Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Analytik X-Trade Brokers Kamil Boros bol online

(Zdroj: Topky.sk)

Kamil Boros študoval na Ekonomickej Univerzite medzinárodný obchod. Počas štúdia strávil dva roky na troch univerzitách v nemecky hovoriacich krajinách a intenzívne venoval problematike kapitálových trhov.

Svoje štúdium dokončil v roku 2007 na univerzite v Halle prácou o vplyve používania kreditných derivátov na stabilitu finančných trhov. V spoločnosti X-Trade Brokers Slovenská Republika pracuje od jej vzniku ako analytik.

Rozhovor

13:46:24 - otázka od: Lukas Ahoj, zaujimalo by ma ako si sa dostal na to zahranicne studium. Dva roky pocas studia mimo skoly je celkom na siroke lakte, bol si v studentskom parlamente alebo daco podobne? Nikdy som nebol aktivny v takychto organizaciach, v podstate az na jedneho sokrata nemali ostatne granty nic spolocne s ekonomickou univerzitou, takze nevedie jedina cesta k zahranicnemu studiu cez univerzitne struktury

13:50:22 - otázka od: Matko Ahoj,viem ze to je neslusne ale som od prirody zvedavy :-) tak ma zaujima kolko zaraba taky analytik vo vseobecnosti a ci sa povazujes za top analytika na slovensku thx V zmluve mam, ze o vyske platu verejne hovorit nemozem, ale prezradim ze to nie je ziadna horibilna suma, blizi sa k nastupnemu platu vo vacsich spolocnostiam. Za top analytika sa zatial urcite nepovazujem, nie som natolko dlho v branzi aby som sa za takeho oznacoval...ale uvidime co prinesie buducnost

13:55:41 - otázka od: Matko A este toto ma zaujima "Svoje štúdium dokončil v roku 2007 na univerzite v Halle prácou o vplyve používania kreditných derivátov na stabilitu finančných trhov." Aky je zaver tejto prace a ak negativny co stym? V tejto praci som sa venoval tak pozitivam ako aj negativam tychto produktov, su situacie, kedy kreditne derivaty dopad na negativnych udalosti na trh zmiernili (napr. pad enronu, kriza v argentine), ale ako sami vidime v sucasnosti sa prejavuju dopady negativne. Upozornoval som v mojej praci na nedostatokcnu regulaciu, ale uprimne povedane necakal som ze vyvolaju az taku krizu aku tu mame dnes.

13:59:51 - otázka od: Adrian Od roku 2002 si sporim v podielovych fondoch ktore mi koncia v roku 2012. Momentalne vsetky fondy prudko klesaju. Mam podla vas peniaze vybrat alebo mam zotrvat? Dakujem za odpoved Urcite je vyhodne vo fonde zotrvat, prave kvoli takymto vykyvom ake tu mame v sucasnosti je sporenie v tychto fondoch dlhodobe. Momentalna situacia nebude trvat vecne a pokial bude schvaleny a bude fungovat americky zachranny balicek su momentalne akcie blizko svojich minim.

14:08:29 - otázka od: Viktor Dobry den pan Boros,kedy sa stabilizuje trh s ropou na aka cena ropy je podla Vas realna za barel.Aky je vyhlad USD / EUR v roku 2009.Zastihne recesia eurozonu? A ak, tak, ktore odvetvia to pocitia. Co si myslite o tlaku cinskej ekonomiky na svetovu? Bude to rozhodujuci faktor pri pohyboch na burze? Cena ropy velmi citlivo reaguje na vyvoj svetovej ekonomiky, a tak bude pravdepodne volatilna az kym sa sucasna situacia neskonci. Realna cena za barel vzdy zavisi od ponuky a dopytu, cize pokial bude opec a dalsie krajiny taziace ropu tazbu zvysovat, mozme ocakavat pokles ceny, naopak v pripade silneho dopytu napr. z JV azie bude cena rast. Realne naklady na vytazenie jedneho barela ropy sa pohybuju okolo 20-30 USD, ale ako som uz povedal, rozhodujuca ja ponuka a dopyt. Europska unia sa uz na pokraji recesii nachadza, najviac to zastihne pravdepodobnebanky stavebnictvo a vyrobu aut. Co sa tyka cinskej ekonomiky, v cine sa zvysuje zivotna uroven a stupa dopyt po takmer vsetkych tovaroch, cinsky dopyt zohral svoju ulohu aj pri naraste cien komodit, takze urcite je pre svetove trhy vyznamnym faktorom.

14:09:34 - otázka od: Rastislav Supik Dobrý deň, Chcel by som sa opýtať či spoločnosť X-Trade Brokers bude mať svoje semináre aj niekde inde ako v Bratislave, napríklad v Košiciach. Ďakujem za odpoveď. Od budecoho roka sa chydstaju bezplatne seminare v najvacsich slovenskych mestach, takze urcite bude seminar aj v Kosiciach.

14:14:46 - otázka od: Peter Co si myslite, ako dlho potrva este financna kriza a do coho by ste teraz investovali vy? {komodity, akcie, ...???} Vela zavisi od pripravovaneho americkeho zachranneho balicka, ktory pokial prejde a bude uspesny, moze minimalizivat dlzku krizy. Pokial by to pomohlo, mozu trhy dosiahnut uroven spred krizy v priebehu niekolkych mesiacov, ak sa to vsak nepodari, moze to trvat podstane dlhsie. Ako zamestnanec brokerskej spolocnosti nemam povolene obchodovat, ale orientoval by som sa viac na intradenne obchodovanie ako na dlhe drzanie otvorenej pozicie

14:18:59 - otázka od: Marian Mate zaujimave povolenie ludia ktori sa hraju s druhymi ludmi peniazmi a aj ked ich stratia tak stale zarabaju. Mozete s takym pocitom kludne spavat? Hovori sa ze zlodeji nespavaju kludne ako ste na tom vy? Ja osobne s peniazmi druhych nic docinenia nemam. Moja praca spociva v analyzovania komentovani udalosti na svetovych trhoch. Nasa spolocnost ponuka produkt, prostrednictvom ktoreho kazdy investuje na trhoch kolko chce a do coho chce, nemam dojem ze by sme sa hrali s peniazmi druhych. Ked niekto povazuje za bezpecnejsie uschovavat si peniaze doma v ponozke, tak nech tak ucini, ale tento sposob este nikomu realne zhodnotenie nepriniesol.

14:25:19 - otázka od: Durovsky ZLATKO Dobry den prajem. Moja otazka na vas znie ako ovplivni kriza v USA a bankrot ich finacnych institucii u nas na slovensku hypoteky- a prechod na euro? Dakujem za odpoved s pozdravom Durovsky Zakladnym problemom v USA bolo, ze boli rozdavane hypoteky nebonitnym klientom, co u nas nehrozi. Urcite, banky v sucasnosti vidia riziko z hypotek inak ako pred hypotekarnou krizou, ale slovenska sa to dotkne maximalne v miernom zvyseni hypotekarnych urokov. Keby sa sucasna vypata situacia s prudkym narastom medzibankovych urokov zopakovala po nasom vstupe do eurozony, zasiahne to aj nase banky, ktore by sa uz nerefinancovali cez NBS ale cez ECB, pricom dopyt po peniazcoh v sucasnosti v EMU presahuje ponuku viac ako tomu je na slovensku, co by znamenalo ze si nase banky bnudu poziciavat za vyssie uroky pre banky a tympadom aj pre ludi.

14:29:02 - otázka od: Miroslav Citizen Dobrý deň. Chcem sa opýtať na váš názor. Mám nejaké investície v akciových fondoch. Myslíte si, že je rozumné sa ich čím skôr zbaviť, kým ešte majú akú-takú hodnotu alebo počkať, kým kríza prejde a ceny akcií vo fondoch zase stúpnu? Urcite je potrebne vyckat,

14:29:02 - otázka od: palo.k investoval som do ruskych trhov prevazne do ropy.je to dobre riesenie.us som stratil polovicu svojich uspor.je daka sanca,ze sa mi nieco vrati. Ruske trhy su velmi citlive na riziko. Po udalostich z minulych tyzdnov investori z trhov rozvojovych krajin doslova utekaju, ale ked sa situacia stabilizuje, investori budu urcite vyhladavat riziko a ruske trhy sa vratia na povodnu uroven, dokonca pojdu este vyssie. Rozvojove trhy ponukaju vysoke zhodnotenia, ale vacsie rizko a budu pre investorov vzdy aktraktivne.

14:32:30 - otázka od: Magy Ohladom americkej (a vlastne celosvetovej) financnej krizy je vela nejasnosti. Je to zrejme, manazmenty sa snazia tutlat akukolvek negativnu informaciu, ktora by situaciu este viac zhorsila. Mna vsak zaujima, ako to bude do buducna. Amerika totiz davno opustila menu krytu niecim realnym (zlatom) a zda sa, ze tento trend caka aj Euro, pretoze pochybujem, ze europski financnici sa poucia z dnesnych problemov. Ako to vidite vy? Dakujem. Pokial ja viem, meny uz dlhsiu dobu nie su kryte nicim, riadia sa cisto na zaklade ponuky a dopytu. Tyka sa to aj eura.

14:37:41 - otázka od: Bohuš ako su ohrozene vklady a vynosy do ivestičneho životneho poistenia cez poistovacie spoločnosti.... Vklady sami o sebe ohrozene nie su, akurat maju pri momentalnom prepade svetovych trhov nizke pripadne negativne vynosy, akonahle sa vsak situacia stabilizuje a dovera investorov sa vrati na trhy, tie zmazu svoje straty a budu v dlhobom horiznonte rast...

14:43:27 - otázka od: Majo Za sucasnu krizu su okrem hazardujucich investorov zodpovedni aj analytici, ktori hodnotili a pridelovali ratingy jednak bankam a obchodnym spolocnostiam, a jednak produktom, s ktorymi sa obchodovalo. Nemyslite si, ze praca (a aj placa) analytikov je tak trochu nadhodnotena ? Nesu vobec za svoje chyby zodpovednost ? Dakujem. To, ze sa cennym papierom krytymi blaikmi hypotekami pridelovali AAA ratingy, je skor chyba regulacie ako vseobecne analytikov. Urcite sa vsade najdu necestny ludia, moze to byt tak medzi lekarmi ako aj analytikmi.

14:45:34 - otázka od: Fshow Ako to vidis z vyvojom trhov v amerike na najblizsie dni.? Opat vsetko zavisi od toho ci bude zachranny balicek prijaty, alebo nie. Trhy su momentalne optimisticke, cize ak sa prijme, tak je mozne ocakavat narast, ak nie, tak prudky pokles.

14:47:44 - otázka od: Cummis Dobry den prajem, na co by ste vsadili Vy, ak by ste chceli vyhrat vo Vasej sutazi?Skor zopar dlhodobych obchodov alebo nejaky sculping? Podla toho, ake vynosy dosahovali najlepsi obchodnici v skusobnom obchodovani si nemyslim ze sa sutaz da vyhrat dlhsim drzanim pozicie. Skor vidim cestu k uspechu intenzivnym intradennym obchodovanim

14:49:16 - otázka od: valeria Chcem sa opýtať na podobnú otázku ako položil Adrian .Týka sa podielových fondov. Mala som mnou vybratý podielový fond ktorý sa zlúčil v priebehu roka s iným fondom . Pýtam sa či mala právo banka previesť moje podiely do iného fondu bez môjho súhlasu. Neviem o ktoru banku sa jedna, ale v pripade prebratia banky inou bankou samozrejme pripadaju vsetky aktiva vratane fondov novemu vlastnikovi.

14:51:29 - otázka od: Richard Je US bail-out plan (vo forme aky mal byt v pondelok schvaleny kongresom) vobec rozumny? Preco ma US vlada pocit ze treba zasahovat do trhoveho mechanizmu. Nebudu spolocnosti kalkulovat s tym ze budu zachranene vladou a tym padom robit este riskantnejsie operacie? Dik. Ja som skor zastancom bailoutu, pretoze v pripade jeho neschvalenia hrozia ovela vacsie straty ako bude stat samotny bailout. Skor by som videl do buducna vychodisko v prisnejsej regulacii, aby banky nemali moznost ist do rizika s tym ze oni su too big to fail

14:55:40 - otázka od: Richard Este jedna vec ma napadla. USD niesu nicim kryte, co ocakavate od toho ze si US vlada tych $700bn len dotlaci? Nebude to tlacit na inflaciu, kurz dolara, pripadne nieje sanca sa na svetovych trhoch zacne obchodovat s EUR namiesto USD$? dik Americka vlada vyda stane dlhopisy s nominalnou hodnotu 700 mld. USD. Tie peniaze budu od investorov, ktori si tieto dlhopisy zakupia. 700 mld. USD predstavuje okolo 6 percent HDP usa, takze sa to urcite negativne odrazi na kurze USD. To ze sa na svetovych trhoch obchoduje v USD ma skor historicke korene, a necakam ze financna kriza na tom nieco zmeni.

14:57:24 - otázka od: Valeria Pán Boros o akom americkom záchrannom balíčku hovoríte, keď včera kongres zamietol poskytnúť 700 mld.USD bankám na záchranu? kongres o nom bude opatovne rokovat, horna komora dnes a dolna mam dojem ze vo stvrtok

14:59:37 - otázka od: Martin Ahoj, chcem sa spytat co hovoris na investicne zivotne poistenie je to dobry sposob na setrenie penazi alebo odporucas radsej nieco ine? Dakujem Zalezi od toho, co ty od

14:59:37 - otázka od: Viktor Dobry den, na akej urovni vidite S&P reps. DJIA koncom roka 2008. Dakujem Neviem ti povedat presnu hodnotu ale ocakavam ze zmazu vacsinu strat, ktore utrpeli v priebehu tohto roka

15:04:25 - otázka od: Olga Dobrý deň pán Boros chcela by som radu či sme s manželom urobili dobre,keď sme našemu malému synovi ivestovali do fondov:TAM- HarmonicFund.Poradili nam to v banke.ďakujem olga Kedze sa v ramci mojej prace konkretnymi produktmi, nepoznam presne zlozenie spominaneho fondu. Na druhej strane rozdiely medzi jednotlivymi fondami rovnakej kategorie az take markantne nie su, takze urcite ste nic nepokazili

15:07:15 - otázka od: Emil Spomínate, že peniaze nie sú ničím kryté - tomu mám rozumieť tak, že kolko si štát vytlačí toľko ma? ano, pokial ich vytlaci viac ako je rovnovazny stav, zacne sa za viac penazi predavat ten isty pocet tovarov a sluzieb a nastane inflacia, aby sa ponuka a dopyt dostali do rovnovazneho stavu. Cize staty davaju do obehu tolko penazi, aby bola inflacia v ich cielovom ramci

15:10:25 - otázka od: Janula Čo by mi poradili v prípade II. dôchodkového piliera? Ak som v tomto pilieri 5 rokov, mám 38 rokov, doporučili by ste mi zostať v ňom, alebo vystúpiť. Ďakujem zaodpoveď Nemozem hovorit za teba, ale ja by som v druhom pilieri zostal, v dlhodobom horizonte peniaze na akciovych trhoch vzdy zarabali a budu az dovtedy, kym bude mat svetova ekonomika kde rast. A minimalne 70 percent krajin sveta este v buducnosti caka prudky hospodarsky rast.

15:16:23 - otázka od: Peter z Levíc Ahoj Kamil, zaujímalo by ma, ako je časovo náročná tvoja práca, či máš vôbec čas na nejaké koníčky? Ale urcite, nie je to klasicka praca od deviatej do piatej, ale s volnym casom problem nemam. Dakujem Vam za vase, otazky, aj za tie bizarne, na ktorych som sa sice zasmial, ale nereagoval som na ne. Niekolko malo z nich som bohuzial z casovych dovodov zodpovedat nestihol, kedze zoznam ma upozornuje ze mam koncit... Dufam ze som otazky zodpovedal k vasej spokojnosti a prajem vela investicnych uspechov v sutazi X Trade Brokers Cup 2008

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu