Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Boeing s 200 ľuďmi na palube musel núdzovo pristáť

K boeingu prichádzajú hasičské vozy
K boeingu prichádzajú hasičské vozy

WASHINGTON - Lietadlo spoločnosti Delta Airlines s asi 200 ľuďmi na palube sa v nedeľu večer (tesne pred polnocou SEČ) krátko po štarte vrátilo na medzinárodné letisko Johna Fitzgeralda Kennedyho v New Yorku.

Príčinou bola zatiaľ nespresnená porucha na motore. Stroj bezpečne pristál a nikto sa nezranil, informovali agentúry. Hovorkyňa amerického úradu pre civilné letectvo (FAA) Holly Bakerová upresnila, že Boeing 767-300 so 193 ľuďmi na palube bezpečne pristál o 17:50 miestneho času (23:50 SEČ).

Počiatočné správy o údajnom požiari jedného z motorov a plamene šľahajúce spod jedného krídla boli podľa Bakerovej nepresné. Stroj spoločnosti Delta na lete 30 do Moskvy mal plánovaný odlet o 16:25 miestneho času (22:25 SEČ). Po štarte pilot ohlásil problémy s motorom a rozhodol sa vrátiť na letisko.

Pilot pred pristátím preventívne vypustil palivo, potvrdil FAA. Na ploche čakalo na núdzovo pristávajúce lietadlo vyše sto hasičov a záchranárov. Cestujúcich neskôr presadili do iného lietadla smerujúceho do Moskvy, informovala televízia CNN.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu