Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pred Vianocami viezol veľkonočné vajíčka, bol v nich kokaín!

Pašovanie kokaínu vo veľkonočných vajíčkach mužovi nevyšlo
Pašovanie kokaínu vo veľkonočných vajíčkach mužovi nevyšlo

LOS ANGELES - Tak trochu zmätok v kresťanských sviatkoch má zrejme dvadsaťtriročný Esteban Galtes z Miami, ktorý sa dva dni pred Vianocami pokúsil z Kolumbie do USA prepašovať kokaín schovaný - vo veľkonočných vajíčkach.

Práve nevhodnosť dovážaných cukroviniek zbystrila pozornosť colníkov na letisku v Los Angeles. Tí siahli po noži, do pestrofarebných vajíčok zakrojili a zistili, že sa z nich sype biely prášok. Celkovo vo vajciach i falošnom dne vrecka, v ktorom boli uložené, našli šesť kilogramov drogy, napísal dnes spravodajský server CNN.

"To je predsa nenormálne, že?" vyhlásila hovorkyňa americkej colnej a pohraničnej správy Lee Hartyová. "Colníci sú školení, aby si všímali anomálií vo všetkých situáciách," dodala s tým, že možno na jar by mužovi jeho metóda prešla, ale nie vo vianočnom období.

Galtesa v pondelok obvinili z dovozu zakázaných látok, za čo mu hrozí až doživotný trest väzenia. Zadržiavaný je bez možnosti prepustenia na kauciu. Pouličná hodnota dovezeného kokaínu by bola vyššia ako 100 000 dolárov (cca 80 800 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu