Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Vletel na zastávku MHD, zrazil troch ľudí a ušiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA - Na električkovú zastávku v centre Ostravy vletel v piatok popoludní vodič (24), ktorý nezvládol predbiehanie. Zranil troch ľudí a z miesta ušiel. Kriminalisti ho chytili po niekoľkých hodinách.

V sobotu si vypočul obvinenie z ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti a neposkytnutia pomoci. Dnes to povedala hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková. Mladý muž na Silvestra okolo 18:15 po električkovom páse na ostravskej Nádražní ulici predbiehal autobus. Pravdepodobne išiel príliš rýchlo a dostal šmyk.

Vošiel cez obrubník do priestoru zastávky MHD, kde sa nachádzali ľudia. Pri nehode utrpeli vážne zranenia dvaja cestujúci - žena (76), jej o dvadsať rokov mladší syn. Pätnásťročná dievčina utrpela ľahké zranenia. Najvážnejšie zranená bola seniorka.

"Utrpela poranenie hlavy a hrudníka. Do nemocnice sme ju prevážali s podozrením na poranenia mozgu," povedal hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl. Dodal, že muž pri zrážke s autom utrpel poranenie nohy. Vodič z miesta nehody ušiel bez toho, aby zraneným poskytol prvú pomoc. Kriminalisti ale aj vďaka všímavosti svedkov po niekoľkých hodinách našli auto a v sobotu potom obvinili aj jeho vodiča.

"Mužovi hrozí až päťročný pobyt vo väzení," uviedla Holčáková. Útek z miesta nehody sa podľa polície nevypláca. Neposkytnutie pomoci zraneným obetiam dopravnej nehody sa od vlaňajšieho januára trestá prísnejšie. Nový trestný zákonník totiž sprísnil postih pre vodičov, ktorí utečú, z troch na päť rokov. Tresty sú vyššie ako za samotné ublíženie na zdraví.

"V prípadoch, kedy dôjde k zraneniu, ktoré nie je ťažké a doba liečenia nie je dlhšia ako šesť týždňov, môže vodič vyviaznuť len so zákazom činnosti alebo ročným pobytom vo väzení," vysvetlila hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu