Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Mladíka za jazdu rýchlosťou 213 km/h nepotrestajú

Kvôli chybe polície sa mladík vyhol trestu
Kvôli chybe polície sa mladík vyhol trestu

BRUSEL - Istý mladý Belgičan síce išiel podľa policajného radaru pred časom po diaľnici rýchlosťou až 213 kilometrov za hodinu, napriek tomu za to kvôli policajnej chybe nebude nijako potrestaný. Informuje o tom dnes belgický denník DH Les Sports.

Prípad sa dostal začiatkom novembra na súd. Mužovi (26), ktorý si na svoju divokú jazdu požičal otcovo BMW, hrozilo odobratie vodičského preukazu na niekoľko mesiacov a tiež pokuta a zaplatenie správnych poplatkov v celkovej výške okolo 1000 eur. Nakoniec však odchádza úplne bez postihu, zdôraznil denník.

Pomohla k tomu šikovnosť jeho právnika a tiež drobný prehrešok belgickej cestnej polície. Tá totiž pri meraní využila radar na palube automobilu. Na tom by nebolo nič zlé, ak by bol prístroj patrične skontrolovaný.

V Belgicku totiž musí prejsť každé dva roky kontrolou. Tou síce prístroj prešiel, ale až niekoľko dní po zameraní dopravného piráta. V deň, keď mu policajti zmerali zmieňovaných 213 kilometrov za hodinu na mieste, kde je povolené 120 kilometrov, bol prístroj "prepadnutý" o jediný deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu