnej pomoci a poďakovaním tým, ktorí pomohli.

11:07:11 - otázka od: ivana Navstivili ste osobne postihnute oblasti? Ludi, ktorí tam ziju a prisli o strechy nad hlavou? Navštívila som oblasti aj rodiny, aj som si poplakala. Prvý krát som sa vrátila po troch dňoch. Doobeda som v kuchyni počas varenia analyzovala a rozmýšlala nad tou hrôzou. Bola som úplne na dne, prvý krát som pocítila, čo je to depresia. Cítila som sa úplne vyčerpaná, smutná, nešťastná a vôbec som nemohla pol dňa rozprávať...

11:10:56 - otázka od: elena Dobry den pani VAskovicova, rozdavete vela optimizmu a energie. Posobite na man velmi pozitivne.Chcela by som sa opytat, kde cerpate vsetku tu silu a odvahu pomahat. Dakujem. Na to, aby človek mohol druhým pomáhať, musí najprv pomôcť sám sebe a o seba sa postarať. Tvrdo som na sebe pracovala, aby som vybudovala kvalitnú rodinu a firmu. Mojím šťastím je, že aj v ťažkých chvílach ma neopúšťa nadhľad a pozitívne myslenie. Veľmi mi pomáha to, že mám dobré a chápajúce rodinné zázemie.

11:12:46 - otázka od: beneficia17 Predpokladám, že vás podporoval aj váš manžel, zdieľa vaše nadšenie pomáhať tým, ktorí našu pomoc potrebujú? Môj manžel je úžasný a múdry človek. Vo všetkom, čo robím ma podporuje a pomáha mi.

11:15:10 - otázka od: Tomas Dobry den, kolko z penazi pojde na "kavu"? Akym klucom sa budu rozdavat peniaze pre ludi, ktory potrebuju kazdy cent? Nestane sa znovu to iste, ze niekto dostane viac, ako potrebuje, lebo je kamarat? Na kávu nepojde nič. Striktne som nastavila od samého začiatku podmienku, že náklady si každý hradíme sám. Ani cent zo zbierky nebude použitý na náklady akéhokoľvek druhu. V postihnutých oblastiach nemám príbuzných ani kamarátov. Ubezpečujem Vás, že sa budeme držať maximálnej možnej miere spravodlivého rozhodovania.

11:15:43 - otázka od: Aknel Dobry den Maria, Vase nazory su mi velmi sympaticke, chcela by som Vas opytat co je Vasou najvascou inspiraciou v praci i v sukromnom zivote. Dakujem, pekny den prajem Sám život...

11:19:27 - otázka od: Margita pekný den prajem, chcem Vám vyjadriť veľký obdiv nad tým že ste dokázala zorganizovať taký skvelý projekt a hlavne za ten nápad pomôcť nešťastným rodinám ktorých povodne postihli. Prajem aby sa vyzbieralo čo najviac prostriedkov. Milá Margita a všetci, ktorí ste zasielali otázky, veľmi pekne Vám ďakujem, že ste svojimi otázkami umožnili informovať a vysvetľovať, ako pracujeme na benefícii Pomôže celé Slovensko. Verím, že aj Vy všetci budete šíriť potrebu pomáhať a byť solidárny jeden voči druhému. Prosím Vás, ak máte vo svojom okolí ľudí, ktorých táto myšlienka ešte neoslovila, prebudte v nich potrebu pomáhať. Prajem Vám pekný deň. Mária

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu