Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dievčatá vyzývali cez Facebook na útok na učiteľov

Škola v Nebraske, kde vo štvrtok študent zastrelil zástupkyňu.
Škola v Nebraske, kde vo štvrtok študent zastrelil zástupkyňu.

RENO - Polícia v americkom štáte Nevada zatkla šesť dievčat, ktoré na Facebooku nabádali k usporiadaniu "Dňa útoku na učiteľa". Okrem organizovania akcie, ktorá mala pripadnúť na piatok, dievčatá sa niektorým učiteľom aj vyhrážali. Uviedla to agentúra AP, podľa ktorej zadržali dievčatá vo veku 12 až 13 rokov.

Zadržané dievčatá sa bránili tým, že celú akciu zorganizovali ako vtip. Policajti s takým vysvetlením ale nesúhlasili. "Aj keby to tých šesť dievčat za žart považovalo, nemohli vedieť, či iní študenti, ktorí sa k výzve pripoja nejaké útoky skutočne nezrealizujú," povedala vyšetrovateľka Jessica Riverová.

"Nie je to v poriadku a nie je to vtipné, keď sa takto vyhrážate učiteľom," vyhlásil Dan Sandler, riaditeľ školy, do ktorej dievčatá chodia. "Ku streľbe v školách dochádza. Preto to musíme brať vážne," povedal Sandler. Zdôraznil, že šesticu zatkli v stredu, teda v deň, keď sedemnásťročný stredoškolák v Nebraske zastrelil zástupkyňu riaditeľa.

Sandler tiež uviedol, že ho šokovalo, aké dievčatá celú akciu organizovali. Boli to dobré študentky a patrili k vedúcim typom vo svojich triedach. Zadržané dievčatá rozposlali pozvánku na útok na učiteľa asi stovke študentov. Na Facebooku nešpecifikovali, ako by mal byť útok vykonaný ani aké zbrane by mali študenti použiť.

Výzva sa na Facebooku objavila v noci na utorok a pripojilo sa k nej 18 študentov. Jedno z detí ale o výzve informovalo svojich rodičov, a tí potom upozornili políciu. Po zadržaní dievčat bola výzva z Facebooku stiahnutá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu