Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Päťročný chlapec dal meno Putinovmu psovi

Malý Dima vybral meno Buffy Zobraziť galériu (2)
Malý Dima vybral meno Buffy

MOSKVA - Baffy je nové meno pre asi najprominentnejšie šteňa v Rusku, ktorým premiéra Vladimira Putina obdaroval minulý mesiac jeho bulharský kolega. "Krycie meno" pre nového psíka bývalého agenta tajnej služby KGB vymyslel päťročný chlapec.

Za odmenu od Putina dostal futbalovú loptu aj prísľub miesta na súpiske juniorskej reprezentácie, až sa v Rusku o osem rokov budú hrať majstrovstvá sveta. 

Šteňa bulharského ovčiaka síce Putina hneď okúzlilo, ale zrejme sa mu nepáčilo pôvodné meno Jorgo, a tak vyzval krajanov, aby mu na oficiálnu internetovú stránku predsedu vlády poslali svoje návrhy. Baffy sa do Putinovho vkusu trafil.

Okrem autora návrhu, ktorým je päťročný Dima Sokolov, a jeho rodičov, pozval Putin do svojej rezidencie pri Moskve aj novinárov, aby nový prírastok vo svojej domácnosti predviedol: šteňa po pár týždňoch vyzerá skôr ako stredne veľký pes a podľa Putina si už trúfa ťahať za chvost jeho fenku labradora Koni.

"Ale nie, je to poslušný psík," odvetil Putin na trúfalú otázku, či Baffy je tiež "alfa-samec" (ako Putina prezývali americkí diplomati vo svojich depešiach uniknutých cez Wikileaks), a tak na rozdiel od drzého novinára smie naďalej zotrvávať v prítomnosti dám, teda fenky.

Dimu k menu vraj inšpiroval medvedík Buffy, ktorému sa aj podľa reportérov šteňa podobá viac než "premožiteľke upírov" Buffy, hrdinke rovnomenného televízneho seriálu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu