Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozhnevaní pasažieri zbili zamestnancov Aeroflotu!

Pasažieri na letisku Šeremeťjevo
Pasažieri na letisku Šeremeťjevo

MOSKVA - Pasažieri rozhnevaní rozsiahlym rušením letov z moskovského medzinárodného letiska Šeremeťjevo, ktoré spôsobila ľadová búrka, zaútočili dnes na niekoľkých zamestnancov najväčšej ruskej leteckej spoločnosti Aeroflot. Oznámil to zdroj aerolínií, ktorý citovala ruská tlačová agentúra RIA Novosti.

"Niekoľko predstaviteľov leteckej spoločnosti, ktorí rokovali s cestujúcimi, dostalo bitku," uviedol zdroj. Dodal, že niektoré zo zbitých obetí boli ženy.

Tisíce pasažierov uviazlo na Šeremeťjeve a ďalšom moskovskom letisku Domodedovo, keď búrka s mrznúcim dažďom zasiahla cez víkend celú oblasť stredného Ruska. Stovky letov zrušili alebo odložili, keďže mrznúci dážď spôsobil vážne výpadky elektriny. Toto drsné počasie postihlo približne 20 000 ľudí.
      
Aeroflot zrušil desiatky letov a údajne neposkytol dostatočné služby a informácie tisícom pasažierov na šeremeťjevevskom letisku.

Zamestnanci Aeroflotu sa vzhľadom na nedostatočnú bezpečnosť obávajú vyjsť medzi cestujúcich a rozprávať sa s nimi, uviedol zdroj.

Predstavitelia letiska popreli správy o bitkách. "Posilnili sme policajné jednotky na termináli D a rozmiestnili sme tam aj poriadkovú políciu," informoval predstaviteľ Šeremeťjeva. Dodal, že "takéto opatrenia pomôžu zaistiť bezpečnosť pasažierom v čase, keď sú lety zrušené alebo odložené a na letisku uviazlo množstvo ľudí".

Ruský minister dopravy Igor Levitin kritizoval vedenie Aeroflotu. Vyhlásil, že sa aerolínií "bude mať čo pýtať".
      
Prezident Dmitrij Medvedev nariadil prokurátorom, aby preverili, či predstavitelia letiska a letecké dopravné spoločnosti urobili "všetky potrebné opatrenia", ktoré si vyžadujú zákony o leteckej doprave a službách pre cestujúcich v núdzových situáciách.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu