Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rumuni predávali falošné motorové píly!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PLZEŇ – Falšujú sa už aj píly! Colníci zaistili v pondelok falzifikáty motorových píl, ktoré ponúkalo v domácnostiach v okrese Tachov päť Rumunov.

Colníci majú podozrenie, že oranžové píly so značkou Steel sú falzifikáty a kupujúci by tak mohli byť oklamaní. Prípad sa stal v obci Halže, predaj falzifikátov reťazových píl po domácnostiach ale zaznamenali v minulých týždňoch aj v iných regiónoch. Informovala o tom Jitka Blahutová z Colného riaditeľstva v Plzni.

"Do obce Halže boli colníci privolaní na základe podnetu miestnych občanov. Päť rumunských štátnych príslušníkov ponúkalo po domoch na predaj motorové píly za 9000 korún," uviedla. Výrobky boli oranžovej farby s nápisom Steel, cudzinci k nim nemali žiadnu dokumentáciu ani návod na použitie. Falzifikáty navyše údajne majú len nízku životnosť, výkon a bezpečnosť, ponúkajú ich však len mierne lacnejšie, než sú ceny originálnych produktov.

Firma Andreas Stihl, ktorá zastupuje práva majiteľa ochrannej známky uviedla, že predajom motorových píl v oranžovošedej farebnej kombinácii je porušovaná obrazová farebná ochranná známka zapísaná v Úrade priemyselného vlastníctva ČR.

Predaj falzifikátov reťazových píl po domácnostiach podľa colníkov zaznamenali v minulých týždňoch aj v iných regiónoch. Spôsob predaja je jednou z indikácii, že môže ísť o falzifikáty. Originálne nové píly Stihl sa dajú kúpiť výhradne v kamenných obchodoch autorizovaných predajcov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu