Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mladý Humenčan skončil po zásahu polície v nemocnici

Doráňaný Jakub v humenskej nemocnici Zobraziť galériu (4)
Doráňaný Jakub v humenskej nemocnici

HUMENNÉ – Štefanský pankový koncert v humenskej reštaurácii Pod bránkou sa skončil bitkou. Približne o pol jednej v noci preto kvôli výtržnostiam privolali do humenského pohostinstva políciu, potvrdil policajný hovorca.

Po jej zásahu skončil Jakub M. (18) z Humenného na chirurgickom oddelení humenskej nemocnice. Mladík má na viacerých miestach krvné podliatiny, modriny a škrabance.

Kým rodina mladíka hovorí o neprimerane tvrdom zásahu, policajný vyšetrovateľ už Jakuba a ďalších dvoch návštevníkov obvinil z útoku na verejného činiteľa. Chlapcova matka naopak podala trestné oznámenie za útok na jej syna. Ten tvrdí, že policajti ho takto surovo dobili počas zásahu, ktorý odštartovala bitka podgurážených mladíkov.

Priznal, že vypité mal on aj ďalší hostia, ale že policajný zásah bol neprimerane tvrdý. Policajti prišli asi na siedmich autách a proti mladíkom mali zasiahnuť už v podniku. Jakub tvrdí, že dostal niekoľko úderov, potom ho vytiahli von pred reštauráciu. S putami na rukách ho spolu s ďalšími chceli odviesť na výsluch.

Ďalej uvádza, že z policajného auta sa mu podarilo ujsť. Po pár krokoch ho ale policajt mal chytiť, podkopnúť, zbiť a dotiahnuť k autu. Bitka sa údajne neušla iba jemu, ale aj ďalším chlapcom a dievčatám, ktorí rovnako hovoria o príliš tvrdom zákroku. Jakubova sestra tvrdí, že pred policajným oddelením strávila čakaním na brata niekoľko hodín, privolaná bola aj sanitka.

Stanovisko primára chirurgie sa získať nepodarilo, službukonajúci lekár na oddelení sa nechcel vyjadrovať. Policajti popisujú prípad odlišne. Podľa hovorcu Daniela Džobaníka vyzvali mladíka, aby išiel s nimi. To však neurobil, namiesto toho zobral do rúk stoličku a údajne s ňou zaútočil na jedného z policajtov, ktorý sa ale stihol uhnúť.

„Mladíka chytil zozadu za ramená a usadil ho do policajného auta. Vtom k tomuto policajtovi prišiel druhý obvinený a rukou ho udrel po krku. Následne k autu prišla obvinená 20-ročná Humenčanka, ktorá otvorila zadné dvere, čím sa von dostal 18-ročný Humenčan. Ten sa dal na útek, avšak ďalší policajt ho dobehol a posadil do auta. Počas toho ako mladíka predvádzal, ho obvinená dievčina niekoľkokrát kopla zozadu do nôh.“

Trojicu previedli na oddelenie. "Humenčanovi bola nameraná hodnota alkoholu 1,32 mg/l (2,75 promile), 20-ročnej Humenčanke 1,19 mg/l (2,48 promile) a 30-ročnému mužovi z Dlhého nad Cirochou 1,18 mg/l (2,46 promile), dodal hovorca. Vyšetrovateľ trojicu obvinil z útoku na verejného činiteľa.

Podobný prípad sa v tomto meste odohral už pred časom. Aj vtedy išlo o stret medzi zasahujúcimi policajtmi a trojicou mladíkov. Inšpekcia ministerstva vnútra dala za pravdu policajtom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu