Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tamara Heribanová je online, pýtajte sa!

Tamara Heribanová Zobraziť galériu (2)
Tamara Heribanová (Zdroj: Ikar)

Má len 27 rokov, no stihla toho aj za dvojnásobok. Spisovateľka, novinárka, moderátorka Tamara Heribanová. Základnú školu i gymnázium vyštudovala v susednom Rakúsku a už ako 17-ročná tam vyhrala celoštátnu poviedkovú súťaž, ktorej cenu prevzala od rakúskeho prezidenta Heinza Fischera.

Teraz jej vychádza druhá kniha – Misia Eva, prísne tajné, ktorá je nielen klasickou papierovou, ale je to prvá detská kniha u nás kombinovaná s aplikáciou.

Okrem písania (časopisy, noviny, online) pracovala v televíziách JOJ (Soňa Muller talkshow), Markíza (pikošky pre Teleráno) a v STV (s Gregorom Marešom v Rannom magazíne). V máji 2004 moderovala veľký televízny program v priamom prenose pre ORF s Miguelom Herz- Kestrankom, TRIDENTITY pri príležitosti vstupu Slovenska a Česka do EU. V Holandsku získala diplom z literárnej vedy a germanistiky, v Bratislave promovala z marketingovej komunikácie. Je členkou slovenského SC PEN a jej texty vyšli v Česku, Rakúsku, Srbsku a Taiwane. Okrem literatúry miluje Tamara cestovanie, varenie a svojich blízkych.

V debutovom románe Predavačky bublín predstavila svet médií, falošných skorumpovancov, šoubiznisového výkvetu, ale i novodobej alfa generácie.

Jej novinka Misia Eva, prísne tajné je príbehom o tom, ako školáčka Evka Šidlová vrátila lásku rodičom – vymyslela tajný plán, ako dať svojich rozvedených rodičov opäť dokopy. Spolu s knihou vychádza aj špeciálna aplikácia pre deti, ktoré môžu riešiť úlohy, zahrať si pexeso a písať si vlastný denník. Tri kapitoly a k tomu pexeso bude úplne zadarmo! Parádna aplikácia, pri ktorej sa školáci zabavia, aj sa niečo naučia.

Začítajte sa do dobrodružstva Evy Šidlovej už teraz a zajtra sa autorky Tamary Heribanovej môžete pýtať na všetko okolo kníh, jej štúdia v zahraničí... Tamara Heribanová bude online na Topkách.sk.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

30.10.2012 15:55 - otázka od maggie
Tamarka, prečo nosíte také extravagantné outfity do spoločnosti? :-)
Dobry den Maggie, tak ako niekto nosi hlboke vystrihy, kratke sukne, vysoke ihlicky a citi sa v tom dobre, tak mna vzdy potesi ak spachame nieco rozpravkove a jemne "ine". Je to o pocite :) a inakost ma bavi, nemam rada uniformitu. Mozno vsak o par rokov budem nosit vsetko len v sedom, kto vie :) Tak a to je posledna odpoved, aj ked sa mi nepodarilo zodpovedat uplne vsetky otazky, ktore ste mi poslali. Musim uz bezat, tak mozno nabuduce :) Zelam vam vsetko dobre, vela lasky, stastia, zdravia, pohody a este pekny den! Pozdravujem :) Tami
30.10.2012 15:49 - otázka od Lenka
Tamarka,máš ešte v zálohe podobný "trhák" ako boli Predavacky Bublin, bola by som veeelmi rada, Pekny deň
Ahoj Lenka, dakujem :) V hlave si nosim vela pribehov, ci sa mi podari napisat nieco v style Predavacky bublin to neviem, uvidime... Pozdravujem a pekny den aj Tebe :)
30.10.2012 15:47 - otázka od Barbi
Ahoj Tami, velmi ti drzim palce, aby sa ti stale takto super darilo. Velmi ta obdivujem, lebo si neskutocne sikovna, talentovana a krasna kocka! Chcela by som sa ta opytat, kde beries inspiracie na pisanie knih, aky je tvoj naj spisovatel a kto ta inspiruje v mode, lebo vzdy si nesmierne trendy. Kde si zvasca nakupujes take skvele oblecko? Dakujem, prajem krasny den a vela uspechov:-)
Ahoj Barbi, dakujem velmi pekne! Oblubenych spisovatelov mam vela, v kazdom obdobi sa rada vraciam k niekomu inemu a samozrejme striehnem aj na knizne novinky, ak sa chysta nieco zaujimave. Velmi tazke je povedat jedneho, velmi sa mi paci Ingeborg Bachmann, ale aj Jelinekova, Brezna,Herta Mullerova...a potom knihy, pri ktorych sa zabavim a tych je vela :) V mode ma inspiruje najma moj priatel :) Vela veci si nechavam sit, napr. u skveleho Lukasa Kimlicku, Janky Gavalcovej, Zlatice Hujbertovej, Lenky Srsnovej...ale mam velmi rada aj HM! :) Vsetko dobre aj ja tebe zelaaaaam :)
30.10.2012 15:41 - otázka od karla
Slecna Heribanova, kniha pre deti vyzera byt velmi zaujimava, citala som o nej uz co to, ale na velke sklamanie sa neda nikde zohnat. Ja cez internet nenakupujem, tak prosim nepiste mi linky, na ktorych sa da kupit, pretoze to ja mam strach na internet dat moje udaje. Ale ako je to mozne, ze sa neda nikde kupit? Je uz vypredana? Naozaj som bola v niekolkych knihkupectvach a nikde nic, aj mi povedali, ze nie som jedina, kto sa na vasu knihu pytal. Kde ju teda okrem internetu mozem zohnat? Dakujem za odpoved.
Dobry den Karla, kniha pre deti Misia Eva, prisne tajne vychadza dnes. Predpokladam, ze v najblizsich dnoch bude rozdistribuovana po vsetkych knihkupectvach. Ked sa pojdete pozriet buduci tyzden do knihkupectva, jednoznacne ju uz budu mat! Prijemne citanie a pozdravujem :)
30.10.2012 15:39 - otázka od Patrik a Domča
Dobrý deň, milujem romány a všetky knižky s láskou-neláskou spojené a Vaša knižka Bola to len láska, sa mi veľmi páčila. Držím Vám v živote a tvorbe ďalších diel palce a veľmi sa teším na pokračovanie. Pri čítaní knižky sme sa práve rozhodovali nad menom nášho čoskoro narodeného syna a inšpirovala nás k menu Alex :) S pozdravom Patrik a Domča
Mila Domca, mily Patrik, to ma velmi velmi tesi! Dakujem vam, neskutocne ste ma potesili. Zelam vsetko dobre vam aj malemu Alexovi. Vela lasky, zdravia, stastia a pohody! Pozdravujem!
30.10.2012 15:37 - otázka od Miriam
Tá aplikácia ma zaujala, vyzerá to zaujímavo - ako vám také čosi napadlo? deti sa rady takto hrajkajú, aj môj synátor, takto ho aspoň prinútim trošku čítať:-)
Zdravim Miriam, aplikacia je velmi kreativna, dnes som mala moznost vidiet ju a zahrat sa aj ja :) S napadom spustit okrem klasickej papierovej knihy aj digitalnu s unikatnou aplikaciou, prisla vydavatelka IKARU Gabriela Belopotocka, za co som jej vdacna. Je to naozaj velmi zabavne, clovek az zabudne, ze je uz dospely :) ako ja dnes pri puzzle :)
30.10.2012 15:34 - otázka od Frederika
Ahoj odkiaľ berieš inšpiráciu na napísanie knihy? :)
Ahoj Frederika, inspiracia je vsade naokolo. Vela citam, vela pocuvam, menej hovorim :) Ale ked zacnem pisat knihu, alebo poviedku tak je to najma o planovani:)
30.10.2012 15:29 - otázka od eva
Dobry den Tamarka, je to danost ked je clovek uspesny ako vy alebo je to len o tom ze si poviem od zajtra zacinam na sebe pracovat a musim nieco dokazat. diky, pekny den a vela uspechov.
Dobry den Evi, dakujem Vam. Ja si to takto ani moc neuvedomujem. Samozrejme, ze sa tesim, ked nieco vyjde...Za vsetkym je ale najma vela vela prace :) Pekny den aj Vam a zelam vsetko dobre!
30.10.2012 15:27 - otázka od Johny
Ahoj Tamarka, nemám otázku len ti chcem povedať, že si strašne krásna ;)
Johny, dakujem :)
30.10.2012 15:26 - otázka od Kamila
Tamarka, veľmi sa mi páči tvoj štýl obliekania. Máš talent na štýlové kombinovanie, vždy si decentná, ale paradoxne uletená. Robíš si to po svojom a má to vždy nápad. Čítala som o tebe, že nakupuješ aj v second handoch, je to pravda alebo len novinárska kačica? S detskou knihou Ti držím palce!
Dakujem Kamila, velmi si to vazim. Ano je to pravda, navstevujem sekace, na Slovensku najradsej siet textile house, je tam velmi mily personal, ale chodim aj na vintage trhy, ked som v NYC vzdy zajdem na chelsea market alebo do beacon´s closet v brooklynskom williamsburgu, v londyne to je portobello road market, camdem, vo Varsave Kolo bazar. Je skoda, ze na SK nie je tolko vintage obchodov, Vieden je na tom ovela lepsie, napr. Nostalgische mode alebo Polyklamott :) Pozdravujeeem! :)
30.10.2012 15:23 - otázka od Robert
Ahoj Tamka, blahozelam ku knizke a zelam vela citatelov. Pisat pre deti nie je lahke. Mam dve otazky. Cim si ta ziskal Erich Kästner a bude v pokracovani Emmy a Alexa viac Ed Wooda? :-) Alles Gute aus A.
Ahoj Robert, dakujem! Erich Kastner ma zaujal uz jeho basnami, zboznujem Sachliche Romanze, to je asi moja najoblubenejsia vobec, potom som precitala vsetky jeho dospelacke knihy, najlepsia bola Fabian a ked som sa dostala k detskym, zistila som, ze on akoby mal dve cielove skupiny citatelov. Deti, ale aj dospelych. Pacilo sa mi najma to, ze z jeho riadkov salala laska a dobro. Pribehy boli napinave, ale najma neskutocne ludske a dojimave, plne emocii...A ci bude v pokracovani Emmy a Alexa viac Ed Wooda? :) Konkretne Ed Wooda ani nie, ale situacii na jeho nevydareno vydareny styl tam bude viac :) Alles Gute aus Topkyland :)
30.10.2012 15:17 - otázka od Cicamica
Tamka, musím ťa pochváliť. Lebo, keď si ešte moderovala Zmenáreň a robila misky, vyšiel ti niekde rozhovor a tam si odpovedala v tom zmysle, že v tvojom živote by si sa chcela venovať literatúre. Som si vtedy myslel, napísala debut, aj pri ňom ostane, ale odvtedy si sa pekne pohla dopredu. Gratulujem. S knihou ti želám veľa úspechov!
Dakujem velmi pekne. Pozdravujem:)
30.10.2012 15:17 - otázka od Ing. Július Stankovčík
Vážená slečna Heribanová! (úsmev) 1. Londýn alebo New York? 2. Pobyt alebo poznávačka? 3. Cukor alebo med? 4. Book alebo e-book? 5. Taliansky alebo americký VOGUE? 6. Kávu alebo čaj? 7. Neviditeľnosť alebo cestovanie v čase? Ďakujem. S pozdravom Ing. Július Stankovčík
Dobry den, pan inzinier, 1.) NYC 2.) Poznaaavacka urcite!!! 3.) med 4.) book 5.) taliansky kvoli Meiselovi :) 6.) caj, kamilkovy 7.) cestovanie v case Dakujem aj ja :) Pozdravujem :)
30.10.2012 15:14 - otázka od Tamara
Ahoj Tamarka. Srší z teba pozitívna energia. Prajem Ti, aby sa Ti aj naďalej darilo. Držím Ti palce vo všetkom!
Ahoj draha menovkyna! Dakujeeem a aj Tebe vsetko najlepsie! Nech sa dari a nech si stastna! Pozdravujem :)
30.10.2012 15:13 - otázka od Lenka
Ahoj Tami, čítala som, že si študovala v Utrechte literatúru. Aj ja rozmýšľam, že by som išla študovať do zahraničia. Aké máš skúsenosti? Išla by si znovu študovať von? Pozdravujem :)
Ahoj Lenka, do Utrechtu by som sa vratila, bolo to tam fantasticke. Nadherne mestecko plne studentov, trhy s cerstvymi rybami, zeleninou, vsetci na bicykloch, najkrajsia bola v Utrechte jesen, boli sme velka partia, byvali sme v trinastposchodovom dome a ked sme vecerali spolu, tak sa nas nazbieralo aj 40-50...taka velka rodina...a Utrecht Uni je paradna, velikanska stara kniznica, vynikajuci profesori. Takze, ak by som mala este raz moznost rozhodnut sa kam, urcite by som si opat vybrala Utrecht. To sa ale neda povedat o Viedni. Gymnazium BORG3 na Landstrasser Hauptstrasse bolo super, ale po maturite som zacala studovat na Uni Wien zurnalistiku a to by som neodporucala. Jasne, ze sa to mohlo zmenit, ale v tom case sme boli len cisla. Na prednaske nas sedelo niekolko stovak, tlacili sme sa na zemi, priestorovo to bolo poddimenzovane a kontakt student-profesor bol minimalny...Ale ako vravim, mozno je dnes situacia uplne ina. Drzim palce, Lenka a zelam vsetko dobre!
30.10.2012 15:06 - otázka od Martina
Tvoja kniha je uplne super, nemohla som sa od nej odtrhnut. Prajem vsetko najlepsie v buducnosti, chlapa uz mas ?
Ahoj Martina, dakuuujeeeem! Aj tebe vsetko najlepsie v buducnosti, aj v pritomnosti. A chlapa mam :)
30.10.2012 15:05 - otázka od Lenka
Tami, pozdravujem, Predavacky bublín som zhltla jedným dychom, si velmi sympatická a milá ....prajem ti ešte veľa tvorivých napadov a všetko dobre v pracovnej aj sukromnej sfere
Lenka, dakujem velmi pekne. Aj ja tebe zelam len to najkrajsie!
30.10.2012 15:05 - otázka od Martina Miciková
Pochádzam z Vranova nad Topľou. Je pravda, že na diskotéky nechodím, ale myslím si, že tí, ktorí na nich chodia, sa snažia na nich obliecť čo najlepšie. Nemáme síce takú veľkú možnosť premávať sa v najmodernejších vychytávkach renomovaných módnych značiek tak ako naši krajania z Bratislavy, ale myslím si, že aj vo Vranove sa vedia ľudia obliekať vkusne. Čo viedlo autorku k trochu nevhodnému opisu nášho mesta v jej letnej knihe? Trochu ma sklamala tým, k čomu skĺzla. Pekný deň.
Dobry den Martina, urcite som v "Bola to len laska" nechcela vykreslit diskoteku vo Vranove nad Toplou negativne. To, ze sa Emma a Alex obliekli v sekaci a isli sa zabavit tak trosku okazalo malo odzrkadlit len fakt, ze opat stratili istu mieru formalnosti v ich vztahu. (mimochodom vobec nemam nic proti sekacom, sama do nich chodim :) ) Vychod mam velmi rada, to vedia aj moji kamarati...Aj preto som do casti o malebnom domceku Alexovej babicky vybrala Sedliska, ktore sa nachadzaju pri Vranove nad Toplou. Som presvedcena o tom, ze vo vasom meste sa obliekate vkusne. Je mi luto, ze ste to takto pochopili. Pozdravujem do Vranova nad Toplou a zelam aj ja Vam pekny den.
30.10.2012 14:58 - otázka od Zita
Juj, práve mi na Bux.sk povedali, že ste online, tak to utekám využiť. Nová knižka ma zaujala, rozhodne si ju kúpime, moja Marcelka bude mať radosť - píšete o záchrane manželstva pred rozvodom...prečo túto tému? nejaká konkrétna udalosť? Lebo nie že by nebolo rozvodov dosť, až príliš, ale predsa len čo vás inšpirovalo? Ďakujem, Zita.
Dobry den Zita, srdecne Vas pozdravujem! Knizka je o druhacke Evke Sidlovej, ktora sa jedneho dna rozhodne dat svojich uz rozvedenych rodicov opat dokopy. Je to dobrodruzny pribeh, velka tajna misia plna dokazov lasky, ktore ma pod palcom mala skolacka. Ked sa ma pytate preco som si vybrala prave takuto temu a ci ma inspirovala nejaka konkretna udalost, tak samozrejme aj v mojom okoli vidim mnoho rozvedenych. Kniha vsak nie je o rozvode, je o odvahe bojovat, nebat sa, je o tom, ze ak sa velmi snazime a ideme si za svojimi tuzbami vsetko je mozne. V knizke pomozu malej Evke deti z celeho Slovenska, pretoze za dobru vec sa kazdy rad postavi. Ten tajny plan, misia Eva sa da aplikovat na mnoho veci. Zelam vsetko dobre a pozdravujem Marcelku! Verim, ze sa jej bude Misia Eva, prisne tajne pacit :)
30.10.2012 14:50 - otázka od Katarína
Ahoj Tami, si talentovaná spisovateľka a veľmi zaujímavá osoba. Mám veľmi rada tvoj štýl, a preto chcem o tebe vedieť viac. Zaujíma ma tvoj obľúbený parfém, obľúbená hudba,...Prajem krásny a dúfam, že aspoň trochu slnečný deň. Katarína, Trenčín
Dobry den Katarina, dakujem Vam velmi pekne. Trencin je jedno z mojich oblubenych miest na Slovensku. Moj oblubeny parfum je wood she od Dsquared a oblubena hudba...tak toho je naozaj vela...milujem slovensku kapelu BLOOM, zo zahranicnych Cocorosie, Alinu Orlovu, Reginu Spector, fink, Agnes Obel, Nekka, Joy Denelane, Feist, Ofrin, je toho vela...ale teraz v aute dookola pocuvam vyberovku corso como pre zalubenych :) su tam take klasiky, Nina Simone, Aretha Franklin, James Brown, Marvin Gaye :) Prajem nadherny den aj Vam a vsetko dobre! :)
30.10.2012 14:45 - otázka od Svetlana
Ahoj Tami,čítala som si ukážky z knižky a veľmi sa teším na celistvé dielo. Držím Ti palce
Ahoj Svetlana, dakujem Ti. Aj ja sa uz velmi tesim na knihu. Vychadza dnes, zajtra si ju mam vyzdvihnut v IKARE a ked ju odgumickujem, to bude fajn pocit :) Vsetko dobre zelam!
30.10.2012 14:43 - otázka od michal
Ahoj Tamar, cital som Predavacky bublin a ta kniha sa mi velmi pacila... hlavne ako si s nadhladom opisala sucasny showbiz... preco si sa tentokrat rozhodla napisat knizku pre deti... dik za odpoved... pozdravujem M.
Ahoj Michal, knihu pre deti som zacala pisat niekedy v roku 2010, teda hned po vydani Predavaciek bublin. Zo zaciatku som ani nevedela presnu dejovu liniu, len tak som pisala, celkom som sa pri tom aj zabavala, a ked som mala uz niekolko kapitol hotovych, dala som ich precitat mojim najblizsim. Ich reakcie mi pomohli aby som text zacala vnimat ako buducu knihu. Odjakziva som chcela napisat knihu pre deti, dokonca aj v holandskom Utrechte som zaverecnu pracu pisala na temu Erich Kastner a jeho detska tvorba. V tom case a to som uz mala 22, som opat zacala citat detske knihy a fascinovala ma, ako sa daju zaujimavo podat pomerne zavazne temy bez toho aby autor mentoroval, poucoval. Vzdy som si na knihach pre deti vazila humor, zmysel pre dobrodruzstvo ale i spravodlivost. To som sa snazila pretavit aj do mojej knizky. Verim, ze sa to podarilo :) Pozdravujem!
30.10.2012 14:37 - otázka od Nada
Caf tamara, ja som od teba citala taku brutalnu poviedku o takej pani, ktora chcela liek na to aby sa uz nikdy nezamilovala a potom odletela do francuzska niekde za nejakymi vyskumnikmi a ti jej spravili taku kuru, ze bola odolna voci laske a citom a ked som to citala tak ti poviem na rovinu, aj ja by som taky liek potrebovala. Mozno to znie ako ruhanie, ale neni nic horsie ako neopatovana laska, alebo jednoducho zlomene srdce a to si akoze aj super napisala v tej knihe o Emme a tom Alexovi, co vysla niekedy v lete v tomto roku. Ako by som rada vedela, ze ked to vies tak dobre napisat o citov a tak nenaplnenej laske, tak asi aj ty mas taku trinastu komnatu, ze tiez asi vychadzas sama zo seba. Tak neviem, vsak nemusis mi na to odpovedat, ako to neni ani otazka, ale tak asi to tak clovek ma. Tak pises to silno, putavo, az sa clovek ponor ido tych pribehov ludi, o ktorych pises a to preziva s nimi. Drzim ti palce a vela kniznych uspechov aj teda s touto knizkou pre deti. Vyzera to byt chutne, aj ta tema je velmi pekna, ako bojovat o lasku je ako jeden z najtazsich, ale ako aj najzmysluplnejsich bojov. Takze nech sa ti dari!
Mila Nada, dakujem ti velmi pekne. Nie si jedina, kto mi napisal, ze najradsej by si liek proti zamilovaniu dal naordinovat :) ak by teda taky existoval:) s laskou to byva komplikovane, niekto hovori, ze lepsie srdce zlomene ako skamenele, ja viem len to, ze nie je nic krajsie ako ked sa to s tou laskou vydari :) a teda ze nie je nic zmysluplnejsie ako bojovat o nu :)
30.10.2012 14:33 - otázka od Žanet
Príjemné popoludnie, ja nemám otázku, ale chcem Vám popriať veľa zdravia a všetko dobré, nech sa Vám aj naďalej darí. A Slovensku by som priala v dnešných časoch viac takých mladých šikovných ľudí ako ste Vy :-)
Zanet, dakujem Vam velmi pekne. Velmi ste ma potesili. Zelam Vam vsetko naj a krasny den. :)
30.10.2012 14:32 - otázka od martin
Ahoj Tami:)Sú podla teba dobré známky v škole doležité?Možu sa trojkári presadiť lepšie než jednotkári?
Ahoj Martin, minuly rok som mala stretavku zo zakladky. Ti, ktori mali trojky, stvorky su dnes uspesni manazeri...Neda sa zovseobecnovat a ani by som si to netrufla, ale zalezi od cloveka, jeho ambicii, snov...a stastia.
30.10.2012 14:30 - otázka od Hanajikova
Tamarka, budete aj tento rok na Biblioteke? Zastavila by som sa pre venovanie do knihy. Vnuk bude mat radost. Luba H.
Dobry den Lubka, ano tento rok budem urcite na Biblioteke a to piatok 9teho novembra. O 13tej hodine budem v stanku martinus.sk a o 14.00 budem besedovat s Dadom Nagyom v literarnej kaviarni Panta Rhei. Tesim sa na Vas! Pozdravujem vnuka.
30.10.2012 14:28 - otázka od Lenka
Čítala som Predavačku bublín, veľmi sa mi to páčilo, taký iný štýl písania. to vám tuším vyšlo v Heriale, teraz ste v Ikare - prečo práve Ikar? Niežeby som niečo proti nim mala, je to skvelé, veľké vydavateľstvo, no "kúpili" si vás? Preplatili?:-) Tiež ma zaujala tá aplikácia - kedy už bude? Chcela by som skúsiť
Dobry den Lenka, dakujem velmi pekne. Som rada, ze sa vam Predavacky bublin pacili. Ikar si ma ani nekupil, ani ma nepreplatil :) Po napisanii detskej knizky som dala manuscript citat pani riaditelke Malikovej a ta mi zavolala, ze by mali o moju knihu zaujem. Velmi som sa potesila. Suhlasim, IKAR je velke, silne, velmi uspesne vydavatelstvo s fantastickymi ludmi. Rocne im vychadza niekolko stoviek knih, ale k mojej knizke pristupovali individualne, mali sme mnoho stretnuti, kde sme riesili ilustracie, zalomenie, font, aplikacie...Aplikacia bude odprezentovana na krste knihy, predpokladam, ze stiahnut si ju bude mozne uz o tyzden, dva...
30.10.2012 14:21 - otázka od Zdenko
Tamarka vyzerá úžasne, stále je dobre naladená, s úsmevom - ruku na srdce, naučili vás to najmä v tej cudzine, v rakúsku, Holandsku...lebo u nás asi nie:-(
Zdenko, zdravim, musim vas sklamat...Niekedy mam aj ja zlu naladu :) Ale pravda je, ze sa snazim na svet pozerat s usmevom :)
30.10.2012 14:21 - otázka od mexxxo
Zdravim, jak to funguje s tou aplikaciou po technickej stranke, akoze jak sa to da stiahnut a za ake €€€?
Zdravim mexxxo, funguje to tak, ze okrem klasickej papierovej knihy vydavatelstvo IKAR spusta aj unikatnu, na Slovensku vobec prvu digitalnu detsku knihu spojenu s aplikaciou, vdaka ktorej sa citatelia budu moct stat sucastou tajneho planu. Znamena to, ze pribeh sa v knihe nekonci, ale pokracuje a umozni detom zahrat sa rozne hry. Nebude chybat ani dennik. Vsetko sa vsak bude dat odomknut az po precitani urcitych pasazi z knihy. Po odomknuti hry ju budem mat citatel k dispozicii navzdy. V bezplatnej verzii su k dispozicii tri kapitoly, dennik a pexeso. Pre platenu verziu su k dispozicii vsetky hry. Aplikacia sa bude dat stiahnut z google play (android) a apple store (iOS). Samotne stiahnutie aplikacie je bezplatne, stiahne sa vsak iba lite verzia, obsahujuca spominane tri kapitoly, 1 hru, dennik. nasledna platba prebehne napr. na rajknih.sk, pripadne v inom knihkupectve. po tejto platbe sa v aplikacii odomkne cela kniha. cena pre tych, ktori maju wooky je 5, 90.
30.10.2012 14:13 - otázka od majka
Nemam otazku len kompliment super pišeš a si krásna žena
Majka, dakujem velmi velmi pekne. Moc si to vazim. Pozdravujem!
30.10.2012 14:12 - otázka od Veronika
Ahoj Tamara,ja nemám otázku iba ti chcem zaželať v živote aby sa ti darilo,aby si bola šťastná,zdravá a aby sa ti splnilo všetko po čom túžiš!Pozdravujem ťa :-)
Ahoj Veronika, dakujem Ti velmi pekne. Aj ja tebe zelam aby sa Ti plnili sny, aby si bola zdrava, stastna, milovana. Pozdravujeeeem :)
30.10.2012 14:11 - otázka od Silva
Dobry den, Tamarka, bola som minuly mesiac na vasej besede v Handlovskej kniznici. Aj s vasimi kolegami ste pripravili velmi zaujimave stretnutie. Verim, ze sa bude jedneho dna opakovat. Knihu Misia Eva, prisne tajne si urcite poziciam v kniznici, Predavacky bublin sa mi velmi pacili. Co okrem detskej knihy momentalne pripravujete? Alebo teraz pride k oddychu? Pozdravujem a zelam vsetko dobre.
Dobry den Silva, v kniznici v Handlovej bolo uzasne. Som velmi rada, ze v SC PEN organizujeme podobne besedy, citacky. Marek Mittas to perfektne pripravil, aj s kolegami sme sa medzi vami skvele citili a verime, ze prideme coskoro. Momentalne sa naplno venujem knihe pre deti Misia eva, prisne tajne. Dnes som bola aj s ilustratorkou Petrou Hilbert vo Wooky pozriet hotovu, velmi zaujimavu aplikaciu, ktora bude obsahovat hry ako pexeso, puzzle, pisomku, dennik, atd...vsetko je uz pripravene na spustenie, tak sa tesim. buduci tyzden knihu pokrstime. Mam naplanovane citacky, besedy a potom o par tyzdnov vychadza knizka V dobrom aj zlom a este v horsom, na ktorej som sa podielala so spisovatelkami Denisou Fulmekovou a Petrou Nagyovou-Dzerengovou...Pozdravujem do Handlovej a zelam vsetko dobre!
30.10.2012 14:05 - otázka od Zuzicka
Ahoj Tamara, tvoju knizku Bola to len laska som zhltla za par hodin. Na konci som si aj poplakala. Prosim ta, chystas pokracovanie? Predavacky bublin mam kupene, len som este nestihla sa k tomu dostat a s detskou knizkou drzim palce! Len tak dalej!!!
Ahoj Zuzicka, dakujem velmi pekne. to ma tesi, ze sa ti knizka pacila...ano pisem pokracovanie, dame predsa Emme a Alexovi este jednu sancu :)

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu