Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Jakub Klimo bol online!

Jakub Klimo
Jakub Klimo (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Stal sa talentom roka 2006. Cenu získal v lete 2007 v Cannes. Jakub Klimo (28), jeden z najznámejších slovenských fotografov si priniesol na Slovensko okrem významného ocenenia aj množstvo kontaktov a pracovných ponúk. Čakajú ho v Paríži, stačí len prísť a môže začať fotiť.

„Celý môj život je v podstate neskutočný a všetko sa deje o päť minút dvanásť alebo päť minút po tom. Nenávidím to, ale mám toľko aktivít, že nestíham. Verím v osud a pri mnohých veciach neviem, či je to náhoda, alebo to tak má byť,“ rozrozprával sa úspešný slovenský fotograf Jakub Klimo, ktorému sa splnil detský sen. To čo dnes robí, totiž chcel robiť odmalička.

Jeho priateľkou je Denisa, ktorá je špičková modelka a ako prvá Slovenka vyhrala svetovú súťaž Elite model look. Tento najznámejší pár slovenského módneho biznisu si však súkromie starostlivo stráži. „Keby nebolo jej, tak som možno už blázon alebo by som sa upracoval na smrť,“ povedal Jakub o svojej láske, ktorú nežne volá Denduľa, práve pre mesačník EVA.

"Súkromie sa miestami stáva mojou prácou a naopak, takže už ani nerozlišujem, či som v robote alebo doma. No na pľaci som za to, aby bol každý profesionálom a nezáleží na tom, či je to moja priateľka, sestra, brat, alebo nejaký kamarát," hovorí Jakub.

Jakub sa podieľal aj na novom reklamnom spote mesačníka EVA >>

Rozhovor

13:01:58 - otázka od: jugosko caf jakub mas super talent fakt klobuk dolu prajem ti to .... Ďakujem pekne, veľmi si to vážim. A dúfam, že takto budem môcť tešiť ľudí aj naďalej.

13:04:42 - otázka od: Karolína ahoj Jakub! vieme, ze si fotil 13 kociek z missky, s ktorou sa Ti pracovalo najlepsie? a prezrad Tvoj typ na vitazku, hmm :))) Ťažko povedať, lebo celková atmosféra bola výborná a bola to viac hromadná spolupráca a vládla kolektívna, veľmi pozitívna nálada. Tip na víťazku? Som tiež zvedavý, ktorá to vyhrá :)

13:06:14 - otázka od: Lenka Aky je tvoj nenaplneny sen, co sa tyka fotenia? Co rad fotis okrem mody? Keby som mal odpovedať na otázku nenaplnený sen, tak by som tu asi sedel dlho, lebo ich veľmi veľa. Môj sen je však robiť veci nezávisle na iných a robiť to, čo naozaj milujem. Okrem módy ma baví voľná tvorba, čo je inscenovaná fotografia.

13:07:45 - otázka od: andrej Ahoj Jakub, viem ze si fotil nejake reklamne foto s Luciou Hablovicovou pre Casamia. Ake mas pracovne skusenosti s vedenim Casamia? Ja mám veľmi pozitívne skúsenosti, nie je to naša prvá spolupráca, a všetko vždy šlo na veľmi vysokej profesionálnej úrovni. Boli mi umožnené pracovať podľa mojich predstáv, mal som viac-menej voľnú ruku a to si u klientov veľmi cením.

13:08:55 - otázka od: Ingrid Ahoj, velmi sa mi páčia tvoje fotografie a chcela by som ti popriať ešte vela úspechov a krásnych modeliek !!! Aká je šanca - modelky-amatérky- fotiť s tebou? :-) Ingrid, BA Veľmi pekne ďakujem, robím naozaj to, pre čo žijem a keď sa mi ešte raz podarí narodiť v budúcom živote ako fotograf, veľmi rád budem fotiť aj veľa iných ľudí, ale momentálne som tak pracovne vyťažený, že aj moja priateľka sa už veľmi hnevá :).

13:09:38 - otázka od: Danka Ahoj Jakub.Ja len chcem vzdat hold tvojej praci...Davas fotkam zivot, a tak si mozeme na obycajnych obrazkoch pozriet skutocny pribeh... Len tak dalej.Moc drzim palce v praci aj v sukromi.:) Ďakujem veľmi, vážim si to.

13:10:33 - otázka od: mila Ako rad travis volny cas?Ked ho samozrejme mas...Co je pre Teba /okrem fotografovania/ tvoj naj relax? Veľmi rád cestujem na dobrodružné cesty. Na motorke, ale mojím starým jeepom, som rád v prírode, rád kempujem a tak :). V minulom živote som bol asi zálesák :).

13:12:05 - otázka od: Dasa Ahoj Jakub,som rada, ze mame na Slovensku taky talent ako si Ty, iba by som sa chcela spytat, ci si stastny v zivote a co Ta obcas trapi? Dakujem, D. Šťastný som určite, lebo je mi umožné robiť, čo mám naozaj rád. Fotografia má to čaro, že ak ňou skutočne žijem, tak môj život je taký, aký chcem, aký je tej fotografii. Tým že mám veľa práce, a je to práca robím z duše, sa aj súčasťou môjho súkromia.

13:12:54 - otázka od: Marta Ahoj, veríš, že fotografiou možeš človeku ukradnúť dušu??? alebo možno do nej vidiet hlbšie???? dakujem si velmi talentovaný drž sa. Marta Sú fotografie, ktorými sa naozaj dá ukradnúť duša, ale ja také nerobím :), bojím sa toho.

13:14:16 - otázka od: SJUU AKA BOLA SPOLUPRACA S MLADYMI ADOLESCENTKAMI? V PODSTATE S DETI... V SUTAZI HLADA SA SUPER MODELKA,CI AKO SA VOLALA TA SUTAZ? Tie "deti" boli zrazu vtiahnuté do života profesionálnych modeliek, takže som ich nemohol vnímať ako deti ale museli sme ich brať ako skutočné modelky a tie ktoré mali snahu, s tými sa pracovalo výborne.

13:16:21 - otázka od: Marian Ahoj Jakub, gratulujem ti ku vsetkym uspechom, co si dosiahol,som rad, ze sa ti dari. Ja ti pisem v jednej takej veci. Moja sestra by strasne tuzila nafotit nejake profesionalne fotky a chcem sa spytat, ci by bolo mozne sa na niecom takom dohodnut aj s tebou alebo mi vies niekoho poradit? Ci ty uz taketo zakazky asi neberies? A ak beries, kolko to asi stoji. Velmi pekne ti dakujem za odpoved. Ak budes vediet helfnut a poradit, budem rad. Nech sa ti dari aj nadalej. pozdravujem ta Momentálne nestíham fotografovať bookové (testové) fotografie, pretože som veľmi vyťažený. Ale ďakujem za uznanie. Veľmi ma to teší.

13:19:11 - otázka od: LUCIA Ahoj Jakub, ako sa ti podarilo prerazit?? myslim, ako si zacinal, ci si vsimol niekto tvoju pracu, alebo si fotil do umoru a rozposielal svoje fotky po nejakych agenturach,? a ako si sa dal dokopy s Deniskou? kedy prebehla ta prava iskra??? inak ste pekny par, drzim palce vo vztahu, aj v praci. pekny den. Začiatky boli veľmi ťažké, venoval som sa produktovej fotografii a byť módnym fotografom bol môj veľký sen ale preraziť bolo veľmi ťažké. Chodil od redakcie k redakcie, s mojim portfóliom, avšak posielali ma preč. Tak som sa vrátil znovu o mesiac s novými fotografiami, až si ma napokon všimli a pomaličky to začalo. S Deniskou sa už poznáme dlho, asi štyri roky a myslím si, že iskra z mojej strany tam bola stále a vzplanula zhruba pred rokom a štvrť. :).

13:21:53 - otázka od: ivanka Ahojky! Velmi sa mi pacia tvoje fotky. maju dynamiku energiu proste su nadherne. Mas nejaku oblubenu fotografiu?(: ivca Najviac sa mi páčia tie, ktoré som fotil veľmi dávno. Boli poznačené mojim počiatočným elánom, nadšením a ilúziou o svete módy, pričom peniaze nehrali rolu a nebol som nikým ovplyvňovaný. A dúfam, že raz príde čas, kedy opäť budem môcť robiť takúto spontánnu prácu.

13:23:28 - otázka od: Barča cawko pekny den prajem ako sa mas si fakt super fotograf a si aj velmi pekny ja by som sa chcelastt modelkou ale nvem ako Je dobré zveriť sa do rúk profesionálnym modelingových agentúr, kde sú odborníci a vedia dobre poradiť a zorientovať ťa pre správny štart.

13:25:57 - otázka od: KLAUDIA AHOJ JAKUB POKLADAM TA SKUTOCNE ZA NAJLEPSIEHO FOTAGRAFA NA SLOVENSKU...SLEDOVALA SOM AJ PROGRAM HLADA SA SUPERMODELKA A MYLSIM SI ZE VIES NAOZAJ PROFESIONALNE A HLAVNE LUDSKY SPOULUPRACOVAT S MODELKAMI.MAM NA TEBA DVE OTAZKY:PRVA JE SKOR NA DENISU-CHCELA SOM SA OPYTAT AKU DIETU DODRZIAVA-AK DODRZIAVA A DRUHA OTAZKA JE CI SI NEJAKA RODINA S PROFESOROM JANOM KLIMOM KTORY UCI NA KONZERVATORIU V BRATISLAVE LUDOVE TANCE...SOM STUDENTKA HERECTVA A UCI MA TENTO TVOJ MENOVEC:)DAKUJEM ZA ODPOVEDE A PRAJEM ZO SRDCA VELA USPECHOV V PRACOVNOM AJ SUKROMNOM ZIVOTE. KLAUDIA Áno, som s ním rodina, je to môj strýčko :). A čo sa týka diét, ktoré Deniska dodržiava, je to pravidelná strava a cvičenie, žiadne "drasťáky" :).

13:27:41 - otázka od: ellinka vsimla som si ze byvas na castingoch na miss 2008 podla coho si vyberas ty osobne? V komisii sedím hlavne preto, lebo posudzujem celkový vzhľad a vyžarovanie dievčat. Čo sa týka missiek, to nie je modeling a preto vyberám dievčatá, ktoré majú príjemné a pozitívne vyžarovanie a zaujímajú ma predovšetkým ako ľudia. Samozrejme, dievčatá musia spĺňať určité kritériá, ako napr. výška, váha.

13:31:07 - otázka od: Barbora ahoj jakub,chcem sa spytat na aky fotak fotis modne fotky do casopisov??a nechces spravit prednsku o modnej fotografii na vsvu?? Používam Canon Mark 3, objektívy zoomy a pevné sklá, v poslednej dobe najmä pevné ohniská. Prednášku som už dostal ako ponuku, sme dohodnutí tak, že ak budem mať čas, spravím ju. Ale mám aj iné prednášky, napr. v Dome fotografie, 17. apríla v poobedňajších hodinách, budem aj prezentovať svoju tvorbu.

13:32:51 - otázka od: megina Ahoj Jakubko, máš veľmi pekné meno, ako Jakub z Perinbaby..Počula som, že máš veľmi rád rýchle motorky. Aká značka je Tvoja najoblúbenejšia? Nebojí sa o Teba Tvoja priateľka? Prajem veľa osobných úspechov Mám rád silné motorky. Ja osobne mám BMW Adventure 1200 GS a mám ju pripravenú na expedičné cesty. Veľmi rád na nej "bádam" nové lokácie. Priateľka má o mňa veľký strach a preto radšej ide so mnou :) a krotí moju jazdeckú vášeň.

13:36:06 - otázka od: lilja zdravim, urcite si velmi dobry a uznavyny fotograf. urcite ta tvoja praca naplna... naplna? vies si sam seba predstavit v inej pozicii? ktoru by si vedel rovnako dobre prezentovat...? dakujem Mňa baví v živote veľa vecí, vždy som chcel byť v tom, čo robím, najlepší. Bol pre mňa naozaj problém vybrať si, čo budem v živote robiť, pretože som chcel robiť všetko a zároveň nič. Fotografiou sa však viem dostať aj k iným profesiám, pretože si napríklad fotografovanie sám manažujem, hľadám lokácie, atď. čiže to obnáša toľko profesií, že by som potrebovať ešte raz samého seba, aby som to všetko stihol.

13:38:16 - otázka od: Žaneta Dobrý deň Jakub. Dúfam, že ste mali fajn deň. Chcem sa spýtať na fotenie Miss 2008. Konkrétne na finalistku Luciu Gažovú. Ako sa Vám s ňou spolupracovalo prípadne, aké má šance a v čom vyniká v porovnaní od iných dievčat. Vopred ďakujem za odpoveď. Všetko dobré a nech sa Vám darí. Žaneta Veľmi ťažko sa odpovedá individuálne na každú finalistku, pretože sme spolu strávili príliš málo času na to, aby som dokázal posúdiť inú stránku ako vizuálnu. Fotenie však prebehlo vo veľmi príjemnej atmosfére. To aké má šance posudzujú iní.

13:41:24 - otázka od: lenka zelená Ahoj, aké typy žien/dievčat sa ti páčia? Čo im nesmie chýbať? ...prípadne pre ilustráciu uveď nejaké známe tváre. :) Dík Bol som dlhší čas sám a až keď som stretol svoju múzu, našiel som to, čo som skutočne hľadal. Som s ňou doteraz, to asi hovorí za všetko. Je to partnerka do koča i do voza. To si na nej veľmi cením, je predovšetkým človekom.

13:44:43 - otázka od: elfka Ahoj Jakub! Milujem tvoju pracu, teda jej vysledky a drzim ti palce, nech sa ti dari co najdlhsie... :) Chcem sa spytat, ak mozes prezradit, ako si nadobudal svoju fot. vybavu, ci postupne, alebo aj cez druhu ruku, a pod.? Pripadne, ci by si neporadil, ako sa nezblaznit z tych cien vybaveni polozaciatocnikovi ;)...Dakujem krasne a este jedna otazocka, a to, ci existuje nejaka stranka s tvojou pracou, nedopatrala som sa zatial...pekny den! Zatiaľ nemám svoj vlastný web, pretože si ho nestíham spraviť. S tým nadobúdaním techniky aj ja doteraz veľmi bojujem a čo zarobím dávam do nej. Veľmi dlho však trvalo, kým som si zaobstaral svoj základný set techniky. Dodnes však bojuje s tým, že ju treba neustále inovovať, pretože používaním sa technika opotrebuváva. Je to začarovaný kruh :), s ktorým aj ja sám zápasím.

13:46:15 - otázka od: wicca Jakub je velky talent! Na SVK je ho skoda! Vela stastia a kreativnych napadov! Snažím sa svojou prácou ukázať to, že čo sa chce, to sa dá a aj na Slovensku je veľa krásnych vecí. A to krásne pôjdem do sveta raz ukázať. :)

13:47:23 - otázka od: zuza Ahoj, na ktore fotenie spominas najradsej a preco? Ťažko povedať, každé fotenie mi prináša veľa zážitkov, šialených, radostných, smutných a teším ma to, že keď raz budem starý, tak na toto všetko budem môcť spomínať.

13:49:36 - otázka od: Vanesskaa ahoj:)ako prebiehaju fotenia s denisou??je to ine ako s inymi modelkami, kedze s denisou chodis? Je to úplne rovnaké ako so všetkými ostatnými modelkami, pretože sme obaja na placi profesionáli, ktorí si súkromie nenosia do práce.

13:52:51 - otázka od: mirka aku hudbu rad pocuvas, resp. oblubeny spevak, je taky? Mám veľmi rád Pink Floyd, Deep Purple, ELO, klasiku a vypočujem si aj veľmi dobrý jazzík. Skrátka mám rád všetko :). Každá hudba vo mne vyvoláva inú atmosféru a pomáha mi to pri práci. Je to veľmi inšpiratívne. Veľakrát premýšľam nad tým, čo inšpirovalo naopak autorov hudby. Bez hudby by svet nemohol existovať.

13:54:04 - otázka od: Simona ahoooj Jakub... taká otázočka..denne sa stretávaš s krásnymi dievčatami, ženami..ktoré i fotíš, nepokúša ťa to?? či máš oči len pre svoju denisku? ahooj Páčia sa mi krásne ženy, ale veľmi dlho som túžil po niečom, čo som u žiadnej nenašiel a to niečo mi stelesňuje moja Denduľka. Veľmi si to vážim a môj život je s ňou omnoho krajší a to nechcem stratiť.

13:57:24 - otázka od: mifune Ahoj Jakub, klobuk dolu pred tvojou tvorbou, som tiez fotograf, ale fotim produktovu fotografiu a mam namale stat sa profesionalom, ktory foti podla sablon v obmedzenom case, nevies mi poradit ako sa vratit opat k amaterskej tvorivej fotogrfii, ale aby som z toho aj vyzil?? FOTOGRAF je UMELEC, nie zamestnanec....aj ked ta definicia fotografa, je v dnesnej dobe velmi tazka... dakujem...a dobre svetlo:-) Presne viem o čom píšete, pretože to veľakrát dodnes zažívam aj ja. Ale vždy si hovorím, že vďaka takejto robote a drine, môžem robiť to, čo ma skutočne baví a napĺňa.

13:58:07 - otázka od: jenny ahoj.milujem tvoje fotky.koho konkretne najradsej fotis?je lucia hablovicova tvoja dobra priatelka? fakt je taka mila ako vyzera? dakujem Lucia je fakt veľmi dobrý človek, minimálne tak dobrý ako vyzerá :).

13:59:57 - otázka od: vlado Dobry den, pan Klimo, mozte sa ma nieco opytat? Koľko je hodín? :) Pretože o druhej už musím ísť! Tak sa teda lúčim. Ďakujem za priazeň, otázky a záujem. Prajem príjemný deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu