Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Autobus sa vinou vodiča zrútil do priepasti: 41 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto

QUITO - Najmenej 41 ľudí vrátane siedmich detí v piatok zahynulo pri dopravnej nehode v západnej časti Ekvádoru, kde sa preplnený autobus zrútil do priepasti.

Informovali o tom predstavitelia tamojších úradov a Červeného kríža. Najmenej 31 ďalších cestujúcich podľa nich vyviazlo so zraneniami rôzneho rozsahu.

Autobus smeroval z ekvádorskej metropoly Quito do miest Chone a San Isidro v provincii Manabí, pričom viezol najmä ľudí cestujúcich domov na sviatky. Ako uviedol pre tlačovú agentúru AFP hovorca Ekvádorského Červeného kríža Fernando Gandarillas, nehoda sa stala na klesajúcom úseku horskej diaľnice. Miestny policajný náčelník Diego Iniguez potvrdil, že kapacita vozidla bola prekročená a vodič zrejme nezvládol riadenie po tom, ako sa mu nepodarilo zaradiť nižší rýchlostný stupeň.

Tragickej nehode sa v piatok venoval aj ekvádorský prezident Rafael Correa, ktorý vyjadril ľútosť nad stratami životov. Za príčinu tragédie označil "nezodpovednosť vodiča", ktorý napriek zákazu po ceste priberal ďalších cestujúcich.

Ekvádor je známy vysokým počtom obetí dopravných nehôd, ktoré sú v 13-miliónovej krajine druhou najčastejšou príčinou smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu