Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bombové hrozby v Nórsku a Švédsku: Evakuovali metro a železnicu!

Štokholmské metro
Štokholmské metro

ŠTOKHOLM - V Štokholme vo štvrtok večer evakuovali stanicu metra, na ktorej našli podozrivú batožinu. K tej boli privolaní experti na zneškodňovanie výbušnín.

Stanica Kungstraedsgaardenm, cez ktorú nepremávajú súpravy metra a je stále zatvorená, sa nachádza v centre mesta neďaleko vládnych budov. "Zatiaľ s istotou nevieme, či ide o bombu, alebo nie," cituje agentúra AFP stanovisko štokholmskej polície.

Nórske úrady vo štvrtok evakuovali železničnú stanicu medzinárodného letiska v Oslo po tom, ako zaznamenali informácie o možnej prítomnosti bomby. Incident však prevádzku letov nijako neovplyvnil. "Objavili sa správy o tom, že vo vlaku sa nachádzajú výbušniny. Vlak a stanicu Gardermoen neďaleko letiska sme okamžite evakuovali," uviedol pre tlačovú agentúru AFP Dag Svinsaas, hovorca nórskych železníc. Úrady zároveň presmerovali dopravu zo stanice, ktorá leží asi 30 kilometrov severovýchodne od Osla, informoval hovorca vedenia letiska s tým, že lety zmenené neboli.

Vo Švédsku sa pred dvoma týždňami odohral historicky prvý teroristický útok. Jedenásteho decembra sa na ulici v centre Štokholmu odpálil samovražedný atentátnik. Pri útoku okrem neho nikto nezomrel, dvaja ľudia boli ľahko zranení. Polícia predpokladá, že atentátnik sa chcel odpáliť v dave ľudí nakupujúcich vianočné darčeky, a omylom sa predčasne odpálil v bočnej uličke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu