Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Petko zo skupiny Polemic: Prídeme kdekoľvek, kde sú ľudia ochotní urobiť koncerty

Skupina Polemic Zobraziť galériu (8)
Skupina Polemic

PIEŠŤANY - Ska & reagge skupina Polemic vznikla na začiatku deväťdesiatych rokov a krátko nato zvíťazila v relácii STV RG-TIP ako nový talent slovenskej hudby.

Jej prvým úspechom bolo zaradenie piesne Baba ryba na celosvetovú kompiláciu Uited Coulours Of Ska vol. 2 vydanej v Nemecku v roku 1995. O rok neskôr sa tento istý singel dostal aj na slovenské kompilácie vydavateľstva Musica Hity leta 96. Na jeseň roku 1997 Polemic vydal svoj prvý album DO SKA, ktorý pokrstil Marián Zednikovič.

Na konci 90-tych rokov sú už Polemic pomerne známou skupinou a každý si pospevuje letný hit Ona je taká. Medzitým skupina vydáva ďalší album YAHMAN! V roku 1999 získali chalani v súťaži Slávik cenu Skokan roka za najväčší posun v rebríčku bez rozdielu kategórií. Album Gangster-SKA už obsahoval také známe hity ako Komplikovaná, Ja som to vedel, Gangster-SKA, Ako to prežijem?...

Počas svojej existencie skupina spolupracovala s Robom Grigorovom na albume Vdýchni Reggae, s This is Kevin nahrala tri tanečné remixy, vystupovala na krste skupiny Yoyo Band. Nahrala muzikál Pacho hybský zbojník so známym skladateľom Svetozárom Stračinom pre nitrianske divadlo Andreja Bagara. Nahrávala pre skupiny Zóna A , Vidiek, Iné Kafe, Plus minus, vystupovali ako predskokan britských The Selecter, účinkovala aj s legendárnym Ricom Rodriguezom a nemeckou reggae star Gentleman and The Far East band.

Od mája tohto roku je na trhu DVD Live a CD Live so záznamom z koncertu z festivalu Hodokvas 2006 a tento album skupina pokrstila v stredu počas svojho vystúpenia priamo na festivale! "Bol to podľa reakcií publika jeden z najlepších koncertov v našej histórii. Filmový záznam ukazuje, akú energiu dostávame od našich fanúšikov počas koncertov a aké je to úžasné stáť na pódiu a vnímať to," uviedol trúbkar Petko.
Viac informácií o Polemic-u nájdete na stránke skupiny.

Skupina si na festivale našla čas aj na svojich fanúšikov a na vaše otázky odpovedal trubkár Petko.

Viac informácií o HODOKVASe nájdete na stránke festivalu.

Rozhovor

18:42:47 - otázka od: zango no caffte jak sa mate,,paci sa vam hodokvas ? Mame uz za sebou koncert aj s krstom noveho DVD, ktory odpalil Pipi z kapely The Locos, cely po spanielsky, tak teraz sa budeme do noci len zabavat. Tesime sa!

18:43:15 - otázka od: RAGE Ktore zahranicne skupiny pocuvate alebo mate radi ? inac pekny podvecer Je toho velmi vela, hlavne zo zanru Ska a reagge

18:43:29 - otázka od: fesanda chlapci ste super...kto vas nema rad nevie co je dobra hudba..drzim palce:) Dakujeme pekne

18:44:22 - otázka od: tomino caw petko.co mas nove??nechystate sa vydat novy album??co robis ked nespievas?? Novy album vydame na jar v roku 2008. Mame uplne cerstvu novinku DVD a CD live. Ked nespievam, hram na trubku a staram sa o deti.

18:44:51 - otázka od: Nikol prečo nehrate na Rudave???? :( V termine konania festivalu sme mali dlhodobo naplanovanu dovolenku, nic viac, nic menej.

18:45:20 - otázka od: marthuskaaa ahoj....co nove??pocuj...v eshope na vasej stranke su iba damske tricka....a ziadne panske..co s tym?? Panske su vyrobene uz dva tyzdne, ale nestiiiihame updateovat web.

18:45:57 - otázka od: FeRdo caute borci...som rad ze ste tu a ze ste s ventilom RG posunuli jamajske styly.len ma mrzi ze kosice su natom zle..a vy este pridete na domasu ale kosice su mimo...ja sa raz dockam...a dolezita otazka na ktoru pls dajte odpoved:Nechcete reprezentovat slovensko na eurovizii,podla mna nahodite vysoku ladku..thx (smiech) Eurovizia je nas tajny nesplneny sen :)

18:46:12 - otázka od: Diana Ja Vas proste milujem!!Uplne naj pesnicka komplikovana.Pustila som ju kamosom v Prahe a uplne boli mimo:)ale uplne vsetky songy zboznujem!!nech sa dari. Dakujeme

18:46:52 - otázka od: ..lenuSKA.. ..este jeden dotaz..:D..preco petko:D??nje ze by som ta nemala rada ale kde je bejzo abo piter:D? Bejzo nezdvihal telefon, Piter ma nejake starosti a ja som bol po ruke :)

18:47:34 - otázka od: susanita ahojte,chcem sa opytat ze kedy chystate nalblizsi koncert v blave? rada by som vas videla...majte sa pekne:) V auguste bude klubovy koncert v DK Luky, termin upresnime na nasom webe www.polemic.sk

18:48:46 - otázka od: lenula Ahoj Petko, mna si sice nepamatas,tento rok mi nevyslo prist na Hodokvas, ale nevadi, hadam vas este tento rok uvidim. Co mate nove a ako sa dari DVD? :)Inac pozdrav bejza, ak si spomina z min.roku :). A tento rok je aka atmosfera na festivale, kedze min.rok bola priam uzasna. Teraz tiez cosi nakrucate? vdaka Nenakrucame nic, DVD aj CD sa dari velmi dobre, za mesiac sa vypredal prvy naklad a pri sucasnych poctoch potrebnych na udelenie zlatych platni nas to konecne NEMINIE!!!!

18:49:41 - otázka od: lenka cafte..chystate sa v najblizsej dobe prist do kosic?:) Budeme hrat v blizkom okoli: na Domasi, na Sirave uz pocas tohto leta. Kosice absolvujeme pocas jesennej snury k DVD Live.

18:50:01 - otázka od: Andrea kolko mate rokov? Spolu asi 200. Ale priemer je nieco cez 30.

18:50:32 - otázka od: Balbina Kvoli zlemu pocasiu bolo zrucene vase vystupenie v Sali. Veduca kulturaku vsak tvrdila,ze predsa len niekedy v Sali este tento rok vystupite. Co je na tom pravdy? P.S.:Ste fakt super! Ano, hladame volny termin. Urcite v Sali este tento rok koncert odohrame.

18:51:26 - otázka od: tomo co máte v pláne? Koncertovat, koncertovat, koncertovat, a popritom dokoncujeme nove skladby. Na jesen chceme pustit do radii novu pesnicku a na jar 2008 pride na rad novy studiovy album.

18:52:26 - otázka od: ..lenuSKA.. ..AhOi polemici:D...dobree raanko spoza oceaanu vam zelam..zacnem asi trapnou otaaskou ze jak sa vam hralo:D?..jako dlho ste hrali??..a ciste hrali tu mOiu -top secret man- ..??..a uz fakt posledna, su tam pekni chlapi:D??..majte sa fajnee..njekedy v ziline;) Chlapov si moc neobzerame, Top secret man sme nehrali, lebo sme mali k dispozicii len 40 minut. A hralo sa nam dobre, ludia sa bavili a to je zaklad.

18:53:25 - otázka od: MiroM Čafte Polemici, chcem k vám a k vašej hudbe vyjadriť obdiv, síce som vašu skupinu spoznal relatívne nedávno ale aj tak ma už nenávratne ovplývnila, zároveň sa chcem opýtať že či vás aj napriek stále pribúdajúcim rokom neopúšťa chuť do koncertovania a nahrávania? A mohli by ste už niekedy spraviť koncert v Prešove. Nazdar. Pri muzike, ktoru my robime, by ludia velmi rychlo odhalili, keby nas to nebavilo. V Presove sa ukazeme pocas jesennej snury k DVD Live.

18:54:24 - otázka od: hoho Nie je vás nejako vaľa na tej fotke? Naopak, jeden z clenov na tej fotke chyba - nas manager Duro.

18:55:03 - otázka od: Verca cawte... na topfeste ste boli fakt suprovi fajn zabava :)viete uz ci budete hrat na topfete aj nabuduci rok?? Dakujeme, ale ci budeme hrat aj o rok, to este fakt nevieme...

18:55:45 - otázka od: harim Zdravim... prosim vas jak dlho asi budete hrat na Domasi? a planujete tam potom aj zostat na druhy den? ako divaci Neviem uplne presne, ale hrame max. hodinu. Na Domasi budeme aj spat, takze mas moznost nas stretnut. Na druhy den cestujeme do Bojnic.

18:56:45 - otázka od: ika V sobotu vás čaká koncert na festivale Letná pauza Bojnice. Aké máte skúsenosti s Prievidzskými fanúšikmi? A,ešte niečo...:) čo ak by som chcela fotku s vami,or autogram? Lebo doposiaľ som vás nikdy po koncerte akosi neodchytila...Ďakujem za odpoveď..:) Kludne sa zastav, mame dokonca aj podpiskarty! Prievidzki fanusikovia su v poriadku, tak sa nedajte zahanbit a urobte poriadnu sou!

18:57:39 - otázka od: Peter K. Co hovorite na davny koncert v Banove? oplati sa Vam koncertovat aj v takychto malych dedinkach? ... inak ste supper Prideme kdekolvek, kde su ludia ochotni urobit koncerty. Nezalezi na tom, ci je to velke mesto alebo mala dedina. Konkretne spomienky na Banov uz ale vyprchali, tak preco si to nezopakovat?

18:58:43 - otázka od: fak ju polemic nie je dobra kapela a uz ani nebude. ako si ty myslis ze ste na tom trubkar Petko? Ked to tak vnimas, neberiem ti tvoj nazor. Nastastie je ojedinely a nas to aj tak nezlomi. Vela stastia do zivota ti prajem!

18:59:12 - otázka od: cool band date mi váš mail?prosím.diki,pozdravujem vas všetkých!!!!!!!!!!!!!! fanclub@polemic.sk

18:59:56 - otázka od: lucia ahoj polemic kto je zvas najstarsi a kto najmladsi? Najmladsi je klavesak Piter (20 rokov) a najstarsi trombonista Lubenko (43). To je rozstrel, co?

19:00:15 - otázka od: janka na ake festivaly sa este chystate? Je toho velmi vela, hladaj v sekcii koncerty na www.polemic.sk

19:01:14 - otázka od: marthuskaaa caw petko...a nieco podobne ako mas tie haluzacke nohavice..aj take ste dali vyrobit???tie bielo cierne... Ano, tie nohavice su robene na zakazku a v eshope ich asi nebudeme mat. Ved v com by som hraval koncerty?

19:01:30 - otázka od: Palo Bihary Cafte chlapci, dufam, ze uz ste vsetci hlasovo vybaveni a ze urobite klasicky-kvalitnu show ;-) drzte sa!!! Uz sme urobili...

19:02:01 - otázka od: n00b tak ako v piestanoch ?? prsi prsi ??ked hey tak fajn lebo tam niesom ... :D Pocasie drzi od poobedia nepadla ani kvapka. Mas smolu, mohol(a) si prist

19:02:29 - otázka od: jaja achoj..:)no co ako je na hodokvase???..mam zazitok na cely rok ... aj viac.. ked som bola na majalese v ZA..ako boli ste fakt super..:) Na Hodokvase je super, v ziline bolo tiez, dakujeme

19:02:44 - otázka od: david helou.nedate nejaku spolupracu s niekym s cesko/slovenskej hiphopovej sceny?napr.AMO Uvidime...

19:03:20 - otázka od: tomino caw...nejaky novy klip??co pustite na leto??popripade hot singel? Novy singel pojde az v jeseni.

19:03:47 - otázka od: ste super!!! poslali by ste mi vaše podpisi?diki.ste supééééééééér!!!!!!!!!!!!!! Zastav sa po nejakom koncerte alebo napis na fanclub@polemic.sk

19:04:08 - otázka od: jolaus co si myslite o tom, že: Neďaleko Gabčíkova vykopali mŕtvolu muža! ???? Momentalne nic...

19:04:41 - otázka od: majusa Zdravim Peta Huraja :) jedna z uz velkych deciek z Mokriny :)) Vybavim

19:05:03 - otázka od: david ako si rozdelujete love z koncertov ,ked vas je 10? Rovnym dielom :)

19:05:24 - otázka od: kulad nechystate nejaky koncik aj v trnave? Snad sa podari pocas jesennej snury k DVD Live

19:06:31 - otázka od: lalala ahoojte =))) kto ste ? lebo vas nepoznam :)) čo hovorite na pesničku RNB soul od horkýže slíže ..alebo na rytmusa ?? hMMM?? ....ako sa vám páči na hodokvase ? pozdravujem vas anech sa vam darii :DDD Je to neuveritelne, akurat na podiu hraju Horkyze Slize a tato parodia sa im velmi podarila. Rytmus je kvalitny technicky rapper, ale jeho nenavistne negativne texty fakt nemusim...

19:06:55 - otázka od: Iva Zdravim Polemic! Je mi trápne to hovoriť ale prvýkrát som vás počula až na tohtoročnom Streetfeste v Malackách, no hneď ste ma dostali a pár dní na to som už mala v compe kopu vašich vecí. No Polemic naživo a Polemic na CD je niečo úplne iné, takže vašim DVD ste ma vážne potešili, no aj tak to samozrejme nie je ono. Len škoda, že nehráte aj na SummerBeach v Malých Levároch budem sa musieť vybrať niekam ďalej od domova.Inak Peťko aj celá skupina ste úplne super a len tak ďalej!!! Dakujeme

19:07:08 - otázka od: canela na co sa najviac tesite, co sa tyka hodokvaseckeho programu???? Anthony B a The Locos

19:07:27 - otázka od: januSKA achoj ...chcem sa opytat ci neplanujete niekedy niaky koncert v okoli povazskej bystrice..:) Snad sa podari pocas jesennej snury... Obligatna odpoved :)

19:07:58 - otázka od: Bayka awooojte strasne sa na vas tesim v sobotu na letnej pauze dufam ze to tam roztocite =) vidiiime sa tam :) papa Nehrali sme vo vasich koncinach dost dlhu dobu. Tesime sa aj my!

19:08:28 - otázka od: Endzl ahojte ste perfetkne nadupana kapelka ..sialenstvo nenormalne vase koncerty:) Dakujeme. Snazime sa

19:09:11 - otázka od: hempko:-D Cafte,,ste skvely..najlepsi u nas.Chcem sa spitat ci priamo pred koncertom sa inspirujete najlepsim korenim zivota:-D...a fakt vasa hudba nema chybu.Drzim palce a pridte aj do Levoce..PEACE Do Levoce velmi radi prideme a na koncerty potrebujeme hlavne vela energie. Takze skor si davame kofein a adrenalin.

19:09:31 - otázka od: jayro chcem pozdravit bejza s ktorym som si fajne pokecal za podieom na bazante na mlynoch a dakujem mu z mi dal odfotit svoju obcianku.ze uz sa na nich tesime na domasafest Vybavim a vidime sa na Domasi

19:10:20 - otázka od: ja kto do zadku ste? nepoznam od vas ziadnu pesnicku... mozno by to chcelo viac prezentacie v mediach... My sme taka malopocetna bezvyznamna kapela, ktora hra alternativny undergroundovy styl - ska. Ked ta to zaujima, klikni si na www.polemic.sk

19:11:08 - otázka od: KATKA Čo hovríte na Placebo máte ich radi???A čo napríklad skupina Tokio Hotel ste hudobníci tak aký máte názor? Stylom, ktore tieto dve kapely hraju moc nerozumiem, takze nechcem hodnotit...

19:11:32 - otázka od: david ake kapeli(konkretne)teraz pocuvate Horkyze Slize na podiu. Su taki hlucni, ze viac sa uz neda :)

19:12:03 - otázka od: tomino petko..kolko berete za koncert??na september mate uz program??jeden koncert v malom meste na juznom slovensku?? Ozvi sa nasmu managerovi, kontakt najdes na www.polemic.sk. On ti da vycerpavajucu odpoved.

19:12:34 - otázka od: Lucia Zdravim POlemic :D prajem pekny krst DVD a vsetkych tam dobre VySKActe :) aj vy tam mate taku zimu??? Uz to mame za sebou. A ta zima sa da vydrzat. Nastastie neprsi.

19:13:24 - otázka od: !!!!!!!! Vy ste super kapela!!!!!!!! ako sa vam darí?ako sa máte? Dakujeme, keby sa nam darilo uz len trosku lepsie asi sa zblaznime.. Mame sa tak dobre, ako si zasluzime

19:14:06 - otázka od: emo.boy ste svine, neznasam vas Tak nas nepocuvaj a mas po starostiach

19:17:14 - otázka od: kulad Čo hovríte na Placebo máte ich radi???A čo napríklad skupina Tokio Hotel ste hudobníci tak aký máte názor? - Stylom, ktore tieto dve kapely hraju moc nerozumiem, takze nechcem hodnotit... jake diplomaticke:D Ano, je to diplomaticke, nemozem sa vyjadrit ku kapelam, ktore nepocuvam... Ked uvidim zivy koncert, viem to zhodnotit ale z albumov ich nepoznam... Naposledy ma takto velmi milo prekvapili Franz Ferdinand, ktory ma po vzhliadnuti koncertu posadili na zadok. Ale fakt v rockovej muzike nie som doma...

19:17:44 - otázka od: david raz som videl vas rozhovor v telke.spominali ste ze ste boli na jamajke.ako tam bolo?nechystate sa tam este niekedy?isiel by som s vami:) Bolo to strasne davno, uz pred 9 rokmi, bolo tam krasne, uzili sme si to a radi sa tam este vratime.

19:18:12 - otázka od: ska-č :-) cawko, budete na sirave hrat, a budete aj svoje najvecsie hity hrat vsak? Budu hity, budu aj nove skladby, cim je kratsi cas hrania, tym viac hitov hrame.

19:18:50 - otázka od: lenula Petko a tento rok ziadna taka akcia ako MS vo vod. slalome v prahe?Min. tyzden bol sice SP, ale vy ste tam neboli :(. Idem hned pozriet, kde koncertujete najblizsie :) Tak to bol vazny zazitok, doteraz mame aparaty zafrkane od blata

19:20:03 - otázka od: ... peťo,paci sa ti niaka speváčka alebo herečka? Paci :)

19:20:57 - otázka od: eliska aaahojte!!..ste uplne super kapelaa..a vobec prvaa ska-kapela ktoruu som zacala pocuuvat..ja vaaj jednoducho zboznujem..aa hlavne pesnicku=komplikovanaa..najlepsia pesnicka na svete!! My sa citime niekedy ako misionari :) Sme velmi radi, ze sme ta priviedli ku ska, nas to drzi uz 19 rokov.

19:21:54 - otázka od: ela aaahojte:O)))..ja vaas uplne zboznujeem!!..ste boli vobec moja prvaa skakapela..ktoruu som zacala pocuuvat.. Boli sme v pravom case na pravom mieste. SKA RULES!

19:22:34 - otázka od: luc. petko ja ta zerieeemmm :D Mam vela much a este by som si rad nieco odzil, tak ma nezozer :)

19:23:49 - otázka od: robert da sa uzivit hudbou na slovensku?chodite na koncerty aj do ciech?ako je to s predajnostou cd?mate nejake platiny? Platiny mame akurat v klboch :) Predajnost nasich CD je umerna velkosti slovenskeho a ceskeho trhu. Muzikou sa da uzivit, zalezi len na tom, ako ma clovek nastaveny zivotny level...

19:24:09 - otázka od: Alexia Šaľaaaaa vas chceee =) škoda toho blbého počasia =( hádam sa uvidíme nabudúce...inak ste super skupina! Neboj sa, vynahradime vam to!

19:25:29 - otázka od: ..lenuSKA...hrali hrali ste len 40 minuut??,,este stastje zo som nesla... Ale nezazila si krst DVD live predneseny cely v spanielcine spevakom z kapely The Locos Pipim.

19:26:24 - otázka od: luc. ako preebhol krst???? tvoj najvacsi zazitok z koncertov??? Najvacsich zazitkov je niekolko, ked pod podiom spieva 15 tisic ludi, tak je to zazitok, na ktory sa tak lahko nezabuda. Prave energia publika nas nabija.

19:27:09 - otázka od: tomino stava sa vam ze sa pohadate??? Velmi casto, nastastie vieme, ze kazdy chce pre kapelu to najlepsie. Hadame sa kvoli tomu, ze mame na veci iny nazor. Kedze v kapele je vela silnych osobnosti, obcas to musi zaskripat.

19:27:42 - otázka od: janusa pocuvate aj iny styl ako je ska? Ano. Reagge, dancehall, hip-hop, funk, jazz atd...

19:27:56 - otázka od: ghrfrnjtr ržtčrtttz fjukll-ljk

19:28:18 - otázka od: ??? budete este niekedy takto odpisovať? Ked na pozvu, velmi radi, ale tak skoro to asi nebude

19:28:47 - otázka od: patrisa Ahoj vašu skupinu milujemn je najlepsia po desmode Poviem chalanom z Desmodu, budu sa tesit :)

19:28:59 - otázka od: janka chcem sa spytat, ci budete hrat tento rok v auguste v cerveniku????? Nebudeme.

19:29:18 - otázka od: LuckA AHOJTE.CHCEM POCHVALIT VAS KONCERT NA TOPFESTE...BOLI STE NAJSAMLEPSI ZO VSETKYCH SKUPIN.TAKU ZABAVU KAO VY DOKAZE UROBIT MALO KTO.. Dakujem za pochvalu, tiez sa nam to pacilo

19:29:54 - otázka od: FaMous tak este raz pisem, lebo sa to asi neodoslalo.... budete mat teraz niekedy koncert v ziline??? Urcite ano, najblizsi asi pocas jesennej snury k DVD Live

19:30:38 - otázka od: Luisa ste uplne super pozdravujem a drzim palce:) Dakujem vsetkym, ktori nam posielaju pozdravy v style "Ste super". Velmi nas tesi vasa priazen.

19:31:52 - otázka od: mraky ako vas beru chalani napr.z desmodu,alebo inych znamejsich kapiel??? aj tak podla mna ste the best Normalne, stretavame sa na festivaloch, ale to je skor otazka na nich, nie? Inak, prave Desmod si pamatam este z ery, ked boli zacinajuca kapela a nam sa prave podarilo trosku vyraznejsie prerazit. Ich uspech je vydrety, viem, co maju za sebou a prajem im to!

19:32:49 - otázka od: david chodia za vami po koncerte gruppies faninky,so vsetkym co k tomu patri? Tak to by nas nase zeny hnali! My sme predsa uz len pani v rokoch, polovica ludi z kapely ma pozakladane rodiny, mame dokopy vela deti a taketo prejavy naklonnosti sa nam vzdy vyhybali.

19:35:03 - otázka od: ..lenuSKA....nezazila..ale tr ..nezazila:))..ale tu v toronte su tjez skvele kapely:D..a hadam tych vasich krstov este zazijem vela;)..vela uspechov zelam a have a nice day;) Keby mi niekto pre 10 rokmi povedal, ze este v 35-ke budem skakat na podiu a s kapelou budem mat vydanych 6 albumov a DVD, tak by som mu neveril... Zatial nas to bavi, do dochodku stihneme hadam aj tu 20ku :)

19:37:58 - otázka od: david robis popri hudbe aj nejake civilne zamestnanie?alebo sa venujes iba muzike? Ano, som riaditel sukromneho stredoskolskeho zariadenia a okrem toho mam v Bratislave Cajovnu v podzemi.

19:38:32 - otázka od: miro PO čau KDE Vás uvidím najbližšie v ČECHÁCH diki za odpoved a kolko asi odhaduješ ludí teraz na HODOKVASE .... danke Uz na buduci vikend na Ska festivale Nighty Sounds pri Tabore. Do 10 000...

19:38:46 - otázka od: frenkie a kde je bejzo??????? :) Bejzo sa zabava

19:40:05 - otázka od: eliska aa este daco..na krste cd-cka ska2tonics bolo super!! Ano uzili sme si to aj my ako krstni otcovia. Dakujeme vam velmi pekne za otazky, som rad, ze som si tu s vami mohol pokecat a tesim sa, ze sa uvidime na niektorom z nasich koncertov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu