Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Katka Knechtová bola online!

Katka Knechtová
Katka Knechtová (Zdroj: foto:)

BRATISLAVA - Katka Knechtová sa na slovenskej hudobnej scéne pohybuje už od pätnástich rokov, keď zažiarila ako členka vtedy začínajúcej skupiny IMT Smile. Hneď jej úplne prvá skladba Nepoznám sa stala nadčasovým hitom, ktorý môžete aj dnes bežne počuť v rádiách.

Po odchode z IMT Smile založila Katarína vlastnú skupinu Peha a zložila sériu mimoriadne úspešných piesní – Za tebou, Naoko spím, Spomaľ, Slnečná balada, Muoj bože a mnoho ďalších.

V roku 2008 sa rozhodla odísť na sólovú dráhu, ktorú odštartovala albumom Zodiak, už o pár dní k nej pribudne čerstvá novinka nazvaná Tajomstvá. Nová veľká platňa Katky Knechtovej vznikala viac ako rok, no fanúšikom sa na ňu oplatilo čakať – nahrala ju totiž s Christianom Eignerom, dlhoročným bubeníkom,  spolupracovníkom a producentom skupiny Depeche Mode. Pesničky vznikali v dvoch viedenských štúdiách, len slovenské spevy dorábala Katka v Prešove. O záverečnú mixáž sa v Anglicku postaral Paul 'P-Dub' Walton. Všetky piesne existujú v Katkinom podaní už aj v anglických verziách, anglická mutácia jej novej platne určená pre zahraničné trhy vyjde pod názvom Love And Regret.

Katarína Knechtová je dvojnásobnou držiteľkou ceny OTO ako Najlepšia slovenská speváčka,  v ankete Slávik takisto dvakrát obsadila druhú priečku. Jej popularita prekročila hranice Slovenska a teší sa veľkému záujmu aj v Českej republike.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

08.02.2012 11:35 - otázka od Peter
Ahoj Katka, mas super hlas a robis super hudbu, tak drzim paste nech sa ti stale dari......
Dakujem! A zaroven Vam dakujem za otazky...Tesim sa na vsetko co pride...Majte sa krasne a vela lasky posielam.... Vasa Katarina...
08.02.2012 11:29 - otázka od ondro
Black Celebration :o)
Yeah:)
08.02.2012 11:28 - otázka od stano
ahoj kati vyzeras naozaj sqele :) tesis sa uz do londyna na gig 25 februara lebo mi sa uz vsetci tesime urcite tam budes mat podporu aj z naseho rodneho mesta Presov (americky SEATTLE ) :))) maj sa krasne have a nice day
Ja sa uz velmi tesim! Vidime a hlavne pocujeme sa:)
08.02.2012 11:27 - otázka od Daniela
Ahoj, Katka...len chcem poďakovať za krásnu hudbu, ktorú robíš...ostaň taká, aká si...želám všetko len to naj
Dakujeeeem, naozaj velmi pekne.
08.02.2012 11:23 - otázka od Nell
A co máš ještě dneska v plánu po tomhle online rozhovoru? :-)
Caka ma cesta domoooooovvvvvv :))))
08.02.2012 11:20 - otázka od Annie
Ahoj Katka, aké knihy rada čítaš?
Ahoj, odporucam napr. knihu "Zdroj" - Ayn Rand, za posledne obdobie je to rozhodne najlepsia kniha, ktoru som citala.
08.02.2012 11:17 - otázka od Dominik
Ahoj Katka, velmi ti drzim palce a dufam ze sa este ukazes na RIPFEST-e :) Moja otazka znie: oslovila ta STV aby si zastupovala Slovensko na Eurovizii? Ak hej a ides, tak by to bolo skvele :) Dakujem za odpovede..
Ahoj Dominik, aj ja verim, ze sa na Ripfeste este uvidime :), bol to skvely festival. Zatial ma STV neoslovila, ale dakujem, ze sa tesis aj za mna :). maj sa krasne.
08.02.2012 10:56 - otázka od majyo
ahoj katka, nemam otazku, len ti chcem popriat vsetko dobre a vela uspechov ... sme na teba v presove velmi hrdy a fandime ti ...
dakujem ! :)
08.02.2012 10:55 - otázka od Terka
Ahojky Kati, v první řadě ti musím pochválit singl „Zmier svetlo s tmou“. Je to další skvost a už se těším na další z alba. Opravdu se vyplatilo čekat! Přeju vydařený křest! A promo fotky jedním slovem – WOW! Chtěla jsem se zeptat, jestli už jsou v plánu nějaké koncerty na Moravě? Myslím i třeba nějaký fesťák nebo tak, ať se mám na co těšit :) Snad budu mít zase brzy tu čest tě potkat live jako v Olomouci a nejlépe i s dalšími „Katkúšikmi“ Zdravím kapelku, Sandru a Monu ;) Měj se krásně!!!
Ahoj, dakujeme a pozdravujeme aj my! :)
08.02.2012 10:55 - otázka od Milan
Dobrý deň, Veľmi Vám fandím,myslím že ste ojedinelý zjav nie len v oblasti hudby ale aj ako osobnosť. otázka: 1.čomu podľa Vás vdačíte za to, že ste tam kde ste? 2. kedy budete vystupovať v Košiciach? prajem veľa úspechov Milan
Ak by som to mala v kratkosti zhodnotit, tak talent, stastie, drina, trpezlivost v roznych davkach...
08.02.2012 10:54 - otázka od Michal
Ahoj, v akom veku si sa rozhodla pre cestu profesionálnej speváčky? Kto ta priviedol k spevu? Prajem veľa úspechov.
Ahoj, myslim, ze si to "povolanie" vybralo skor mna ako ja jeho..
08.02.2012 10:53 - otázka od Silvia
Katko, kdy prijedes navstivit lezaka svetlyho a jeho maminku?
Ahoj potvorka. dufam, ze to stihnem, kym este leziak leziakom bude, lebo inak s nim pojdem rovno na rande... :)
08.02.2012 10:52 - otázka od exist
Ahoj Katka, príde s novým albumom aj nová gitara?, ked bol Zodiak tak si vytasila gibson firebird (paradne ti sekne).Fandím tebe aj The Cubes. Pekný den prajem
Ahoj, momentalne sa venujem skor kupovaniu novych blan na bicie (cubes)...gitarky zatial nebudu mnozit...pribudne klaves :)
08.02.2012 10:51 - otázka od Dodo
Ahoj Katka. Chcel by som sa spýtať, či bolo pre teba ťažké spievať v staroslovenčine (myslím skladbu Muoj Bože) a touto cestou by som aj chcel poprosiť o autogram, či by si mi mohla poslať. Adresa je Jozef Timek, Zvolenská 231, 99201 Modrý Kameň. A prajem veľa úspechov a Slávikov na poličke :)
Ahoj, tazsie bolu ju zlozit ako spievat...:)
08.02.2012 10:50 - otázka od Ince
Aku polohu pri sexe mas najradsej? dakujem za odpoved.
hladko-obratko :)
08.02.2012 10:50 - otázka od Nell
Ahoj Katko, můžeš nám prozradit něco o chystaném videoklipu k písni Zmier svetlo s tmou? Zdravím tě a moc se těším na album :-)
Lepsie raz vidiet, ako stokrat pocut...pracujeme na tom :)
08.02.2012 10:49 - otázka od Martin Hintoš
Vaša hudba je zážitok pre uši a dušu. Hoc počujem len na jedno ucho, o to väčší zážitok má moje srdce a duša. Preto moje otázky sú: Pri komponovaní vkladáte do hudby "kúsočky duše" + emócie zo svojho života? Stáva sa vám že pri hraní staršej piesne si spomeniete na emócie ktoré vás ovplyvnili pri jej tvorbe?
Ahoj, dakujem velmi pekne. Myslim, ze ak clovek sam sklada hudbu, nevyhne sa tomu, aby do toho nevkladal sameho seba, skusenosti, emocie, predstavy, tuzby, frustracie :)...Ano, spomeniem si, napriklad pri piesni "Krajinou"...
08.02.2012 10:47 - otázka od Marek
Aký máš rada šport?
plavanie
08.02.2012 10:47 - otázka od Roman Štadler
Aký máš názor na hudobné súťaže?
Ahoj Roman...je to pre niektorych ludi velmi dobra zarobkova cinnost..:)...na druhej strane , spevaci dostanu sancu ukazat, ze nieco dokazu, aj ked to v konecnom dosledku nemusi byt vobec dolezite...stale cakam na autorsko-interpretacnu sutaz, nie karaoke... :).
08.02.2012 10:46 - otázka od Vlado
Dobry den Katka. Chcem sa Vas opytat ako sa Vam pacilo v Bruseli a ako ste si uzili koncert? Krasny den a mimochodom, ten novy image Vam velmi pristane. Vlado.
Ahoj, koncert v Bruseli bol nad moje ocakavania...stretla som tam vela milych ludi a ako by povedal moj kamarat Meky Zbirka - "Pridavali sme. Dvakrat"
08.02.2012 10:44 - otázka od Mofo
Katka srdečne Ťa pozdravujem :) Pripravila si poslucháčom krásny Valentínsky darček, nový album "Tajomstvá". Želám Ti aby rok 2012 vyšiel podľa predstáv , aby nový album bol "minimálne" zlatý a jeho zahraničná mutácia "Love And Regret" zabodovala v zahraničných hitparádach. Albumy majú na to všetky predpoklady, dôsledná príprava a svetový producent ! Keď bude najbližšie koncertovať skupina Depeche Mode na Slovensku môžeš byť ich predskokan... bubeník Christian Eignerto to zariadi :) Aj Tvojej skupine "kociek" The Cubes nech sa podarí vydať ešte tento rok album a veľa koncertov. Okolo seba máš super tím spolupracovníkov, menežérku Sandru a chalanov zo sprievodnej skupiny , potom je radosť tvoriť:) Máš veľký dar rozdávať svojim spievaním ľuďom radosť, patríš medzi najvýraznejšie speváčky na Slovensku. A želám nielen Tebe, ale všetkým slovenským spevákom, aby rotácia ich piesní v slovenských rádiách bola čo navyššia ! Mofo/LM/
Dakujem Mofo! verim, ze si ta dobra "sudička"....:)
08.02.2012 10:44 - otázka od lucia
Ahoj dostala si sa do prvej pätky na slavika ? urcite to uz vies
pocula som o tom nieco :))
08.02.2012 10:44 - otázka od Kokso
Ahoj Katuško, nevíš už, kdy se bude vysílat v Legendách popu díl věnovaný Tobě? A doufám, že ti Pepa Ráž a Petr Janda oplatí návštěvu, i když Petrovi budeš muset snížit tóninu tak o 5 kilometrů :-)
Dakujem Ti velmi pekne, ale na to je este velmi skoro:)...zatial sa nechystam do rockoveho dochodku...musis este chvilu pockat :)
08.02.2012 10:43 - otázka od arsen79
Ahoj Katko, v první řadě ti musím složit velkou poklonu jako chlap, kterému se líbíš :). Zároveň by mě zajímalo, jestli plánuješ větší, nebo menší turné v ČR? A s tím spojený dotaz: Jestli zavítáš i do Uherského Hradiště? Přeju Ti, aby se nová deska dobře prodávala. měj se hezky Franta
Ahoj, dakujem. V CR planujeme hrat v ramci festivalov, mame predbezne dohodnute Benatsku noc, Sazava Fest, Loket, atd...Okrem toho nejake mestske akcie, budeme v Prahe aj krstit novy album...vsetko vcas zverejnime na www.katarinaknechtova.com a facebooku /Katarina Knechtova official/....
08.02.2012 10:41 - otázka od Erika
Ahoj Katka, pocula som, ze sa nechces a neplanujes odstahovat z Presova. Preco?
V Presove som doma a citim sa tam dobre. Mam tam kopec kamaratov, rodinu, zazemie a aj pracovne. Takze nie je dovod a verim, ze dlho nebude. :)
08.02.2012 10:40 - otázka od Katarína
Ahoj Katuška, v prvom rade Ta chcem pozdraviť a popriat veľa šťastia a zdravia.. Moja otázka : cítiš sa dobre v "novom " šate ? Vyzeráš super. STálo )Ta to veľa úsilia zmeniť zovňajšok? Ďakujem Ti za odpoveď,pekný dník prajem
Ahoj, dakujem Ti velmi pekne. Myslim, ze vonkajsie odzrkadluje vnutorne...citim sa velmi dobre. Mojim zamerom nebolo sa stylizovat do nejakej umelej podoby, ale citit sa prirodzene a zaroven podporit aj novy album...
08.02.2012 10:39 - otázka od Viček Ostrava
Ahoj Katko, moc zdravím Tebe i Sandru a držím palce aby byl nový album úspěšný, nechtěla bys nám někdy přijet (klidně i s kapelou) zahrát do Ostravy? Zatím to zkouším po dobrém, ale kdybys chtěla dělat drahoty, začneme s Nelluškou sepisovat petici... :-)
Ahoj Vičku! No teda ! :) Srdecne Ta pozdravujeme a budeme na tom, aby sme sa tam ukazali...Nezapomeň vzit svou letní partu !
08.02.2012 10:37 - otázka od Otec Stanislav
Plány Katky Knechtovej do budúcnosti?
...najblizsie plany...koncert v Londyne koncom februara, krst albumu, koncerty, tocenie videoklipu, novy dizajn webovej stranky, hranie na Olympiade v Londyne, atd atd...uvidime, co najblizsie mesiace prinesu...
08.02.2012 10:36 - otázka od Jakub
Akú máš rada hudbu?
priznam sa, ze momentalne mam najradsej ticho...to je najkrajsia hudba, ktora teraz existuje :)
08.02.2012 10:35 - otázka od Peter
Ahoj si veľmi pekná:):):)
o, dakujem. to sa tak dobre pocuva :)....
08.02.2012 10:35 - otázka od Gabika
Ahojček Kataka ktorú svoju skladbu máš najradšej?
Momentalne "Zmier svetlo s tmou"... :)
08.02.2012 10:35 - otázka od Janka
Ahoj Katarínka, ako vidíš svoje šance na OTOvi?
necham sa prekvapit :)
08.02.2012 10:34 - otázka od Zuzana
Ahoj Katka ako si pamätáš na Lets dance?
Spominam v dobrom, hlavne na svojho zlateho tanecneho mucitela Uveho :), ktoreho tymto pozdravujem a gratulujem mu k uspechu na poslednej tanecnej sutazi !
08.02.2012 10:34 - otázka od Paloma38711
Ahoj Kati plánuješ aj hudobný nejaký duet?
Ahoj, nie je to velmi moja salka kavy, ale raz to urcite pride...
08.02.2012 10:33 - otázka od Pipo
Mas radsej ponozky a tenisky,alebo plazove zapky a bose nohy?
jednoznacne ponozky v plazovych zabkach :)))) ...
08.02.2012 10:33 - otázka od zoly
Ahoj Katka,som tvojim dlhorocnym fanusikom a obdivovatelom,velmi dobre sa pocuvaju tvoje skladby,drzim ti palce do dalšej uspesnej tvorby.Ako často byvas v PO? Pozyvam ta na kus reci aj na dobru veceru do Šarišskej chyži na hlavnej prijimaš?Ak tak odpiš na moj mail,potesis.
Ahoj, dakujem ti velmi pekne, ze aj Presovcanovi sa paci moja hudba, stale zijem v Presove a nemam v plane to menit. Dakujem Ti za pozvanie na veceru, ale nebudem slubovat , co nemozem splnit :)
08.02.2012 10:31 - otázka od Martin
dobry den, asi pred 15 romi vysiel prvy album i.m.t. smile, na ktorom ste sa spolupodielali. myslim, ze ten album ostane dlho neprekonany - najma spojenim takych hudobnikov, ako ste vy a ivan tasler. kazdy ste sa vybrali inym smerom, velmi vam drzim palce. ako s odstupom a nadhladom hodnotite obdobie vasich zaciatkov? mate tu platnu rada, alebo je nostalgia "nepriatelom"?
Aj pre mna je to kultove obdobie a kultovy album, ktory mi zmenil zivot :)
08.02.2012 10:31 - otázka od DanaKa
Nemam otazku, jen chci poslat pozdrav z Prahy... :-)
Nemam odpoved, pozdravujem z Bratislavy :)
08.02.2012 10:30 - otázka od Janka1235
Katka podľa teba sú známky v škole doležité?Sú jednotkári v živote úspešnejší než trojkári?Aké si mávala vysvedčenia na strednej škole?Aké predmety ťa bavili???? Prajem pekný deň papa:)
Rozhodne si nemyslim, ze su znamky v skole dolezite, ale to neznamena, ze nie je dolezite ucit sa :)... Priznam sa, ze do skoly som velmi rada nechodila :)...tesila som sa akurat na prestavky, lebo mama mi robila velmi dobre desiate...:)
08.02.2012 10:29 - otázka od anusha
Ahoj Katka, videla som ťa na STV v legende POP-u a musím skonštatovať, že máš úplne super image a veľmi ti to pristane len tak ďalej. Prajem veľa dobrych pesničiek.
Dakujem, to potesi :)
08.02.2012 10:29 - otázka od Pepa
Skvělá barva hlasu,perfektní intonace,profesionální přístup......nemám otázky,jen poslouchám a držím tlapky. ( i v os.životě ok?) ...hezký den
Ahoj, dakujem velmi pekne.
08.02.2012 10:28 - otázka od marian
ahoj Katka,teším sa na nové CD. Kedy chystáš turné? Držím Ti palce, si veľmi zlatá a sympatická,ahoj
Turne urcite bude, ale mozno na jesen alebo az na jar buduci rok...uvidime ako sa veci vyvinu, kazdopadne na tom budeme pracovat...dovtedy budeme riadne koncertovat v ramci festivalov alebo samostatnych koncertov v SR a CR...
08.02.2012 10:27 - otázka od Petra
Ahoj Kati, kto sa postaral o text zmier svetlo s tmou? Prvý raz som ju počula v polospánku :-)ale na druhý raz som ju už vnímala naplno a skoro sa rozplakala. Krajšie sa ten text napísať a interpretovať hádam ani nedal a to myslím úprimne. "Sú roky a dni, lem zopár chvíľ zasvieti v nich... je to tak... keď je svetlo tak sa darí, ak je tma tak sa zase nedarí a tak to má byť, mne osobne to dosť pomohlo, vďaka...
Ahoj, aj ja to povazujem za vynimocne spojenie v tejto piesni, hudba a text sa krasne doplnaju. Text napisal Vlado Krausz. Dakujem Ti za tvoju reakciu, je to pre mna velka cest, ked sa piesen niekoho takymto sposobom dotkne....
08.02.2012 10:26 - otázka od Marek Kojnok
Ahoj Katuška,ja som Marek a tiez byvam v presove.Strasne ti fandim pacis sa mi ako vizeras si velmi pekna a mila. Moja otazka je AKO DLHO UZ HRAS NA PIANO? A AKO DLHO TI TO TRVALO? kym si sa to naucila? lebo ja by som sa chcel naucit hrat na piano,potrebujem nato odbornu skolu? a este by som ta chcel poprosit o nejaky osobny kontakt.moj moj e-mail je marko19@centrum.sk a moje cislo je 0944139028 tak by si mi poslala SMS :-D
Ahoj, chodila som na Zakladnu umelecku skolu, takze zaklady zo skoly mam, ale ten zvysok je moja vlastna iniciativa, skusanie, hladanie....drzim ti palce.
08.02.2012 10:24 - otázka od zirius
Ahoj Katka....uz par rokov si pospevujem tvoje songy..si Nr.1 Tvoja nova pesnicka je skvela..Zakazdym ked ju pocujem vo mne prehrmi tisic emocii :) Myslis ze niekedy planujes koncert aj v Nitre? Drzim ti palce...si super :) Lucia
Dakujem pekne. Prave pracujeme na koncertnych verziach novych skladieb, urcite koncerty v okoli Nitry budu, vsetko sa vcas dozviete na www.katarinaknechtova.com
08.02.2012 10:23 - otázka od Veronika
Ahoj Katka,ja nemám otázku iba ti chcem zaželať v živote aby sa ti darilo,aby si bola šťastná,zdravá a aby ťa všetko zlé obchádzalo a samozrejme aby sa ti splnilo všetko po čom túžiš :))) Pozdravujem ťa :)))
Dakujem kraasne....

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu