Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Príčina smrti dievčat na maďarskej diskotéke: Udusenie!

ľudia na pamiatku obetí zapálili sviečky
ľudia na pamiatku obetí zapálili sviečky (Zdroj: TASR)

BUDAPEŠŤ – Príčinou smrti troch dievčat, ktoré zomreli pri panike na sobotňajšej diskotéke v budapeštianskom klube West Balkán, bolo udusenie, informovalo dnes podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI budapeštianske veliteľstvo polície.

Na Gymnáziu Zsigmonda Móricza v Budapešti si dnes spolužiaci pripomenuli sviečkami dve 17-ročné obete víkendovej tragédie.

Polícia vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu spôsobenia verejného ohrozenia pri vykonávaní povolania s následkom úmrtia viacerých osôb. V nedeľu vypočula a zadržala päť ľudí.

Dvaja boli organizátormi podujatia, jeden bol organizátorom série programov a dvaja ľudia prenajímali priestory diskotéky, uviedla polícia. Skončili vo vyšetrovacej väzbe.

Na diskotéke v obľúbenom klube West Balkán sa zabávalo približne 2700 ľudí a panika vznikla potom, keď prestala hrať hudba, rozsvietili sa svetlá a v dave sa rozšírila správa, že viacerí účastníci boli pobodaní a zomreli.

Ľudia sa pokúsili dostať von cez úzke východy. V tlačenici utrpelo zranenia množstvo osôb, pričom zranenia niektorých boli vážne. Záchranári neskôr spresnili, že zomreli tri dievčatá, hospitalizovali jedného opitého mladíka, a ďalšieho, ktorému prišlo po tragédii zle, ošetrili na mieste. K ďalším zraneniam nedošlo.

Mŕtve telá dievčat našli záchranári pred vchodom do diskotéky; zatiaľ lekári nepotvrdili, či podľahli zraneniam v tlačenici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu