Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zuzana Krónerová bola online!

Zuzana Krónerová Zobraziť galériu (2)
Zuzana Krónerová

Filmová a divadelná herečka, dcéra jedného z najvýznamnejších slovenských hercov Jozefa Krónera. Narodila sa v Martine v roku 1952, v znamení Barana. Herectvo vyštudovala na VŠMU v Bratislave. Pôsobila v trnavskom divadle a v Slovenskom národnom divadle v Bratislave.

Hosťovala aj v pražskom Národnom divadle. Jej domovskou scénou je od začiatku 90. rokov bratislavské Divadlo Astorka. Počas hereckej kariéry stvárnila množstvo divadelných a filmových postáv a je jednou z najvýraznejších hereckých osobností slovenského kultúrneho života. Obsadzovaná je aj českými režisérmi.

V roku 2001 sa stala držiteľkou Českého leva za vedľajší herecký výkon vo filme Divoké včely. Zuzana Krónerová sa venuje aj spevu, má rada šansón a jazz.

V októbri 2008 uvidíme pani Zuzanu Krónerovú v najnovšom slovenskom filme Dušana Rapoša Cinka Panna.

 

Trailer k filmu Cinka Panna



Cinka Panna 2

Rozhovor

10:57:14 - otázka od: Adriana Krásne Vás zdravím, p. Krónerová. Nebolo Vám niekedy ľúto, že nemáte súrodencov? Ďakujem Vám za všetky filmové, divadelné i rozhlasové postavy a teším sa na tie ďalšie. Všetko dobré a veľa veľa zdravíčka!!! Citila som sa v detsve velmi osamela a ked to uz vyzeralo tak, ze surodenca mat nebudem 12 rocna som vykrikla: "Tak mi kupte aspon psa!" Ani toho mi nekupili. Musela som sa kamaratit len s Esencom, to bol pes, ktory hral vo filme Obchod na Korze. Lenze po nakruteni filmu sa Esenc musel vratit tam, odkial prisiel.

10:57:52 - otázka od: blba ako sa mata???? Neviem, ci sa chcete spytat, ci ma mata, ale mozno skor, ako sa mam. Velmi dobre, dakujem z opytanie.

10:58:45 - otázka od: rumcajs Dobrý ďeň, som Váš veľký fanúšik - máte super hlas. Dakujem pekne, ale mladucke princezne uz asi hrat nemozem. Pridte na film Cinka Panna, hram tam staru romsku vedmu.

11:00:18 - otázka od: martin Dobrý den, ako si spomínate na film Nevera po slensky? Bola tam taka krasna atmosfera, ze som nadsena v jednom momente povedala reziserovi Jakubiskovi: "Keby som tu nehrala, vobec by mi to nevadilo, mozem robit aj osvetlovaca!" Boli sme tam vynikajuca partia, dievcata zo vsetkych kutov Cesko-Slovenska a uzasny presovski herci, zial nikto z nich uz nezije.

11:01:01 - otázka od: Beba pani Kronerová, chcela by som sa spýtať, či sa dá nejako zúčastniť natáčania Ordinácie v ružovej záhrade ako divák....Je to môj sen, ale neviem, či je to možné...S pozdravom verná diváčka Treba sa kontaktovat na produkciu serialu, resp. zavolat do TV Markiza, urcite Vam podaju informacie.

11:02:34 - otázka od: milan ujlaky dobry pani magistra ao sa mate?neplanujete natocit nejaky velkofilm?alebo ake mate plany v umeleckom zivite do buducna.ste super drzt sa.Milan /19r./ Dakujem, prave sa chysta premiera pekneho romanticko-historickeho filmu "Cinka Panna", kde ma uvidite. Premiera 21. oktobra, alebo si zajdite do kina. Velkofilm by bol fajn, ale treba vyborny scenar, rezisera a najma vela penazi. Dakujem za pozdrav.

11:04:46 - otázka od: Zuzka MT Dobry den, vysoko si vazim Vasu herecku karieru a som nesmierne hrda na to, ze ste spolu s vasimi rodicmi prispeli aj k rozvoju martinskeho divadla. Chcela by som sa spytat, ci este udrziavate kontakty s tymto divadlom a mestom Martin a co pre Vas znamenaju :) dakujem. Prajem Vam vela uspechov a zdravia zuzka Udreli ste mi na citlivu notu. Napriek tomu, ze som z Martina odisla ako 4 rocna, zostavam velkym martinskym lokal patriotom. Rodicia zanechali v divadle trvalu stopu a ja mam k Martinskemu divadlu tiez vrucny vztah, napriek tomu, ze som tam v angazman nebola. Neustale sa vsak do svojho rodneho mesta vraciam, mam tam priatelov a spoluziakov a najma spomienky na nasu priatelku - velku herecku Nadu Hejnu. Srdecne Vas pozdravujem a dakujem za tuto peknu otazku.

11:12:01 - otázka od: Miko Videl som Vás vo filme "venkovský učitel", kde ste stvárnili maku homosexuálneho učiteľa. Preto sa chcem spýtať ako sa k otázke homosexuality staviate v osobnom živote. ďakujem V jednom serioznom clanku v popularno-vedeckom casopise som sa docitala, ze naklonnost k rovnakemu pohlaviu je bezna aj u zvierat vsetkych druhov. Myslim si, ze je to uplne rovnocenny a normalny vztah, ako medzi muzom a zenou. I v divadle Astorka hram kontroverznu mamicku chlapca, ktory je "iny". Tato zlo-matka vsak nie je taka tolerantna, ako spominana profesorka chemie z "Venkovskeho ucitela". Som velmi rada, ze som mala moznost zahrat tieto dve postavy. Myslim si totiz, ze naprie tomu, ze u nas na Slovensku mnohi proklamuju aki su tolerantni, sme este stale "100 rokov za opicami". Treba neustale tieto temy otvarat. Budem rada, ked sa aj na Slovensku prijme zakon o registrovanom partnerstve tak, ako v CR. Drzim Vam palce.

11:13:39 - otázka od: Peter Ako, chutia Vám čerešne ? Tá pesnička nemá chybu :) Dakujem velmi pekne a dakujem najma autorom pesnicky - Milanovi Lasicovi a mojmu spoluziakovi a kamaratovi Jarovi Filipovi. Pozerajte vo vianocnom case relaciu Mosty, kde sa rozpravame s Hanou Hegerovou o tom, ako mi "ukradla" tuto pesnicku:) Vsetko dobre zelam.

11:15:16 - otázka od: Beatrix Pozdravujem super herečku Zuzku Kronerovú - ako sa máte a kde Vás teraz vidno v akých divadelných hrách? Krásny deň Dakujem za pozdrav, pridte do divadla Astorka na Zlomatku, Pred odchodom na odpocinok a vela inych nasich krasnych inscenacii. Na Adyho lod na Shirley Valentine a rozhodne pridte na premieru slovenskeho romanticko-historickeho filmu "Cinka Panna".

11:16:14 - otázka od: Michaela Ahoj Zuzana - aké je vaše obľúbené jedlo a rada varíte? Prave som dovarila kuraci perkelt, este je zo mna citit cibula, ale najradsej si pochutnavam na morskych potvorkach a rybach. A mam este jednu slabostku, polievku by som mohla jest rano, na obed aj vecer. Majte sa pekne.

11:18:04 - otázka od: ajo Moja otázka je: Ján Kroner je s tebou rodina, alebo len menovec??? Maj sa krásne:) Janko je moj bratranec, nasi otcovia boli bratia a boli z 12 deti. Jano Kroner st. casto spolu so svojim bratom Ludvikom a sestrou Mariou Hojerovou z Povazskej Bystrice hravali v slovenskych i ceskych filmoch. Napr. vo filme Pacho hybsky zbojnik hrala tato najstarsia otcova sestra Pachovu mamu. Ludvik sa velmi ponasal na svojho brata Jozefa, Janko bol trosku iny typ, ale urcite ich z filmov poznate.

11:19:48 - otázka od: Peter V. Zuzka,i ked zijem mimo Slovenska nenechavam si koli vam utiect ani jednu cast ordinacie,vdaka internetovemu archivu televizie,ako sa citite v postave ktoru hrate? Ake ma najv. zelanie v hereckej kariere herecka s velkym H.ako ste vy? Vela uspechov v zivote a zdravia zela Peter. Dakujem pekne. V postave Edity sa citim, ako ryba vo vode, lebo je to optimistka, ako ja, aj ked na rozdiel odo mna trosku prilis dobrodruznej povahy, co sa tyka zoznamovania sa s muzmi. Herecke sny som si uz v mladosti zakazala, clovek je potom menej sklamany, ale kedze sa nebojim starnutia, ponuky stale prichadzaju. Dakujem za priazen.

11:23:38 - otázka od: varsova Dobry den, velmi tuzim opat vidiet Zuzanu Kronerovu v exelentnom predstaveni Shirley Valentine, ale nijako sa mi nedari zistit, kedy a kde sa toto predstavenie este do konca roku 2008 kona - pripadne v roku 2009 (najradsej v Blave). Chcela som za nou cestovat do Prahy, pretoze tam pracuje dcera, ale jedine predstavenie, ktore mala mat v oktobri je z technickych pricin zrusene...Mozete mi pomoct? Dakujem. Som velmi rada, ze sa Vam i Vasmu okoliu predstavenie paci, na internete si najdite kontakt na Adyho lod www.lodcafe.sk; divadlovpodpalubi@gmail.com a zarezervujte si vstupenky. Hravam tam toto predstavenie pravidelne. V Prahe mame momentalne pauzu, ale dufame, ze sa reprizy znova obnovia. Dakujem za priazen, Z.K.

11:27:59 - otázka od: zenitka Dobrý deň pani Zuzana.Strašne rada sledujem filmy v ktorých hráte,ste úplne prirodzená a skvelá herečka,držím Vám palce a dúfam že ešte veľa filmov spestríte Vašou prítomnosťou.Aj v ordinácii ste najlepšia.Majte sa pekne a chcem Vám zaželať veľa síl a zdravia..... Dakujem Vam velmi pekne. Na co Vas mozem pozvat? Som velmi rada, ze po mnohych rokoch nenakrucania slovenskych filmov (vynimkou su studentske, v ktorych pravidelne ucinkujem bez naroku na honorar), budem konecne mat premieru filmu "Cinka Panna" o prvej slovenskej ciganskej primaske, ktora zila na slovenskom Gemeri. V tomto peknom filme sa objavim v postave Phuri Daj. Je to vestica a vedma. Srdecne Vas na film pozyvam, urcite nebudete lutovat. Pridte sa pozriet aj na cesky film Venkovsky ucitel, je to pekny film, ktory bol uspesne premietany na festivale v Benatkach.

11:30:05 - otázka od: dadka Dobry den, cim to asi bude p.Kronerova,ze cim ste starsia, tym ste krajsia a sympatickejsia. Velmi Vas obdivujem a paci sa mi cela Vasa Kronerovska rodina. Zelam vela stastia Dakujem velmi pekne. Pozdravim od Vas vsetkych Kronerovcov, asi som mala stastie na partnera, aj deti su vydarene, nechcem to zakriknut:) Dakujem za kompliment, mladistvy zjav asi suvisi s dusevnym rozpolozenim a vzdy zvyknem hovorit, ze vnutorna krasa preraza na povrch a ziaden make - up ju nedokaze vyrobit. Urcite ma omladzuje aj praca a diskusie s mladymi adeptmi herectva. Majte sa pekne.

11:33:52 - otázka od: Slávka Pani Zuzanka, musím Vám v prvom rade napísať, že vôbec sa vekom nemeníte - vyzeráte veľmi dobre, stále z Vás sála pozitívna energia. Včera som akurát pozerala film "Nevera po slovensky". Určite máte z tej doby veľa zážitkov z nakrúcania - bolo vtedy nakrúcanie iné, ako keď teraz nakrúcate seriál? Myslím napr. kolektívom, podmienkami a zábavou? Na Vasu otazku odpovedam: nie ze by bolo ine, ale vtedy prosto nakrucanie filmov bolo ... ! Som rada, ze sa nasa kinematografia pomaly zobudza, konecne! Prave teraz v druhej polovici oktobra ide do distribucie pekny film "Cinka Panna". Po dlhych rokoch si v nom konecne zahram aj ja. Praca v TV je trochu ineho charakteru,ale co sa tyka serialu "Ordinacia", kolektiv hercov aj cely stab je skvely. V prestavkach medzi nakrucanim spominame na krasne zazitky z minuleho storocia. Zelala by som si, aby sme vam divakom ponukali nielen serialy, ale aj kvalitne TV inscenacie a filmy. Len kedy to uz niektori z tych mnohych riaditelov STV pochopi!? Narod bez kultury a umenia chradne. Dakujuem za priazen.

11:38:31 - otázka od: Barborka Srdecne vas zdravim,pani Kronerova,ste jedna z mojich oblubenych hereciek (ta druha je Meryl Streep) :-) chcem sa vas opytat,posobite na mna ako pokojna,vyrovnana zena,ktora v pohode zvlada svoje povinnosti,kazdodenne starosti a nic ju nerozhodi. Je to tak naozaj? Ako by ste sa charakterizovali? A tiez sa chcem opytat,na ktoru zo svojich postav si najradsej spominate. Dakujem za odpoved a zelam len to najlepsie a este vela hereckych uloh. S pozdravom, Barbora. Srdecne dakujem za Vasu poctu. Dufam, ze si zasluzim byt v takej dobrej spolocnosti. Meryl Streep totiz tiez obdivujem:) Nie som zena bez nervov a niekedy sa poriadne zapotim, aby som vsetko stihla a neoklamala ani svoju pracu, ani nesklamala rodinu. Najma organizovanie nie je mojou silnou strankou. Je mi prirodzene neobtazovat svojim stresom inych ludi, preto sa snazim ukazovat svoju prijemnejsiu tvar. Velmi mi pomaha moj tolerantny manzel, ktory sa na mna nehneva ani vtedy, ked vsetko nestihnem. Pomaha mi tiez priazen milych divakov, ako ste Vy. K dusevnej pohode mi vsak pomaha najma zmysel pre humor, myslim, ze to je aj pevny zaklad kazdeho vztahu. Vzdy si zamilujem kazdu nasledujucu, hoci aj silou vole. Moji priaznivci hovoria, ze v postave Sheirly Valentine, ktoru som hrala v Prahe a nadalej hravam v Divadle v podpalubi, som to najviac ja. Tak mozno o tomto. Majte sa pekne.

11:39:35 - otázka od: saša dobrý deň, mám otázku...koľko máte detí a v akom veku ? ďakujem pekný deň Mam 22 rocnu Terazu a 20 rocneho Adama, skoda, ze sa mi nepodarilo mat deti viac:(, ale mozem sa tesi na vnucata:) Dakujem za otazku.

11:58:36 - otázka od: roman,38 r. Pani Krónerová, toto nebude otázka, len Vám chcem napísať, že si Vás veľmi vážim ako herečku a pre mňa ste dáma s veľkým D. Samozrejme nemôžem obísť ani Vášho otecka, ktorý je pre mňa naším najlepším hercom. Prajem veľa úspechov hlavne v rodinnom živote. Som veľmi rád, že sa na Vás môžem v TV pozrieť. Ešte raz, ďakujem. Dakujem velmi pekne a vazim si Vas obdiv a priazen i voci Jozkovi Kronerovi. Dufam, ze okrem mileho serialu v ktorom ucinkujem pride coskoro cas, ze Vam budem spolu s kolegami moc zahrat i v TV inscenaciach a filmoch, ci uz podla slovenskej alebo svetovej dramy. Tieto mile serialy totiz povazujem len za doplnok serioznej TV ponuky. Ta zial z nasich obrazoviek vymizla a Vy mozete sledovat len reprizy kvalitnych starych veci, ale s radostou Vas pozvyvam 21. oktobra na premieru pekneho slovenskeho filmu "Cinka Panna" o prvej slovenskej primaske, hram v nom postavu romskej vedmy. Este stale bezi v slovenskych kinach i cz film Venkovsky ucitel. Velmi pekne dakujem za Vasu priazen.

11:58:44 - otázka od: Stana Dobrý deň, chystáte sa na budúci rok na Staškov na Krónerov pohár? Mám veľmi pekné spomienky na Vášho otca a Vás. Prajem veľa elánu a pohody. Dakujem pekne. Urcite pridem, je to uz taka velmi mila povinnost. Tesim sa na stretnutie s Vami, druhu julovu nedelu v roku 2009, vsetko dobre Zuza Kronerova.

12:03:07 - otázka od: maria Nakoľko sme rovesnočky prajem Vám ešte vaľa rokov tvorivej práce.Rada by som Vás videla naživo. Priďte navštiviť aj východ republiky SNV.Dovi.Kde najradšie travite svo voľný čas, dovolenku. Mili prispievatelia. Dakujem za vsetky vase otazky. Prajem vam prijemny den a do skoreho videnia a pisania:) Vasa Zuza Kronerova

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu