Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hromadnú zrážku 36 áut neprežili traja ľudia, 22 sa zranilo

Pri nehode sa zrazilo až 36 áut
Pri nehode sa zrazilo až 36 áut

ĽUBĽANA - Hromadná zrážka 36 vozidiel na slovinskej diaľnici neďaleko Ľubľany v noci nadnes si podľa najnovšej bilancie vyžiadala tri obete. Jednu z nich identifikovali, ide o Ľubľančanku (47). Identita ďalších dvoch obetí zatiaľ je známa.

Ako ďalej informuje internetový portál srbského rádia B-92, pri nehode sa zranilo ďalších 22 ľudí. Medzi zranenými je aj jeden cudzinec, ktorého štátnu príslušnosť úrady neuviedli. Polícia zatiaľ nepozná príčinu tejto vážnej nehody, ale predpokladá sa, že to bola hustá hmla a nedodržanie rýchlosti.

Službukonajúci lekár v Klinickom centre v Ľubľane, kam boli odvezení zranení, potvrdil, že ošetrili 23 ľudí, v nemocnici zostalo 11 z nich. Jedna osoba, ktorá bola ťažko zranená, neskôr zomrela. Ako uviedlo vo vyhlásení slovinské ministerstvo vnútra, sobotňajšia nehoda opätovne varuje pred nebezpečenstvom na cestách.

Piatkové husté sneženie v Slovinsku spôsobilo na niekoľko hodín zápchy na cestách a 64 dopravných nehôd.Predpokladá sa, že kalamita bude do pondelňajšieho rána, dokedy má spadnúť 20 až 40 centimetrov nového snehu a v horských oblastiach až 50 cm. Tieto hodnoty sú blízko rekordnému množstvu snehu za mesiac november.

Štátna agentúra pre životné prostredie vyhlásila druhý najvyšší stupeň pohotovosti na týždeň v oblasti západného a stredného Slovinska, kde sa očakáva intenzívnejšie sneženie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu