Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Autorka bestsellerov Bára Nesvadbová bola online!

Bára Nesvadbová Zobraziť galériu (2)
Bára Nesvadbová

Barbora Nesvadbová je obľúbenou a úspešnou autorkou bestsellerov (Řízkaři, Bestiář, Život nanečisto, Pohádkář, Brusinky). Laickú i odbornú verejnosť zaujala už svojou prvou knihou Řízkaři. Nasledoval Bestiář, sfilmovaný s Danicou Jurčovou, Karlom Rodenom a Marekom Vašutom v hlavných úlohách.

Na filme sa autorka podieľala aj ako spoluscénáristka. Ďalšou knihou bola poviedková publikácia Život nanečisto, nasledoval Pohádkář a Brusinky.

Každého z titulov sa predalo viac než šesťdesiattisíc kusov, Bestiář bol na Knižnom veľtrhu oficiálne vyhlásený za jednu z piatich najviac požičiavaných kníh v českých knižniciach. Barbara sa pustila ale aj do rozprávok a vznikla tak neobyčajná knižka pre deti - Garpíškoviny, aneb Bibi a čtyři kočky.

Bára je aj veľkým fanúšikom elektronických médií. Po úspešnom internetovom románe na objednávku sa pustila do ďalšieho odvážneho projektu a stala sa jednou z tvárí Wooky.

Projekt Wooky prináša na slovenský trh knihy v elektronickej podobe. Fenomén e-bookov navyše podporil vlastnými elektronickými čítačkami Wooky, ktoré sú dostupné už od 99€ na www.rajknih.sk.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

07.12.2011 11:20 - otázka od Gretka
Dobry den Bara, planujete svojej rodine kupit na Vianoce nejaku e-book? Dakujem Gretka.
juju, Bibce Ctyrlistek a svemu partnerovi predplatim celou odbornou cast Wooky, doufam, ze tam dostanu nejakou profesni slevu :-). Tak se mejte hezky, uz musim do hrackarstvi. Pekny zbytek stredy!
07.12.2011 11:15 - otázka od reynoso
Pacila by sa ti masaz celeho tela pavim perim ak by bola zadarmo
ani kdybych za ni mela platit, tak bych ji nechtela. dik.
07.12.2011 11:15 - otázka od Erika
Dobry den, zaujimalo by ma, ci dej knihy vymyslate pocas jej pisania a priebezne ho menite, alebo ci uz od zaciatku pisania mate jasnu hlavnu dejovu liniu? Aky by ste dali tip zacinajucim spisovatelom? Dakujem
Asi at si najdou na psani cas. Myslim, ze je mnoho cest. Cesta trpelivosti, i cesta vasne. zalezi na povaze, na talentu, na napadu..., ja sama predem kostru pribehu mam, ale neni presne nalinkovany, psani pro mne je laska, novinarina prace, takze fejetony mam presne vymyslene od zacatku po pointu, vetsi utvary se casto v prubehu psani meni...
07.12.2011 11:13 - otázka od mat
Pekný deň, prajem mám na vás otázočku, máte nejaký web, adresu, mail kde by som vám mohol napísať žiadosť o autogram. Veľmi rád by som mal v zbierke autogramov takú skvelú spisovateľku ako ste bezpochýb vy. Vopred ĎAKUJEM za ochotu a prajem krásny deň..:)
to je mile, asi nejspis na casopis, kteremu delam sefredaktorku, harperś bazaar, drtinova 8, praha 5
07.12.2011 11:12 - otázka od nie je podstatne
nechcem sa nic spytat, iba ze mas dobry hudobny vkus, obdiv za Mahlera, pretoze toho nezvladne siroke publikoum :-) , nech sa dari.
to je podstatne. a nemam myslim dobry vkus, jen mne ba jen neco :-)
07.12.2011 11:12 - otázka od pata
Dobry den Bara,co vam pomohlo po rozchode s vasim manzelom..pekny den prajem
Ja jsem byla strasne rada, kdyz mne konecne rozvedli. Takze ksem nepotrebovala pomoc. Pochopitelne rozchod byl blby, meli jsme male dite, ale ja se rozhodne hrozne moc chtela rozvest. Ale jestli se ptate, co pomuze z nestastne lasky, pak myslim, uprimne, jen cas...
07.12.2011 11:10 - otázka od Jana
Dobry den, pani Nesvadbova! Mam velmi rada Vase knihy. Mam ich nacitane takmer vsetky a akurat sa chystam na Boruvky. Tesi ma, ze Vase knizky zacinaju vychadzat aj v slovenskom preklade. Aka bola prvotna motivacia angazovat sa viac aj na Slovensku? (dennik mademoiselle noire, preklady knih, a momentalne elektronicke knihy)
Asi vse v jednom. A taky sem nechci Lukase poustet samotneho :-).
07.12.2011 11:08 - otázka od Lucia
Prajem Vám pekný deň, Už odmala som chcela byť spisovateľkou Aj som dostala ponuku napísať knihu len mam s toho trochu strach Vedeli by ste mi niečo poradiť alebo sa pozrieť nato a povedať mi svoj názor. S pozdravom Lucia.
Myslim, ze kdyz nekoho psat bavi, mel by to zkusit, no a pak sama uvidite, jestli text bude stat za publikaci.
07.12.2011 11:07 - otázka od Daniela Šerešová
Prajem pekny den v Bratislave ;) Chcela by som sa spytat, aky mate vztah k tomuto mestu, kedze ste mu venovali aj jednu z kapitol v Mademoiselle noire. Zaroven sa chcem spytat, ci chystate v blizkej buducnosti este nejake dalsie podobne novinky?
Dekuji moc, i vam hezky den, ja se dnes odpo moc tesim na Danici Jurcovou, hrala mi v Bestiari a na Slovensku vysel Rozpravkar, tak z nej odpo v pet bude cist v Panta Rhei na Postove. Muj pritel tady ma kancelare, takze Bratislavu mam rada, je moc hezka a take plna krasnych holek :-). A novinky? venuji se hodne charitativnim projektum, ted vysel takovy hodne barevny kalendar s Tingl Tanglem a tak na jaro planujem nejake dalsi foceni. Plus film podle Rozpravkara.
07.12.2011 11:04 - otázka od Filip
Dobry den, Bara :) Zaujalo ma, ze ste sa ako zena stali jednou z tvari citaciek Wooky. Predsalen ide o technologicke hracky a zeny povacsinou nemaju k takymto vychytavkam vztah. Aka je Vasa zdatnost vo vyuzivani novych technologii? Planujete aj Vy vyuzivat elektronicku citacku a sklznut k e-bookom?
Ja se snazim, hodne mne uci dcera. Je bizarni, jak ona sahne po ctecce a jak jsou ty pristroje automaticke a intuitivni, tak to hned chape, tzn mne posleze vysvetli. Ctecku pochopitelne mam a hopdne vitam dobu, kdy treba deti nebudou tahat ty obri tasky na zadech, ale bude jim stacit jedna ctecka. Takze e-booky super, jen do postele, tam budu mit vzdycky radsi klasickou knizku...
07.12.2011 11:00 - otázka od Petra
Dobry den, Bara, chcela by som sa spytat, kde cerpate inspiraciu pre vase knihy? Su to aj realne skusenosti? Citam pravidelne dennik mademoiselle noire a su situacie, ktore su opisane az neskutocne realisticky. Dakujem za odpoved.
Urcite ne, myslim, ze kdybych mela zazit vsechno, co je popsano v mych knizkach, tak uz jsem realne v blazinci a ne tady na chatu...
07.12.2011 10:59 - otázka od Irmositta
Zdravim Vas, pani Nesvadbova, priznam sa, ze som Vas zaregistrovala trosku viac az vdaka Denniku Mademoiselle Noire. Chcem sa spytat, ci budete pokracovat v jeho pisani aj v buducom roku? Pripadne chystate nejaky podobny projekt?
Rada bych vydala novelku podobneho tematu, ale prave pred tydnem mi vysla knizka fejetonu Boruvky, ktera se v lednu bude namlouvat jako audiokniha, sice audioknizka neni webovy roman, ale preci jen je to neco jineho, nez klasicka papirova vec. Byt, uprimne, ja mam nejradsi velke tluste romany :-).
07.12.2011 10:57 - otázka od Roman Stadler
Ak y je smer tvojho pisania?
Myslim, ze starnu, takze snad dospelejsi. Jinak mam ale jedno stale velke tema, a tim jsou vztahy.
07.12.2011 10:56 - otázka od Michal
Plány na leto?
Konecne zmizim na ctrnact dnu s dcerou, mamou, partnerem a psem, vypnem telefony. Slibujem si to uz nejmene pet let a konecne to zkusime.
07.12.2011 10:55 - otázka od Otec Stanislav
Plány do budúcnosti?
Ja moc neplanuji. Slibila jsem ted divadelni hru, tak tu bych rada napsala. A take planujeme film podle meho romanu Rozpravkar, uz je hotovy scenar, na ten se moc tesim.
07.12.2011 10:54 - otázka od Zwerina99
Chodíš na pedikúru?
Ne, nestiham. Ale mela bych :-).
07.12.2011 10:54 - otázka od Jakub
Akú máš rada hudbu?
Mahler, Mozart, Debussy. Pink Floyd. Streisand. Cechomor. abba.
07.12.2011 10:53 - otázka od Peter
Ahoj si veľmi pekná
Dik. Ale byvalo lip :-).
07.12.2011 10:53 - otázka od Jana
Aký je Karel Roden nejml v ako človek?
Ja nevim, nikdy jsem ho osobne nepotkala. Alôe asi bude fajn. Kazdopadne je to skvely herec.
07.12.2011 10:52 - otázka od Gabika
Dobrý deň necháte sa inšpirovať pri práci aj autorkami ako Danielle Steel, Inga Lidstrom či Rosamunde Pilcher?
Urcite ne. Jeste jsem od nich nic necetla :-).
07.12.2011 10:52 - otázka od Zuzana
Akú literatútu máte vy osobne najradšej?
Mám ráda Ericu Jong, Bouvoair, Durasovou a mym nejvetsim soucasnym oblibencem je bezesporu Irving. Z cesek asi Iva Hercikova.
07.12.2011 10:51 - otázka od Paloma38711
Čo vás inšpiruje pri písani?
Mé okolí, kradu príhody mým blízkým. Kdybych to mela shrnout, nejvic mne inspiruje zivot.
07.12.2011 10:49 - otázka od Pipo
Máš radšej ponožky a tenisky alebo plážové žapky a bosé nohy.
Bosé nohy
07.12.2011 10:49 - otázka od OGGY
Máš rada masáže?
Nemam na ne cas. Bohužel. Ale co si tak vzpomínám, bavily mne hodně, když jsem ještě mívala volný čas :-).
07.12.2011 10:47 - otázka od THE ROCK
Si šteklivá na chodidlách?
Ano. Hodne.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu