Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vydierač poslal rodičom nezvestnej Aničky 94 SMS správ

Nezvestná Anička
Nezvestná Anička

PRAHA – Až 94 SMS správ za 11 dní poslal v novembri muž (24) zo západu Čiech rodičom nezvestnej Aničky (9) z Prahy. Dievča je nezvestné od 13. októbra.

Anonym rodičov vydieral. Za informácie o dcére požadoval od rodičov v prepočte 10 tisíc eur.

Policajný hovorca z Plzne Libor Pilař dnes večer potvrdil informácie médií o zadržaní vydierača v obci Stod v Plzeňskom kraji. Kriminalisti navrhujú súdu uvalenie väzby. Páchateľovi, ktorý so zmiznutím Aničky nemusí mať nič spoločné, hrozia až dva roky väzenia.

Pokusy o vydieranie rodičov Aničky polícia zaznamenala opakovane. Rodina dievčatka, ktoré sa stratilo v Prahe pred šiestimi týždňami cestou zo školy domov, opakovane ponúkla za vrátenie dcéry či informácie o páchateľovi odmenu 3,5 milióna Kč (140 tisíc eur).

Do pátrania po Aničke polícia na severe Prahy - i v niekoľkých okolitých obciach - opakovane nasadila stovky príslušníkov, ale bez úspechu. Našiel sa iba Aničkin školský batoh a fľaša na pitie. Veci boli ukryté v chátrajúcej záhradkárskej kolónii, okolo ktorej dievča obvykle prechádzalo cestou zo školy. Jednou z vyšetrovacích verzií je únos dievčatka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu