Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Čech išiel v tuneli 195 km/h, prišiel o vodičský preukaz

ilustračné foto
ilustračné foto

BERN - Rýchlosťou 195 kilometrov za hodinu cez víkend uháňal český vodič (29) alpským tunelom vo Švajčiarsku.

Miestna polícia informovala, že za tento prehrešok Čechovi na mieste odobrali vodičský preukaz a nechali ho zaplatiť 5000 frankov (asi 3800 eur) ako zálohu na prípadnú úhradu materiálnych i nemateriálnych škôd, okrem iného za ďalšie právne konanie súvisiace s týmto prípadom.

Mladý Čech prechádzal na juhu Švajčiarska tunel San Bernardino. V úseku, kde je povolená rýchlosť 80 kilometrov za hodinu, automatický radar vodičovi nameral o 115 kilometrov za hodinu viac. Onedlho piráta ciest polícia zastavila.

V poslednej dobe je to ďalší prípad, keď policajti na západ od českých hraníc piráta ciest zastavili a nekompromisne potrestali. Začiatkom januára Rakúšania ukončili jazdu Čecha (32), ktorý uháňal na diaľnici v Tirolsku rýchlosťou 196 kilometrov za hodinu, zatiaľ čo povolená bola stovka. Mužovi na mieste odobrali vodičský preukaz a vodič musel tiež zaplatiť kauciu 1000 eur. Rakúska polícia zároveň prípad odovzdala príslušnému úradu oblastnej správy. Podľa všeobecnej praxe takým vinníkom hrozí aj dočasný zákaz riadenia motorových vozidiel na rakúskom území.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu