Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hasiči zasahovali, horeli im autá!

V hale horeli aj hasičské autá
V hale horeli aj hasičské autá

PRAHA – Desiatky hasičov zasahovali v Prahe pri požiari rozľahlej haly s autodielňou, v ktorej okrem iných horeli aj opravované hasičské autá. Hasičom sa podarilo po necelých dvoch hodinách dostať požiar pod kontrolu. Dohášanie by malo trvať ešte niekoľko hodín, informoval hovorca hasičov Vít Pernica.

Škody zatiaľ nie sú známe, podľa hovorcu však zhoreli tri cisterny. Požiar vypukol v hale, ktorá má rozmery asi 100 na 20 metrov. Okrem autoopravovne v nej bol aj sklad čaju a kávy. Požiar nahlásil po príchode do práce zamestnanec jednej z firiem. Keď hasiči prišli na miesto, šľahali zo strechy plamene. Okrem čaju, kávy a hasičských áut zhorelo aj niekoľko ďalších automobilov.

"Hala bola zasiahnutá v plnom rozsahu," povedal Pernica. Z objektu, ktorý v polovici rozdeľovali kancelárske priestory, ostali podľa agentúr okolo 10:00 len trosky obvodových stien. Na požiarisku bolo vidno hasičov, ktorí bojovali s niekoľkými lokalizovanými ohniskami alebo rozhrabávali spálenú časť.

O príčine požiaru alebo o škodách nechcú zatiaľ hasiči ani policajti hovoriť. Stanoví ich až vyšetrovanie. Hasiči povolali na miesto celkovo 24 jednotiek so 120 mužmi. Zasahovalo deväť profesionálnych a 11 dobrovoľných jednotiek, na pomoc im prišla aj stredočeská posádka a tri jednotky podnikových hasičov. Na mieste bola aj polícia, ktorá riadila dopravu, aby sa hasiči bez problémov k požiaru dostali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu