Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Brusel chce trestať nedisciplinovaných zahraničných vodičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Európski motoristi, ktorí porušia dopravné predpisy v cudzej členskej krajine Európskej únie, budú stíhaní v krajine, kde predpisy porušili. Vyplýva to z návrhu Európskej komisie, ktorý v stredu predstavil eurokomisár pre dopravu Sim Kallas.

Ten poukázal na fakt, že za mnohými porušeniam predpisov sú vodiči z inej krajiny, no nikto ich za ich priestupky doteraz netrestal. Zabrániť by tomu mala výmena informácií o vozidlách v rámci EÚ. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť na európskych cestách a zakročiť proti motoristom, ktorí si myslia, že v zahraničí nemusia rešpektovať predpisy, dodal.

Nová dopravná direktíva EÚ umožní trestať zahraničných vodičov za osem priestupkov - prekročenie rýchlosti, jazdu na červenú, nepripútanie sa, alkohol, drogy, zneužitie pruhu určeného pre záchrannú službu, telefonovanie počas vedenie vozidla a jazdu na motorke bez helmy. Nie sú však medzi nimi pokuty za parkovanie. Navrhovanú direktívu ešte musia vo štvrtok schváliť ministri spravodlivosti členských krajín a následne aj Európsky parlament.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu