Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Slováci v Nemecku: Za brutálnu vraždu dôchodcu doživotie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

CHEMNITZ - Na doživotie za vraždu dôchodcu (76) odsúdil dnes krajinský súd v nemeckom meste Chemnitz dvoch Slovákov.

Napriek zložitej dôkaznej situácii súd dospel k záveru, že Slováci vo veku 47 a 41 rokov dôchodcu zavraždili v septembri 2009 pre peniaze. Doživotím súd vyhovel požiadavke prokuratúry. Podmienečné tresty v trvaní 1,5 roka dostali dve prostitútky takisto zo Slovenska za napomáhanie a navádzanie k pokusu o lúpež.

Troch obvinených zatkla tento rok vo februári slovenská polícia. Ženu (24) zadržali už v novembri 2009 v Chemnitzi. K vražde došlo v byte dôchodcu. Ženy ho tam niekoľkokrát navštívili a vedeli, kde má uložené peniaze. V osudnú noc dôchodcu "zamestnali" svojimi sexuálnymi službami, zatiaľ čo ich dvaja komplici nebadane ukradli pokladničku s peniazmi.

Na úteku zistili, že je v nej len 250 eur, čo sa im málilo a tak sa vrátili na miesto činu, kde chceli ukradnúť ďalšie veci. Dôchodca si však zlodejov tentoraz všimol, čo sa mu stalo osudným. Zlodeji ho brutálne zbili, jeden ho niekoľkokrát bodol do hrude skrutkovačom, pričom zasiahol srdce. Dôchodcu neskôr našla mŕtveho jeho 70-ročná manželka.

Páchatelia sa na súde vzájomne obviňovali, prokuratúra sa preto pridŕžala tzv. objektívnej dôkaznej situácie. Ženám sa priamu účasť na vražde nepodarilo dokázať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu