Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ďalší masový úhyn vtákov: Dolámané krídla a kosti!

Stovky vtákov popadali na zem
Stovky vtákov popadali na zem

WASHINGTON - V Spojených štátoch zaznamenali v krátkej dobe už druhý záhadný úhyn vtákov, ktorí doslova popadali z neba. Poblíž Baton Rouge, hlavného mesta štátu Louisiana, našli približne 450 mŕtvych operencov. Podľa agentúry AP miestni ochrancovia prírody tvrdia, že aspoň niektoré z uhynutých vtákov vleteli do rozvodov elektriny.

Louisianské médiá v utorok napísali, že stovky uhynutých vtákov sa našli v pondelok pri obci Pointe Coupee v štáte Louisiana na poľnej ceste. Veterinár Jim Lacour povedal, že uhynuli vlhovci, škorce a kosy mali polámané krídla a kosti. Niektorí mali zlomené krídla, ale žili.

Po Novom roku svet obletela správa o silvestrovskom prípade, kedy v mestečku Beebe v štáte Arkansas, asi 500 kilometrov severne od Pointe Coupee, uhynulo a na zem popadalo vyše 3000 kosov. Štátni veterinári vo svojej predbežnej správe vylučujú, že by títo vtáci druhu vlhovec červenokrídly uhynuli na následky choroby alebo nákazy.

Silnie naopak podozrenie, že vtáky vystrašila silvestrovská pyrotechnika, a tí tak úplne stratili orientáciu. Padajúce vtáky vrážali do stĺpov verejného osvetlenia, do vozidiel aj do ľudí alebo vzájomne jeden do druhého. Niektorí leteli z neba kolmo priamo do zeme.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu