Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

EXKLUZÍVNE: LAVAGANCE VÁS UŽ DNES O 14:00 ONLINE POZVÚ NA ZAJTRAJŠIU KONCERTNÚ PÁRTY JESENE!

(Zdroj: PR)

Skupinu Lavagance už zajtra čaká veľká oslava 10. výročia na scéne. Kapelové narodeniny oslávia koncertom a veľkou párty s fanúšikmi v bratislavskom Klube LOFT!. Pýtajte sa ich, čo vás zaujíma – budú vám odpovedať online už dnes od 14:00.

Rok 2015 sa pre skupinu Lavagance niesol v znamení osláv 10teho výročia existencie. Uprostred aktuálneho Halfway To The Grave Tour, vo štvrtok 12. novembra, kapela odohrá svoje najznámejšie hity na najväčšej tohtoročnej špeciálnej párty spojenej s koncertom v bratislavskom klube LOFT!  http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/5105/halfway-to-the-grave-tour-2015

EXKLUZÍVNE: LAVAGANCE VÁS UŽ
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: PR)

Najväčšie kapelové narodeniny roka

Oslavy svojich 10tych narodenín zahájila skupina Lavagance v máji tohto roka, kedy vydala chytľavý singel Make Me Smile s videoklipom nakrúteným v Moskve. Len o pár dní na to prišiel na rad release najnovšieho albumu „Halfway To The Grave”, ktorý mapuje dlhých šesť rokov hudobného vývoja kapely. Ako jej členovia priznávajú, sotva vydali spomínaný nový album, už sa im začali v zásuvkách hromadiť nápady na ďalší. A tak rozlúčka s prvou desaťročnicou je zároveň vitaním tej novej, nadchádzajúcej. A keďže jedno i druhé sú skvelé dôvody na oslavu, Lavagance sa rozhodli usporiadať „mocnú” oslavu hudobného jubilea.

Lavagance odprevadia do druhej dekády fanúšikovia

Žiadna tajná oslava. Žiadny súkromný večierok len pre vyvolených. Lavagance plánujú svoje prvé významné okrúhle narodeniny osláviť v okruhu tých najskalnejších fanúšikov a podporovateľov. Budúci štvrtok oslávime ako sa patrí naše kulatiny” - 10 rokov na scéne! Bude žúrka do rána, bude torta, budú Fresh Out Of The Bus a Junáci, budú všetci tí, ktorých máme radi - a preto samozrejme očakávame i vás, nech si to spolu užijeme. Vidíme sa 12.11. v Lofte!” odkazujú fanúšikom tvorcovia hitov Gabriel a Princess Of The Light, ktorými si v posledných rokoch získali ich priazeň prostredníctvom éteru slovenských rádií.

Kapela aktuálne brázdi Slovensko na turné Halfway To The Grave, bratislavský koncert je jeho ôsmou zastávkou. Sme radi, že môžeme na tomto turné opäť tešiť ľudí, ktorí na naše koncerty radi chodia a s ktorými sa je príležitosť opäť stretnúť. Zároveň nás tešia stále prichádzajúce nové tváre a nové pozitívne reakcie od ľudí, ktorí nás vidia prvý krát.  Tešíme sa,  že máme fanúšikov rôznych vekových kategórií i hudobných smerov, že sa na našich koncertoch môžeme tešiť z mladých ľudí i starých hardcore-ákov, či generačne starších hudobných fajnšmekrov,” hodnotí kapela doterajší priebeh turné. Návštevníci bratislavského koncertu sa môžu tešiť nielen na živé verzie a prierez našej desaťročnej tvorby ale aj na kvalitné predkapely a na pár hostí, ktorí hosťovali na našom ostatnom albume. Bude to veľké stretnutie fanúšikov a priateľov kapely,” dodávajú a jedným dychom so smiechom odkazujú fanúšikom:  Ak nás ešte niekedy chcú vidieť a počuť naživo, nech radšej prídu na koncerty aktuálneho turné, lebo - nikdy nevieš...”

Lavagance dáva priestor novým hudobným objavom

„S Lavagance sme v rámci turné Halfway To The Grave absolvovali koncert v Brezne, ktorý dopadol nad očakávania nás všetkých - atmosféra bola výborná, prišlo veľa ľudí a my sa veľmi tešíme z toho, že absolútne akceptovali našu vlastnú tvorbu,“ pochvaľujú si spoluprácu s Lavagance hudobníci zo spriatelenej formácie Junáci, ktorí na bratislavskom koncerte vystúpia ako špeciálny hudobný hosť. „S chalanmi z Lavagance máme nadštandardný vzťah, čo bolo na 

našom vystúpení v Brezne iste cítiť. Na bratislavský koncert sa veľmi tešíme, momentálne pripravujeme program a máme aj jedno špeciálne prekvapenie, o ktorom zatiaľ nebudeme hovoriť. Tí, ktorí prídu, uvidia...“

Ďalším hosťom večera bude mladé zoskupenie Fresh Out Of The Bus, ktoré taktiež po boku Lavagance nevystúpi po prvýkrát. „Nášho spoločného koncertu s Lavagance sa už nevieme dočkať! Keďže sa dožili 10teho roku života, znamená to, že nemusia ísť spinkať hneď po večerníčku, a teda ich krásne jubileum hodláme osláviť, ako sa patrí. Každý s rovnakým úmyslom je vrelo vítaný!“ odkazujú mladší kolegovia Lavagance.

Druhá dekáda Lavagance sa začína...

Lavagance vstupujú do novej – svojej už druhej dekády. V akom znamení sa bude táto dekáda niesť a na čo sa môžu fanúšikovia tešiť? Ako vidia Lavagance svoju hudobnú budúcnosť a vývoj? „Tešíme sa zo všetkých chvíľ, ktoré sme spolu strávili za tých desať rokov a veríme, že bude aj ďalších desať. Ťažko povedať, ako bude vyzerať naša hudba o ďalších desať rokov -  hádam bude odrážať všetko, čo v nás je a bude inspirovať ľudí. Hudba nemá hranice, jednoducho existuje a vibruje a my vibrujeme s ňou nevedno kam...“

Zostávajúce koncerty Halfway To The Grave Tour 2015:

12. 11. LOFT! – Bratislava

13. 11. Mestská scéna – Martin

26. 11. Music a cafe – Nitra

28. 11. Music a cafe – Trnava

05. 12. Baron Pub – Námestovo

19. 12. Piano Club – Prievidza

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

11.11.2015 15:12 - otázka od Filip
čaute,teraz sú take moderne tie duety a spoluprace, nechstáte aj vy niečo s niekým?
Ahoj Filip, spolupracam sa nebranime... na albume Halfway to the grave ich najdes niekolko… Napriklad Maxo, alebo Daniel Kapitán. Pozdravujeme a dakujeme!!!
11.11.2015 15:10 - otázka od Darina, Bratislava
páni,darčeky pod stromček už máte nakúpené? :D dajte tipy!
Ahoj Darina! ako vzdy budeme nakupovat na poslednu chvilu :-) takze tip by sa skor zisiel nam ;-) Dakujeme vsetkym za otazky! Vazime si to a vidime sa na koncertoch!!!
11.11.2015 15:01 - otázka od Tomáš
chalani,ppč album! vkuse mi hrá dokola v aute. kvalitná robota. čaute.
Tomas, Dakujeme velmi pekne! Toto je to, co nas tesi! Citime sa ako pri prvom albume.
11.11.2015 15:00 - otázka od Jindro
zdravim, ja jenom takovy postreh. podle mne by vase hudba skvele znela na specialnich koncertech se symfonickym orchestrem! takový koncert bych si dal rict. mejte se fajn. Jindra
Nazdar Jindro! my si to takisto vieme predstavit… Bol by to vsak velky projekt s narocnejsiou produkciou. Takze sme stale v stadiu priprav. Raz to dame!
11.11.2015 14:54 - otázka od kristian
zdravicko, otazka na vas chaloši. zajtra sa budu dat kupit lupene aj na mieste pred koncertom?
Ahoj Kristian, ano, listky su dostupne aj priamo na mieste. Otvarame o 19tej! Vidime sa!
11.11.2015 14:53 - otázka od Pali, (BA)
akoze chalani, ja som bol na szigete a tam by ste vy mali hrat! tam vasa hudba totalne pasuje. neporiešite??
Cauko Pali, velmi radi by sme si na Szigete zahrali, ale to bohuzial nezalezi iba na nas ;-)
11.11.2015 14:51 - otázka od Michaela
ahojte,ja by som sa rada opytala, ci je mozne objednat si vas koncert napriklad aj na svadbu? a ak ano, koho treba kontaktovat.vdaka
Ahoj Michaela, prizname sa, ze sme na svadbe este nehrali... info pripadne na www.lavagance.com
11.11.2015 14:47 - otázka od Marta, pha
V prahe? Asi Hard Rock Cafe!!!!
tam sme uz hrali a riesime uz aj ine miesta. dame vediet!
11.11.2015 14:44 - otázka od Kristína
Lavagance, ahojte. Ja mám takú odvážnu otázku. Asi ju ani neprečítate, ale skúsim aspoň :)) ! Zajtra sa chystám s kamoškou na váš koncert do Bratislavy a ona má v ten večer narodeniny. Dalo by sa urobiť také prekvapko, že by ste jej venovali nejakú pesničku? zboznuje mareka rakovického, strašne by sa potešila. bolo by možné to zrealizovať? čo pre to môžem urobiť? oborvská v´daka za reakciu
Ahojky! staci ked si nas ustrazis pred koncertom a povies co teba povedat……hadam sa nejako dohodneme :)
11.11.2015 14:42 - otázka od Pajúch a Ajúch
nazdarte fešáci, my vas zbožňujeme už od čias Miles a sledujeme vás stále. je niektorý z vás single? asi nie, čo? :DDDDD Paj & Aj
Ahoj, Vilo je single, ale to ta asi nebude zaujimat… :-):-):-) P.S. cislo v sprave
11.11.2015 14:40 - otázka od Marta, pha
ahojte.chcem sa spýtať,či náhodou nebudete hrať v prahe?ja tu žijem a je tu veľká komunita Slovakov, ktorí by sa podľa mna potešili, keby ste im prišli zahrať koncert. prídete? :x) marta
Ahoj Marta, Prahu chystame jar 2016. Staci ked budes sledovat nas facebook a vcas sa dozvies podrobnosti… Aky klub by si nam odporucila? Dik.
11.11.2015 14:36 - otázka od Feri Knapek
caute, ja by som od vás ináč už bral aj vinyl do zbierky. a máte také okruhle výročie.neplánujete ho niekedy do budúcna vydať?
Ahoj Feri, bavili sme sa uz o vinyle, laka nas to a musi to tak nejak same prist a mozno tak vydame nejaky best of. V kazdom pripade je pravda, ze vinyl je uplne iny posluch ako vsetko ostatne.
11.11.2015 14:33 - otázka od Gabina W.
ahojte, som robieho veľká fanynka. dajú sa niekde zohnať vaše cedecka podpísané?prípadne podpiskarty? ďakujem za odpoved.
ahoj Gabina W. da sa zohnat aj robbieho solovica a rad ju zajtra podpise! Btw. CD-cka ti radi podpiseme na koncerte! A napriek obrovskemu tlaku nemame este podpisove karty :-)
11.11.2015 14:30 - otázka od Jozo
Ahojte, kedy bude novy album Testimony? Dakujem!
ahoj Jozko! naozaj netusime. pozdravujeme!
11.11.2015 14:28 - otázka od iwicka
Ahojte chlapci :) no co,pripravení na zajtra? máte dake prekvapko v programe? Hoši pekny deň ;)
Ahoj :-) Vzdy pripraveni! Prekvapenia planujeme a dufame, ze aj my budeme prekvapeni. Tesime sa na zajtrajsi vecer!
11.11.2015 14:24 - otázka od Princezna svetla
Čaute,veľmi Vám fandím, ste veľký sympoši. Chcelo by to nejakú autogramiádu, chalani.Hm?
Ahoj, dakujeme, je to od teba mile! Kludne pridi zajtra na koncert do LOFT-u a prines si fixku! ;-)
11.11.2015 14:23 - otázka od Janulik, BB
caute,preco nepocujem z radii teraz zaidne vaše pesnicky??? pačila sa mi tá princess of the light. ale to je uz davno, kedy budete mat nejaku novu?
Ahoj! Teraz je vonku nas singel Make me smile a dufame, ze z eteru budes coskoro pocut aj Still in love.
11.11.2015 14:20 - otázka od Simča
caute,chodíte do kina? nepojdeme von? :O))
Ahoj Simča, pojdeme!!
11.11.2015 14:20 - otázka od Jeho Výsosť Sveťo
nazdar,lavagance. konečne koncertujete častejšie, super, len tak ďalej. vzdy som hovoril, že lavagance super, len málo hrávajú. chodíte hrať aj do čiech? pozdravujem
Nazdar Sveťo! Dakujeme za podporu a vsetci pozdravujeme!!! Momentalne sme na nasom koncertnom turne Halfway to the grave a najblizsie sa dufam vidime zajtra v LOFT-e na Továrenskej ulici v Bratislave! Do Ciech chodievame sice menej ako by sme chceli, ale mame rozplanovanych niekolko koncertov na jar 2016.
11.11.2015 14:14 - otázka od Adam Ni
nazdar chalani,vraj mate v ba vlastne studio. da sa k vam dostat na nahravanie alebo mate plno? v ba musite mat vela kapiel, ktore u vas nahravajuu. alebo davate priestor aj neznamym kapelam?dik za odpoved
Ahoj Adam! zdravime ta zo studia, kludne sa kedykolvek zastav, Dharma (manager) ti vsetko poukazuje… Takisto ti posielam link so vsetkymi podstatnymi info.: http://www.lvgncstudios.com Btw., nedavno sme mali den otvorenych dveri a dopadlo to velmi dobre! Priestor davame vsetkym kapelam a co sa tyka terminov je to rozne, treba sa informovat osobne. Peace!
11.11.2015 14:06 - otázka od Kikso
Čaute,ako sa máte,kedy pridete zahrat do Piešťan?
Nazdar Kikso! Takisto ta vsetci zdravime! Mas pre nas nejaky tip na dobry klub v PN? V PN sme naposledy hrali na Grape Festivale a velmi radi opat dofrcime! Pozdravujeme Píščany!

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu