Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dostal šmyk, na chodníku zrazil štvročlennú rodinu

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

DOLNÉ LUTYNĚ - Celú rodinu zrazil v piatok na chodníku v Dolnej Lutyni dvadsaťročný vodič. Ťažké zranenia utrpela trinásťročná dcéra aj obaja rodičia, štvorročný syn vyviazol úplne bez zranení.

Vodič nezvládol rýchlu jazdu a dostal šmyk. Bude obvinený z ublíženia na zdraví. Povedala to hovorkyňa karvinskej polície Zlatuše Viačková.

Vážna nehoda sa stala v časti obce Nerád okolo 17:30. Mladík išiel v osobnom aute Hyundai Lantra po hlavnej ceste smerom z Bohumína na Věřňovice. Pri odbočovaní vľavo neprispôsobil rýchlosť stavu vozovky a dostal šmyk, po ktorom skončil na chodníku. "Bohužiaľ práve v tú chvíľu po ňom prechádzala štvorčlenná rodina, ktorú zrazil," povedala hovorkyňa.

Podľa hovorcu krajských záchranárov Lukáš Humpl utrpela dcéra vážne zranenia hlavy a s podozrením na poranenie mozgu ju záchranári previezli do ostravskej fakultnej nemocnice. Jej otec (41)mal ťažko zranenú nohu a skončil v starostlivosti bohumínskych lekárov. Matku (38) previezli záchranári do nemocnice v Orlovej s poranením hlavy, rúk i nôh a s podozrením na otras mozgu. "Štvorročný chlapček ako zázrakom nebol zranený vôbec," dodala Viačková.

Karvinskí policajti nehodu ďalej vyšetrujú; nepreukázali, že by vodič pred jazdou pil alkohol. "Zranenia chodcov sú ale natoľko vážne, že presiahnu šesťtýždňovú liečbu, preto bude začaté trestné stíhanie muža pre ublíženie na zdraví," dodala policajná hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu