Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Postrach D1 mal poučovať vodiča, koľko má áut!

Aleš Trpišovský
Aleš Trpišovský

PRAHA/BRATISLAVA - Vodič, ktorého minulú stredu na diaľnici D1 "potrestal" riaditeľ developerskej firmy Aleš Trpišovský, poskytol rozhovor denníku Právo. Jeho verzia sa zásadne rozchádza s tvrdeniami, ktorými sa už v minulosti pristihnutý pirát ciest obhajuje!

Muž, ktorý si želá zostať v anonymite, sa podľa jeho slov snažil predbehnúť pomalšie auto, a preto sa zaradil do ľavého rýchleho pruhu.

"Keď som bol zhruba sto metrov za vozidlom, nalepilo sa na mňa to emelko. Celkom brutálne asi tri sekundy mi išiel pol metra za zadkom, to už som dochádzal auto predo mnou. V tom okamihu sa vodič rozhodol, že ma predíde a napchá sa medzi nás. Dal som nohu z plynu a pustil ho, medzera sa trochu zväčšila a on začal vchádzať do ľavého pruhu. Hneď ako sa ocitol predo mnou, stúpol na brzdu a začal intenzívne brzdiť až do zastavenia," popísal dramatický okamih muž, ktorý v aute viezol aj trojročného syna.

"Hoci som sa tiež snažil brzdiť, vzdialenosť medzi nami sa zmenšovala a tesne pred úplným zastavením som vlastne zastavil o neho," dokončil opis samotného konfliktu.

Keď obaja muži prešli s autami do odstavného pruhu a čakali na políciu, prekvapilo ho aj Trpišovského správanie. Údajne ho poučoval, koľko má áut, koľko koní má jeho mercedes, a že keď nevie šoférovať, tak nemá jazdiť.

Trpišovského verzia je však úplne odlišná. "Nehoda sa stala ... Ja som išiel, dobrzďoval som za vozidlom, ktoré som dobiehal, pán za mnou proste nezabrzdil," povedal Trpišovský televízii Prima. Tak isto nepovažuje svoju jazdu za agresívnu alebo neprimerane rýchlu. Údajne sa iba ponáhľal za svojou ťažko chorou matkou do nemocnice. Vinu odmieta a vraj za nič nemôže.

Polícia pôvodne chcela dať pokutu šoférovi zadného auta. Až svedectvo vodičky, ktorú Trpišovský zbrzdil ako prvú a okolo havarovaných áut prechádzala, donútilo policajtov zmeniť pohľad na vec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu