Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Homosexuálov odmietli ubytovať, dostanú odškodné

Hall a Preddy boli s rozhodnutím sudcu spokojní
Hall a Preddy boli s rozhodnutím sudcu spokojní

CORNWALL - Britský homosexuálny pár zažaloval majiteľov hotela v anglickom meste Penzance za to, že im kvôli ich sexuálnej orientácii odmietli poskytnúť izbu s manželskou posteľou.

Podľa sudcu sa manželia Bullovci, ktorí vlastnia hotelové zariadenie v grófstve Cornwall, zachovali neoprávnene, keď Stevena Praddyho a Martina Halla odmietli ubytovať. Majitelia však protestovali a na súdnom pojednávaní uviedli, že k žiadnej diskriminácii z ich strany nedošlo, pretože izby s manželskou posteľou neposkytujú žiadnemu nezosobášenému páru.

Argumentovali tým, že sú kresťania, ktorí si hlboko ctia inštitúciu manželstva. Informácie o pravidlách pri poskytovaní ubytovania majú uvedené aj na webovej stránke hotela, Hall a Preddy si však izbu rezervovali telefonicky, preto sa o nich nedozvedeli.

"Sväté Písmo nás sprevádza po celý život my sa snažíme podľa nej riadiť," uviedli Peter a Hazelmary Bulloví na súde. Dvojica gayov od nich požadovala odškodné vo výške 5000 libier (7250 eur), sudca napokon priznal každému z nich 1800 libier (2600 eur).

Hovorca Komisie pre ľudské práva sa po skončení súdneho procesu vyjadril, že "každý jednotlivec má právo na slobodné vierovyznanie, nemali by sa však kvôli nemu odmietať hoteloví hostia len preto, že sú homosexuáli."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu