Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Spisovateľ Michal Viewegh bol online!

Krimikomédia Prípad nevernej Kláry zažije v stredu večer slávnostnú premiéru na Slovensku. A práve autor literárnej predlohy tohoto filmu Michal Viewegh je hosťom online rozhovoru.

V súčasnosti patrí k najúspešnejším českým spisovateľom (Knihy Povídky o manželství a sexu, Účastníci zájazdu, Román pre ženy, Zapisovatelé otcovské lásky, Báječná léta s Klausem, Prípad nevernej Kláry, Vybíjaná). Podľa jeho bestsellerov vznikly divácky mimoriadne úspešné filmy Báječná léta pod psa (r. Petr Nikolaev, 1997), Výchova dívek v Čechách (r. Petr Koliha, 1997) a hlavne Román pre ženy (r. Filip Renč, 2005), Účastníci zájezdu (r. Jiří Vejdělek, 2006).
Film Báječná léta pod psa bol najnavštevovanejším českým filmom roka 1997. Román pre ženy vidělo viac ako 600 tisíc divákov. Film získal Českého leva pre divácky najúspešnejší film roka 2005. Film Účastníci zájazdu sa stal s takmer 800 tisíc divákmi najnavštevovanejším filmom roka 2006 v ČR. Tento rok mal na Slovensku premiéru jeho film Nestyda, ktorý režisér Jan Hřebejk natočil s Jiřím Macháčkom v hlavnej úlohe na motívy knihy Povídky o manželství a sexu a ktorý sa zaradil na historicky tretie miesto najnavštevovanejších českých filmov na Slovensku s takmer 100.000 divákov…

Rozhovor

14:53:48 - otázka od: Marta Dobrý deň,myslíte si,tých neverných nielen Klár je dosť? Prosím Vás, pošlite mi svoj autogram na podpiskarte na moju adresu: Marta Bullová, THK 20, 974 01 Ban.Bystrica, SR. Potešíte ma tým. Ďakujem a prajem veľa slnečných dní. Obavam se, ze nevera bude tematem i pro budoucí autory. Preposlete mi prosim adresu na dopisy@druhemesto.cz

14:54:58 - otázka od: Jano z Hornej Strehovej Dobry den, som vas velky fanusik, ale mam 1 problem. Nikdy neviem ako sa cita vase priezvisko ked si kupujem vase knizky. Mozte mi to tu prosim napisat, aby som sa pred predavackami necitil ako dement? Dakujem a drzim palce Nejste sam :-) Melo by se to spravne vyslovovat nemecky FÍVEK, ale my to uz po generace cteme VÍVEK

14:55:34 - otázka od: MIšo Čau Mišo, aj ja som Mišo. Dobré meno, ne? Kto je tvoj obľúbený autor? Mišo Cunnigham, napriklad :-)

14:56:22 - otázka od: erika Dobry den, uz ste boli toto leto na dovolenke? kam chodite najradsej? Jeste ne, v srpnu jedeme tradicne na Hvar, kak jezdim leta a kde mam uz par chorvatskych pratel.

14:57:50 - otázka od: lukáš vaculík Dobrý deň, ako sa Vám spolupracuje s Macháčkom? V niektorých filmoch podáva ten chlapík majstrovské výkony a v iných som z neho zúfalý. V Nestydovi podal mistrovský výkon :-) Jak jsem nekde napsal, dodal te postave promiskuitniho alkoholika nezaslouzeny puvab :-)

15:02:52 - otázka od: Luba Dobry den, chcem Vam povedat, ze pisete uzasne, Vase knihy sa mi velmi pacia (hlavne Denik). Da sa s Vami stretnut aj tu na Slovensku? Diky za kompliment. Dnes vecer v Senci :-) Nebo na nekterem cteni, byvam tu dost casto. Program cteni je na www.viewegh.cz

15:03:59 - otázka od: Monika Dobrý deň, touto cestou sa Vám chcem poďakovať za Vaše knihy (filmy), a zároveň Vám chcem zaželať veľa pekných chvíľ. MN Dekuju vam, Moniko, takove "otazky" mi samozrejme delaji radost.

15:06:17 - otázka od: Beata Dobrý deň, prezraďte mi, ako ste začínali ? Prijali vám hneď prvú knihu na vydanie, alebo ste ju museli ponúknuť viacerým vydavateľstvám ? Bolo to problematické ? Ako dlho trvá, kým sa vydavateľstvo vyjadrí ku ponúkanej knihe ? Ď. Zacinal jsem v osmedesatych letech, casopiseckymi povidkami. Prvni novelu jsem napsal v roce 1984, druhou v roce 1986. Vysla az ta tretí v roce 1990... Cili zadny "raketovy start", jak se nekdy docitam. Dneska rukopis poslu mailem do nakladatelstvi a do dvou mesicu vyjde.

15:10:38 - otázka od: mato Akych mas oblubenych spisovatelov a ake su tvoje naj knihy?dik Cetl jsem desitky, mozna stovky knih, ktere bych rad naspal sam... Neumim vyjmenovat pouhych 5 ci 10 autoru bez pocitu, ze jsem na dalsich 50 zapomnel...

15:12:37 - otázka od: Gabriel Zdravím pán Viewegh. Blahozelam Vam k vasej dalsej uspesnej knihe. ako zacinajuci mlady spisovatel by som vas chcel poprosit o radu. je to v dnesnej dobe tazke vydat knihu? neviete mi poradit nejakeho vydavatela ktory by si to mohol precitat? ak by to bolo na dlhsie tak vas chcem poprosit o mail na ktory by som vam o tom napisal.dakujem a prijemnu dovolenku Bohuzel uz soucasnou vydavatelskou praxi neznam ani v Cechach, natoz pak na Slovensku. Ale presto: michal.viewegh@centrum.cz

15:13:32 - otázka od: erika Fakt Hvar? Aj ja milujem Hvar. Čo sa Vám tam najviac páči a do ktorého mestečka chodíte? To by byl dlouhy seznam... Stari Grad.

15:13:51 - otázka od: Barbora Dobrý deň, len Vám chcem napísať, že ste úžasný! Len tak ďalej... :) Pekný deň ešte prajem :) Díky! :-)

15:16:34 - otázka od: jaja poznate Evitu urbanikovu? Co si myslite o jej knihach? Bohuzel ne, mel bych?

15:19:35 - otázka od: Zuzana Dobry den, uz sa tesim na film Pripad nevernej Klary, aj ked recenzie velmi dobre neboli. Nebude to tym, ze cesky humor je dost specificky a Taliani ho zrejme dost dobre nepochopili? Hlavni problem je, ze scenarista a reziser nepochopili knihu

15:24:48 - otázka od: karol Dobry den, pocul som, ze ste gay, je to pravda? Zena, kamaradky, expritelkyne ani ja si to nemyslime.

15:25:19 - otázka od: Marcela Srdečne Vás zdravím,som Vašou fanúšičkou,vždy sa teším na Váš nový film.Prajem všetko dobré.A ešte-máte krásnu rodinku-videla som o vás dokument na ČT1. Dekuji, vyridim doma :-)

15:26:02 - otázka od: Gabika Dobry den, Vase knihy maju u mna v kniznici svoje stale miesto. Este ma ziadna nesklamala, na rozdiel od filmov, ktore boli na zaklade nich napisane... Drzim palce v dalsej tvorbe a zelam krasnu dovolenku :) Diky, to je pro spisovatele ta lepsi varianta :-)

15:27:38 - otázka od: petra dobry den, vraj mal Pripad nevernej Klary nakrucat Filip Renc - je to pravda?dakujem peta Ano, zvazovali jsme to, ale potom prisla ona italska "nabidka, ktera se neodmita". Filip by to natocil lip.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu