Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na letisku zatkli Santa Clausa, kauciu zaplatil darčekmi

Santa Claus priletel helikoptérou
Santa Claus priletel helikoptérou (Zdroj: SITA)

SOFIA - Bulharské špeciálne policajné jednotky dnes na sofijskom letisku v rámci protikorupčného záťahu zadržali Santa Clausa a jeho spoločníčku v princeznovských snehobielych šatách. Súd však dvojicu krátko po tom prepustil na kauciu, ktorou sa stalo vrece s darčekmi, opisuje spravodajský server Novinite.com recesistickú akciu.

Santa Clausa zadržali krátko po tom, čo do krajiny pricestoval bulharskou vládnou helikoptérou, z letiska ho vraj vyviedli v putách. Polícia proti nemu zakročila v súvislosti s obvineniami z korupcie, sprenevery a týraním zvierat. O prípadných obvineniach proti dáme a ani o jej vzťahu k Santa Clausovi sa spravodajský web nezmieňuje.

Píše ale, že do akcie boli zapojené aj výzvedné služby. Pozornosť vyšetrovateľov upútal napríklad fakt, že spomenutá osoba v tradičnom červenom odeve nemá žiadny legálny zdroj príjmov, hoci ľuďom dáva často drahé darčeky. To môžu byť podľa bulharských úradov úplatky.

Kriminalisti považujú Santa Clausa za medzinárodný kriminálny mozog. V čase zadržania mal pri sebe bulharské doklady na meno Nikolov, napriek tomu je o ňom známe, že používa pasy s priezviskami ako Sinterklaas, Svätý Mikuláš, Dedo Mráz či Kris Kringle. V Bulharsku je známy tiež ako Dedo Koleda.

Dedo Koleda podľa polície tiež nelegálne vlastní niekoľko sobov, čo poukazuje na to, že si podobne ako bulharskí mafiáni alebo novodobí zbohatlíci zriadil súkromné zoo.

Prokurátor s prepustením Santu nesúhlasil, pretože sa obáva, že by mohol zničiť dôležité dôkazy a podplatiť darčekmi prípadných svedkov. Podľa súdu sú ale dôkazy pre jeho väzbu nedostatočné.

"Som rád, že sa problém zatiaľ vyriešil. Verím, že sa tento incident stal kvôli nedorozumeniu, a dúfam, že moje meno bude očistené od všetkých obvinení," vyhlásil Dedo Koleda po prepustení. Dodal, že v nadchádzajúcich dňoch ho čaká plno práce.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu